Gigabyte visar skärmen Aorus AD27QD – 144 Hz IPS med Freesync på 27 tum

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tjeck:

Brist på backlightbleed. Helst utan att man ska behöva byta ut 5 skärmar innan man får någon acceptabel. Det finns ju många 60hz pro skärmar som knappt lyder av det här problemet, varför kan dem inte bygga en gaming skärm av samma kvalité? Fattar ej..

Ja det är konstigt! Det är precis som att de försökt undvika att lägga krut på mindre betydelsefulla punkter för att kunna hålla prislappen nere i ett rimligare intervall.

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Tjeck:

Brist på backlightbleed. Helst utan att man ska behöva byta ut 5 skärmar innan man får någon acceptabel. Det finns ju många 60hz pro skärmar som knappt lyder av det här problemet, varför kan dem inte bygga en gaming skärm av samma kvalité? Fattar ej..

Asus PG27UQ är skärmen som gör precis detta. En gamingskärm med panelkvalitet som en yrkesskärm. Som också kostar som en yrkesskärm. Så klart.

Ska bli spännande att se hur skärmarna är på de modeller som bygger på samma panel, men utan G-Syncmodul och 384-zoners local dimming beter sig.

Permalänk
Medlem

Laxpudding, du skulle inte kunna tänka dig göra en recension på denna? https://www.inet.se/produkt/2213865/acer-27-nitro-xv272up-wqhd-144hz-freesync

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Så länge jag är nykter så blir det ingen PG27UQ. Har inte XV273K samma panel? Men trots ett någorlunda rimligare pris på XV273K så kommer det endå bli dyrt (för mig) spendera 8-12 tusen varannan år på GPU för att hålla prestanda uppe - 4k 100hz+ är fortfarande mer entusiast än praktiskt upplösning. Skulle helst få tag på en 1440p eller i värsta fall 1440p ultawide av samma kvalité. Fast det kanske får bli VA, det verkar ske utveckling där, var redan redo att behålla Benq EX3501r speciellt för priset den ligger på just nu och det var i stort OK för mina behov. Men efter ett par dygn så märkte jag att vänstra delen av skärmen var betydligt mörkare på ljusa bakgrund. Annars så var den inte alls så dålig som folk beskriver VA, förhoppningsvis kommer ännu bättre exemplar i 2019.

@Wezzor: Aa, den är intressant. Läste att den använder annan panel (inte gjort av AU-tronics) - vilket är bra. Det mindre roliga är att hittills den här panelen är utvalt bara av två företag - Gigabyte som tycker om att byta ut/ta bort komponenter på sina moderkort och Acer'n som snålar på allt nödigt och onödigt. Men kanske dem bestämde att bygga upp rykten..

Permalänk
Medlem

XV272UP: https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/afa8jx/the_acer_ni...

Ser inte lovande ut.

XV273K: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/acer_nitro_xv273k.htm
*IPS-glow
*4k @ 144 hz med två dp-kablar utan chroma subsampling men ej freesync
*4k @ 120 hz med en dp-kabel med freesync 48-120 hz
*HDR ser ut som skit

4k på 27tum är ju dock inte optimalt och skalning i win 10 är inte perfect men annars verkar den vara bra.

Permalänk
Medlem

@pYjamas: Tråkigt att högfrekvens IPS skärmar fortfarande har knappt någon utveckling jämfört med VA. Om inte överdrivet BLB kunde det bli ögongodis. Funderade att ge chans till xr342CKP hos CDON (innan VX272 kommer ut) då det finns ingen info om den heller och den var på kampanj pris. Men om den nya VX272 har BLB så finns det stor möjlighet att den lider också av samma problem. Det kommer kännas allt för pinsamt att skicka två skärmar i retur på soppas kort tid till samma företag.

Nu är jag nästan säker att det kommer bli en VA. Samsung 650/850-F/G paneler verkar vara riktigt bra, det enda som hindrar mig är skärpan och betraktningsvinklar på 1440p icke-böjd 31.5 tum. Förhoppningsvis så kommer 27tum VA version snart. LG ska också släppa ''nano-ips'' 27tum 1440p, men priset kommer säkert närma sig 9-10 tusen och större IPS bröder 950F/G verkar också lida av BLB, dock inte lika illa som hos Acer'n.

Permalänk
Medlem

Det har börjat dyka upp några recensioner av Gigabyte AD27QD och Komplett har lagt upp den i sortimentet för 6590kr.
https://www.kitguru.net/peripherals/james-morris/gigabyte-aor...
https://be.hardware.info/reviews/8995/gigabyte-aorus-ad27qd-r...

@Laxpudding kan vi förvänta oss en recension här på Sweclockers också? 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Edit:

Citat:

Nämnvärt är att strömadaptern integrerats i skärmens fot, vilket innebär att väggmontering blir en omöjlighet.

Enligt manualen till skärmen så har skärmen VESA 100x100 och strömkontakten sitter bredvid övriga anslutningar.

La till info
Visa signatur

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i9 10850k | ASUS ROG STRIX Z490-H | Corsair LPX 3000MHz 32GB | Asus RX 6800 XT TUF OC | Asus XG279Q | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Razer Viper Ultimate |

Permalänk