Mellandagsrean på SweClockers

Mellandagsrean på SweClockers

Hej allihopa

Det kändes knappt som att Black Friday hann avslutas innan mellandagsrean drog igång, men mitt under julstressen så hann jag och @Klorixx genomföra några förändringar på SweClockers traditionsenliga kampanjportal med erbjudanden och tipslänkar.

Bland annat hann vi ersätta topplistan (topp 5) med en lista som istället visar de senaste medlemstipsen, och vi försökte att göra det så tydligt som möjligt att det inte är hela listan (och hur man hittar ner till den långa listan!). Vi gjorde också några förändringar bland kategorierna, t.ex bröt upp samlingskategorin "kringutrustning" till mer specifika kategorier. Vi har såklart många fler idéer om vad vi skulle vilja göra för att göra portalen bättre, berätta gärna vad ni tycker för att vi veta vad vi ska fokusera på till nästa gång!

Vi vill gärna höra från er vad ni tycker om förändringarna. Var det någonting som ni märkte av? Fungerade portalen som ni ville eller var det någonting som ni saknade eller störde er på?

Jag bifogar en bild av portalen för påminnelse.

Rätt lam faktiskt måste jag säga. Känns mer intressant att följa tråden, dagens fynd dagligen här på Sweclockers istället.

Jag ger Mellandagsrean 3/10 brödrostar!

Senast redigerat 2019-01-08 20:21

Både BF och mellandagsrean var ett skämt. 1/10 ostar.

Köper det jag behöver när jag behöver det. Reor etc är därför nästan alltid ointressanta för mig. Så var även fallet här, jag tittar oftast inte ens efter vad som reas ut.

Räddade cirka 4k på BF. Mellandagsrean var skräp som det alltid varit.

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker det var bra och viktiga förbättringar. Är man sedan länge van vid sidan så vill man komma åt informationen (listan) snabbt och enkelt. Under rean så gick jag in flera gånger om dagen för att kolla om något nytt dykt upp och då var det stor skillnad när det fanns en topp 10 senaste högst upp på sidan. Det var nog den viktigaste förändringen. Hur det var för nya besökare kan jag tyvärr inte svara på.

Spontana idéer: Användning av färgkoder, bilder, originalpriset alternativt prissänkning procentuellt, stilmallar, etc. En trevlig feature hade varit att kunna filtrera inte bara på kategori men också prisintervall, är inte intresserad av produkter värda > 1000 kr t.ex. Alternativt filtrera butik eller vilken produkt som har störst prissänkning. Möjligt att det blir likt Prisjakts version men det är ju inget fel på den

Edit: Om ni frågar efter själva rean så var den ganska meh... ger den 2/10. Antingen har ÅF svårt att pressa priserna i år eller så har hela konceptet blivit urvattnat.

Ingen höjdare. ingen fan av tipslänkarna och designen.

Köpte inget på BF eller mellandagsrean köpte en ny katt utan rea istället.

För lite RGB.

Ni skulle kunna använda färger för att förmedla popularitet. Svårt att se skillnad på +1 och +9 (i en lista med dussintals sådana) när de är likadana bortsett från siffran.

I ett tillägg jag skapat för en annan sajt använder jag ett system som indikerar popularitet med en kombination av temperatur och opacitet, där färgen går från blå via grön och gul till röd när populariteten växer, samtidigt som opaciteten går från ganska låg till full. (Exakt hur popularitet ska mappas till temperatur och opacitet kan fritt tweakas efter egna önskemål.) Man behöver bara definiera vad som ska räknas som "många" likes.

Klicka för mer information

const A_LOT_OF_LIKES = 30; const COLOR_SATURATION = 1; const COLOR_VALUE = 0.8; const POPULARITY_HUE_FUNCTION = x => Math.pow(x, 0.75); const POPULARITY_OPACITY_FUNCTION = x => 0.5 + 1 / (2 + Math.pow(Math.E, (-15 * (x - 0.2)))); interface RGBA { r: number, g: number, b: number, a: number, } type RGB = Pick<RGBA, "r" | "g" | "b"> function colorFromLikes(likes: number): RGBA { return colorFromScore(likes, A_LOT_OF_LIKES, POPULARITY_HUE_FUNCTION, POPULARITY_OPACITY_FUNCTION); } function colorFromScore( score: number, upperBound: number, hueFunction: (x: number) => number, opacityFunction: (x: number) => number, ): RGBA { return { ...HSVtoRGB({ h: hueFromScore(score, upperBound, hueFunction), s: COLOR_SATURATION, v: COLOR_VALUE, }), a: opacityFunction(score / upperBound), }; } function hueFromScore(score: number, upperBound: number, hueFunction: (x: number) => number): number { // hueFunction is the transfer function from popularity to temperature. return hueFromTemperature(clamp(hueFunction(clamp(score / upperBound)))); } function hueFromTemperature(x: number): number { // x is how warm the color should be: 0 = cold, 1 = hot // 0 <= x <= 1 const HUE_COLD = 0.66; const HUE_WARM = 0; const diff = HUE_COLD - HUE_WARM; return HUE_COLD - x * diff; } function clamp(x: number): number { return Math.max(Math.min(x, 1), 0); } function HSVtoRGB(hsv: { h: number, s: number, v: number }): RGB { throw("Finns online."); }

Visa mer

Det verkar inte gå att göra text halvgenomskinlig i forumet, men jag kan demonstrera temperatur iallafall:

+0   +1   +5   +10   +15   +20   +25   +30   +40

Senast redigerat 2019-01-09 00:37

REA är väl latin och betyder förra årets produkter till fullpris?

Rea är normalpris och pågår större delen av året än icke-reor. Icke-rea är överpriser med löjligt höga marginaler.

Era sidor är bra och väl fungerande. Behöver bättre erbjudanden bara.

Köpte en Tv och en tvättmaskin, min gamla tv va 10år och två hdmi ingångar slutat funka, tvättmaskinen var stötdämparna trasiga på och va ca 15 år. Sparade väl en 1000 lapp eller två.

Jag var sparsam och inte slösade, Joakim Von Anka. ^^

Måste ändå peaka in med, vilken mellandagsrea? Den var så obetydlig för mig att det fanns fullständigt NOLL intresse. Ingenting stack ut, ingenting var särskilt speciellt eller tilltalande i pris heller. Samma vanliga tugg som förra året. Vill jag köpa förra årets "hetaste modell" för 25% mindre pris när det finns en NYARE modell som är bättre och kostar typ 10% mer? Nej.

Edit: Förstår att det inte ligger hos Sweclockers att ge oss första klass överblick över dessa s.k reor osv, men jag tittar inte ens i listorna knappt
1) Sakerna ligger så huller om buller
2) Det är svårt att jämföra priserna mellan butikerna när sakerna ligger på plats 1 eller 20 i 8 olika listor.
Till dig som skapat layouten så försöker jag inte klanka eller något. Bara min feedback.

Listan var guld!

Sparade in drygt 15’000 på årets bf rea, mkt tack vare Forumet här.
Listorna har jag vart inne och kollat flera ggr/dag. Gillade avsolut att man kunde sortera upp det!

Skickades från m.sweclockers.com

Köpte saker på bf för en gångs skull. Visst är det bra att ni listar men affärerna är inte så dåliga på reklam dom heller, men det blir lite överskådligare iallafall.

Sedan bf och alla andra reor har mellandagsrean förlorat sin mening ganska mycket.

När jag var liten( ja jag börjar bli rätt gammal) så var mellandagarna "teh shit". Idag så verkar de flesta redan köpt allt på tex bf eller cyberweek och allt vad det heter. Känns som november till mars är en enda stor rea som blir sämre ju närmare mars man kommer.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Tiamat:

Köpte inget på BF eller mellandagsrean köpte en ny katt utan rea istället.

Katt är trevligare än rea på hårdvara

Varit sugen på en mesh-lösning här hemma ett tag. Är Google fanboy så ville helst ha deras WiFi men när er lista visade på att Inet sålde Netgear Orbi för 1690:- fick det bli ett sådant kit istället.

Jag tror det var från listan jag såg en steelseries mus för 270 kr eller något sådant som jag köpte. Inte för att jag behövde men bra att ha i reserv om logitechmusen skulle gå sönder så man har något tills man skaffat en ny logitechmus.

Blir tyvärr ris. Har svårt att få ut något vettigt av det men jag kanske bara inte fattat hur man ska använda det. Tycker det är oöverskådligt och för mycket brus i form av dåliga erbjudanden. Om det fanns möjlighet att filtrera så man slipper se saker som är nedsatta mindre än X% och Xkr på RIKTIGT ordinariepris så kanske det vore lättare att hitta det som eventuellt är värt någon uppmärksamhet.

Använder Prisjakt istället. Inte för att deras listor/filter på något sätt är optimala heller, men man kan åtminstone i förväg bevaka allt man är intresserad av och hoppas att något av det triggas av en nämnvärd prissänkning.

Kollade på listan under BF och det jag saknade var timestamp på när tipsen kom in, blev lite tröttsamt att kolla igenom hela listan gång på gång för att se om något nytt hade rapporterats.

Jag tycker att listan för mellandagsrean var bättre än under black friday. Dock var reautbudet sämre än under BF men det kan ju inte ni hjälpa. Blev dock en SSD disk och en DP kabel för min del.

Skickades från m.sweclockers.com

Gillar prisjaktsgrafen, den är bra. Kategorisering vore kanske inte dumt. Kanske med en knapp att kunna filtrera bort allt med RGB?

Skrivet av Alling:

Ni skulle kunna använda färger för att förmedla popularitet. Svårt att se skillnad på +1 och +9 (i en lista med dussintals sådana) när de är likadana bortsett från siffran.

I ett tillägg jag skapat för en annan sajt använder jag ett system som indikerar popularitet med en kombination av temperatur och opacitet, där färgen går från blå via grön och gul till röd när populariteten växer, samtidigt som opaciteten går från ganska låg till full. (Exakt hur popularitet ska mappas till temperatur och opacitet kan fritt tweakas efter egna önskemål.) Man behöver bara definiera vad som ska räknas som "många" likes.

Klicka för mer information

const A_LOT_OF_LIKES = 30; const COLOR_SATURATION = 1; const COLOR_VALUE = 0.8; const POPULARITY_HUE_FUNCTION = x => Math.pow(x, 0.75); const POPULARITY_OPACITY_FUNCTION = x => 0.5 + 1 / (2 + Math.pow(Math.E, (-15 * (x - 0.2)))); interface RGBA { r: number, g: number, b: number, a: number, } type RGB = Pick<RGBA, "r" | "g" | "b"> function colorFromLikes(likes: number): RGBA { return colorFromScore(likes, A_LOT_OF_LIKES, POPULARITY_HUE_FUNCTION, POPULARITY_OPACITY_FUNCTION); } function colorFromScore( score: number, upperBound: number, hueFunction: (x: number) => number, opacityFunction: (x: number) => number, ): RGBA { return { ...HSVtoRGB({ h: hueFromScore(score, upperBound, hueFunction), s: COLOR_SATURATION, v: COLOR_VALUE, }), a: opacityFunction(score / upperBound), }; } function hueFromScore(score: number, upperBound: number, hueFunction: (x: number) => number): number { // hueFunction is the transfer function from popularity to temperature. return hueFromTemperature(clamp(hueFunction(clamp(score / upperBound)))); } function hueFromTemperature(x: number): number { // x is how warm the color should be: 0 = cold, 1 = hot // 0 <= x <= 1 const HUE_COLD = 0.66; const HUE_WARM = 0; const diff = HUE_COLD - HUE_WARM; return HUE_COLD - x * diff; } function clamp(x: number): number { return Math.max(Math.min(x, 1), 0); } function HSVtoRGB(hsv: { h: number, s: number, v: number }): RGB { throw("Finns online."); }

Visa mer

Haha RGB

Det efterfrågas feedback på funktionaliteten och användarna skriver in att rean var dålig. Haha!

Känns som mellandagsrean är inofficiellt död numera.

Dagens fynd tråden är både bäst och enklast, de andra specialtrådarna ni skapar till reorna känns ofta krångligare att läsa i, jag håller mig till de två vinnarna, dagens fynd utan, och med diskussion..

sedan länkas ju ändå alltid allt till den stora aktören prisjakt hur som helst, och det är ju där man lägger det mesta av sin spaning om man nu är ute efter något speciellt.

Senast redigerat 2019-01-09 06:40

Det var mycket bättre med de senaste tipsen högst uppe än som det var under BF.
Gillar tipsen ovan rörande filtrering och kanske färgkoda popularitet.

Reklamen från butikerna innehåller sällan något vettigt, så där har ni kanske den största utvecklingspotentialen. Något som tar mindre plats eller är bättre på annat sätt skulle vara att föredra.