Sambo som tycker man är omogen för man spelar?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av haiPA:

Roas och oroas av att fokus ligger på hur viktigt det är för ta att spela spel och noll fokus på att han blivit pappa och därmed har ett ansvar han ej tidigare haft. Barnet är bara sex veckor, mamman är för helvete nyförlöst med allt vad det innebär. Att gnälla om speltid då är ju absurt. Mamman har gett barnet allt inklusive sin kropp i nio månader... Kan tycka sex veckor minskad speltid är en fis i rymden i jämförelse.

Sluta försöka lösa nuet till att bli som "förr", sluta samma varann och hitta ett sätt som fungerar för er båda två. Ni är föräldrar nu, en jävla resa men så sjukt fantastisk när man hittar rätt väg tillsammans. Grattis till er❤️

/Mamma till två och sambo med deras spelande pappa som både spelar dator, kör mtb Och rockar papparollen❤️

Läst alla inlägg på tråden, även din.

Du lämnar ingen objektivitet i ditt svar. Sist jag såg så var innebar en graviditet en omställning för bägge parter, om än grövre för kvinnan förstås. Graviditeterna är även väldigt olika från kvinna till kvinna. Många kräver mer av partner, andra mindre.

Du kör ditt vanliga kvinnliga "hon har gett nio månader av sin kropp" - skuldsnacket. Det biter inte på vettiga människor.
Det handlar inte om speltid - det handlar om egentid. Något man som gift par eller sambos ska ge varandra, utan en massa frågetecken eller stämplingar om vilken grad av acceptans sagd hobby erhåller. Med andra ord - är problemet avsaknad av närhet men det fungerar att vara ensam för att TS istället spelar innebandy? Ja då behöver kvinnan söka i sin egen själ.

ÖVRIGT:

Sedan är ju majoriteten av männen riktiga mesar här inne. Boka ett möte för ett snack, föra dialog, öppna upp dig för dina känslor. Herrejesus... Det fattas bara att ni avmaskuliniseras biologiskt också. Mesnivån ökas för varje steg från självständigheten man tar.
En kvinna och en man älskar självständiga partners mer än icke självständiga. Men självständigheten får inte gå över styr.
Tyvärr inser inte de flesta fördelarna med ett förhållande som bygger på rak kommunikation med tydliga gränser och behovet av egen tid att investera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hundburgaren:

Jag hade egentligen tänkt mig att avstå från den här tråden men okunskap, omognad och brist på förståelse är mer närvarande än jag trodde.

Först av allt vill jag säga att självklart ska du få spela. Men nu i början är det knappast en strid som är värd att ta. Era liv har förändrats oerhört och jag kan tänka mig att din sambo känner sig slutkörd, har ont efter förlossningen, oroar sig över amningen, inte får sova, måste hantera hormonkaos som pågår och utöver det, vad jag förstår från det du skrivit, så är hon långt ifrån familj och gamla vänner där hon vanligtvis skulle kunna söka stöd.

Ditt jobb, tills ni hittat en bra rytm och rutin med er nya familj, är att få henne att känna sig mindre ensam i allt. Hennes jobb är att inkludera dig i föräldraskapet och låta dig vara med barnet på ditt sätt. Här måste du dock ha förståelse för att hon har redan knutit an till barnet i många månader och det gör det väldigt svårt att lämna ifrån sig ansvaret till någon annan även om det är till dig, pappan. Du kommer förstå det när du fått ordning på din anknytning ordentligt och utomstående ska börja hantera barnet framför dig.

Det här med amning och flaskmatning är en annan sak som kan vara väldigt känslig. Det beror på att en del barn föredrar flaskan framför bröstet väldigt snabbt om de får prova båda. Det kan ställa till det ordentligt med amningen och i allra värsta fall förstöra den helt. Så om hon känner sig osäker eller har problem med amningen har jag full förståelse för att hon blev arg när du gav barnet ersättning, även om det var av välvilja.

Jag tycker du ska läsa på ordentligt om barnets första tid, om amning, om BVC, tips och trix. Föreslå bärsjal, köp en uppblåsbar pilatesboll du kan studsa på för att söva barnet. Men läs även på om alla de krämpor, problem och all oro som nyblivna mammor så gott som alltid upplever. Så slipper du göra fler fadäser som med ersättningen och får verktyg att hantera er nya situaiton i. Läs även texter riktade till dig som nybliven far. Pappologi kan vara ett alternativ där. 1177 är en bra källa till kunskap. Installera en baby-app där du får notifieringar om vad som händer med bebisen. Vilka utvecklingssteg som sker, varför hen är extra gråtig eller vad den lär sig att förstå i omvärlden.

Det här förutsätter såklart att er relation egentligen är hälsosam, om ni har större problem än att ni blivit föräldrar kommer bara familjeterapi kunna ge er en väg framåt.

Nu kanske du känner att det här handlar ju bara om vad du ska göra för henne. Det beror på att det är så. Det är hon som måste ta det största ansvaret i och med att du jobbar och hon ammar. En del av att vara vuxen är att kunna ta ett steg tillbaka från sina egna behov när den andra behöver extra mycket stöd oavsett hur dumt man egentligen tycker att det är. Jag vill även påpeka att vara hemma med barnet är oerhört mycket jobbigare än vad det går att tänka sig, särskilt i början. Läs på om det också.

Din tur kommer och du kommer få möjlighet att göra det som är kul för dig, men just nu är inte läget att börja bråka om det.

Några handfasta tips:
Tvinga dig inte till tid med barnet. Föreslå gemensam promenad, att du får köra vagnen, sätt på mössan igen om den åker av etc. Så hon får se att du kan. Det är extra viktigt om hon är så beskyddande.

Fråga varför hon känner som hon gör på ett bra sätt utan att anklaga. "Jag upplever att du är obekväm när jag ska ta hand om barnet. Stämmer det?", om hon svarar ja kan du säga "Det gör mig ledsen. Varför tror du att det är så?" etc.

Skaffa en babyvakt/övervakningskamera. Var smart och ta en som fungerar på dator och telefon. Då kan du sitta vid datorn med ljudet i hörlurarna även när du spelar och titta på telefon/surfplatta om det är något som låter och reagera direkt. Föreslå att du tar kvällar och nätter så hon får sova. Då får du din speltid där förutsatt att du släpper allt så fort det behövs. Det här kan du troligtvis inte göra förrän barnets behov att äta varannan/var tredje timme har försvunnit. Håll dig uppdaterad på hur barnet följer sina kurvor hos BVC och om du har möjlighet följ med dit så ofta du kan.

Med tanke på många av de svar du fått här vill jag även påpeka att du ska behandla din sambo som en människa vars känslor och oro är äkta och viktiga. Inte som "något kvinnor håller på med".

Jag såg någon vars väninnor allihop hade sagt att hon bara testar dig. Det säger mer om hans/hennes vänkrets än ditt förhållande.

Nu måste jag avsluta vad som troligtvis är mitt mest välmenande och längsta inlägg på ett forum sen flera år tillbaka. Det kanske har blivit lite hattigt, men jag hoppas jag belyst några punkter värda att reflektera över som tidigare inte dykt upp i den här tråden. Förhoppningsvis är något av det även till din hjälp.

Edit: @Handsolo Jag inser att jag snöat in mig lite väl mycket på vad andra än du skrivit om situationen så en del detaljer som t.ex. släkten långt borta stämmer inte. Men, i stort så tycker jag inte att jag behöver ändra något särskilt. Däremot reagerar jag mer på att du verkar ha en attityd om att utan dig skulle ingenting fungera. Det är nedvärderande mot henne, det gör antagligen att hon känner sig ännu mer utlämnad till andra. Att du använder saker som att du drar in alla pengar och att du fixar allting gör inte direkt under för hennes självkänsla heller.

Vad sägs om att istället för att spela när du har bebis och bebis är vaken att du ägnar tid åt att lära känna hen istället? Om hon är så överbeskyddande som du säger så ger du inte direkt ett bra intryck av att sätta dig vid datorn när du har bebisansvaret. Det tycker jag visar på ett stort ointresse och att du inte bryr dig om att ta den värdefulla tiden när det bara är du och bebis till att jobba på er anknytning.

riktigt bra skrivit märker att du har bra erfarenhet av detta,

som du skriver så är det exakt så man ska göra man ska va 100% hängiven sin sambo/fru/ickesäkerpåsinidentitet för de har ändå knallat runt på ett liv, haft smärtor vi inte ens kan föreställa oss, men det menas inte med att vi pappor inte kan ha lite egentid men det får ju komma lite som det kommer tex när barnet äter/sover, om nu man inte behöver göra annat tex hushållsyslor eller i mitt fall ta hand om två fortnightspelande killlar!

Och de som skriver kasta ur henne osv det kan man bara ignorrera då de inte har nån som helst annan att tänka på än sig själva.

men som han skriver i sitt inlägg att det är nu innan förlossningen att hon klagar det kan jag inte riktigt hålla med henne i, då han har lika stor rätt att spela som hon kollar mobilen eller tv då det är skärmtid som skärmtid!

ursäkta stavningen!

Visa signatur
Permalänk
Avstängd

När man läser sånt här så tänker jag bara: "Tacka gud för att jag är singel och inte har några barn.", och nej jag är inte religiös.

Visa signatur

*Inlägg med reservation för eventuell censur av admin ;-)

Permalänk
Medlem

Själv pappa till 2st barn (5år och 2år). Och speciellt första barnet är det en stor omställning för bägge. Bara en sån sak som om man har oturen att få ett barn som vaknar mycket på natten och eller är vaken på natten. (kaffe är min bästa vän)
Går inte direkt att skylla på att man har jobb, utan man får ta sitt ansvar och natta om barnet bägge två / turas om. Bara för att sambon är "hemma hela dagarna" och du jobbar så är det inget "fri-kort" för att få sova hela natten.

Att skaffa barn är inget man bör göra om man inte har intresse och det kommer innebära att man får offra väldigt mycket.
Tycker man om att sova länge, hänga på pubar, sitta flera timmar/dag vid datorn, träna ofta osv och om man inte vill ändra på det så bör man kanske inte skaffa barn. Barn är den största skillnaden man kan göra i sitt liv och även om jag personligen inte gillar "gullandet" med bebisar 0-12 månader utan mer när de blir större så får man göra vad man kan och lite till. För då får man otroligt fina minnen med sitt/sina barn. Och förhoppningsvis kommer barnen komma ihåg sina första år fyllda med glädje.

Min sambo hade också problemet med att inte ha någon egen hobby och därför tyckt det varit tråkigt när jag spelat. Nu har detta dock blivit bättre och hon kan roa sig även när jag spelar, jag spelar dock betydligt mindre nu när jag har barn än innan (i stort sett bara fredag kväll och/eller lördag kväll efter barnen somnat). Man(eller jag iallafall) värdesätter egentid / "sambotid" på ett helt annat sätt när man nu fått barn.

Viktigaste är att prata med varandra, känns som att många som skiljer sig när de skaffat barn har det varit pga att nån av parterna vägrar att anpassa sig till det nya levnadssättet så att ena parten får ta hela eller större delen utav ansvaret för barnet.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Att få småbarn upplevs av de flesta som skitjobbigt. Och väldigt roligt.
Men det blir en helt ny press på föräldrarnas livssituation, och det gäller i princip alla. Skillnaden ligger i hur man hanterar det, som individ och par. En stor faktor är i alla händelser om man inser/bryr sig om att det inte längre bara handlar om en själv eller paret - man är en del av en större helhet, en familj, och i den större helheten är man inte längre det viktigaste, det är barnen. Själv har man blivit förra generationen.

Vi lever idag i en kultur som sätter individen på piedestal, väldigt förstärkt av kommersiella krafter - "du förtjänar..." följt av säljerbjudandet. Och det synsättet på livet, "Man lever bara en gång." "Det är MITT liv." och så vidare, passar väldigt dåligt med familjebildning och det tryck och långsiktiga ansvar det innebär. Om det är så man ser på saken, och man funderar på att skaffa barn antingen för att partnern pressar på eller för att man tror att det är en kryssruta man måste fylla i för att man skall vara nöjd med sitt liv, kanske man skall låta bli. Antingen för gott, eller åtminstone på ett tag framåt, tills man har gjort några till av vad man tror är livets måsten.

Jaha, om man nu satt sig i båten, om än inte alltför välbetänkt. Vad gäller då?
Om man inte är beredd på förändring, inte bara av livssituation och tid, utan också ibland av personlighet, så blir det svårt. Kommunicera inom paret om det är så det upplevs! Alla problem kan inte lösas med tid och ansträngning, men väldigt, väldigt många, både praktiska och emotionella. Men om man inte försöker med sin partner....

Tålamod, ansträngning, god vilja. Det är dessutom ett bra arv att skicka med sina barn.

Permalänk
Medlem

Intressant tråd, helt klart totalt olika "taktiker" här som föreslås, frågan är vad som är vettigast?

En del tipsar om en mera bestämd macho approach (typ fuck you b*tch, "Jag ska ha min egen tid nu, passar det inte så dra!") medan antar tipsar om en mer mjukare diplomotisk approach, förståelse för kvinnan, kommunikation, amningshjälp, amningsstol, dialog etc.

Fascinerande också över att @anon131444 som bespottar majoriteten av alla som givit råd här fått mest likes av alla i hela tråden?
"Sedan är ju majoriteten av männen riktiga mesar här inne."
"Herrejesus... Det fattas bara att ni avmaskuliniseras biologiskt också."
"Mesnivån ökas för varje steg från självständigheten man tar. "

Hmmm, vad tycker jag själv? Jag tycker varje fall det bli bisarrt att ens kräva egen tid för spelande bebisens första levnadsår. Man får väl helt enkelt ta de tidsluckor/chanser som dyker upp? Tycker också att @EntropyQ3 slår huvudet på spiken i inlägget ovan.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av makatech:

Intressant tråd, helt klart totalt olika "taktiker" här som föreslås, frågan är vad som är vettigast?

En del tipsar om en mera bestämd macho approach (typ fuck you b*tch, "Jag ska ha min egen tid nu, passar det inte så dra!") medan antar tipsar om en mer mjukare diplomotisk approach, förståelse för kvinnan, kommunikation, amningshjälp, amningsstol, dialog etc.

Fascinerande också över att @Pixlchaser som bespottar majoriteten av alla som givit råd här fått mest likes av alla i hela tråden?
"Sedan är ju majoriteten av männen riktiga mesar här inne."
"Herrejesus... Det fattas bara att ni avmaskuliniseras biologiskt också."
"Mesnivån ökas för varje steg från självständigheten man tar. "

Hmmm, vad tycker jag själv? Jag tycker varje fall det bli bisarrt att ens kräva egen tid för spelande bebisens första levnadsår. Man får väl helt enkelt ta de tidsluckor/chanser som dyker upp? Tycker också att @EntropyQ3 slår huvudet på spiken i inlägget ovan.

Tack för din input!

Det handlar inte om krav. Om TS kräver tid i opassande lägen där ansvaret behöver delas, så är han osmidig. Men det framgår inte riktigt så. TS upplever, likt många andra män som spelar eller har en hobby som kvinnan inte dömer som mogen, att denne inte får t ex sitta vid datorn, bygga lego m.m. när tiden är möjlig.

Det stämmer att man kodas om som man och kvinna när ett barn kommer in i bilden. Det gjorde det för mig med, jag har två barn.
Men det innebär inte att man ska glömma vem man är eller bortprioritera sitt innan-barnet-jag:et, eller för den delen bortprioritera kvinnan/barnet. Allt handlar om balans förstås. Detta hoppas jag TS har förstått, för det framgår ju inte annat. Men har hans kvinna förstått det? Framgår tydligt att hon inte har det.

Sedan får du ju jämföra saker som dom är istället, det brukar klarna. Om du läst hela hans inlägg och övriga inlägg så lever ju faktiskt hans sambo vid sidan om barnen, genom att träffa väninnan m.m.
Läs gärna även första inlägget som TS lagt upp.

Vid tillfällen där barnet sover så förväntas en självdisciplin utan dess like att han inte får sitta och spela eller <insert any hobby here that a women doesn't like>. Eller att hans sambo samtalar i telefonen med sin väninna under deras "egentid" är ju också ett exempel. Som gamer så snackar jag ogärna i telefonen men jättegärna på discord eller skype. Som det ser ut här så får ju kvinnan leva sitt liv obehindrat efter det att barnet är fött (ta det med en nypa salt, jag menar hennes levnadsmönster i det sociala bl a av vad som framgår, övrigt skit har jag ingen aning om och bryr mig inte heller), medan mannen får leva i ett strypt läge.

Det är just stämpeln av vad han gör som är det avgörande här och det ändrar ju spelreglerna...

Permalänk
Skrivet av hundburgaren:

Så det du säger är att han ska vara en egoistisk skitstövel och att det är så han får ett lyckligt förhållande till sambo och barn?

Jag tror du förväxlat att stå upp för sig med att vara ett själviskt arsle. Det går utmärkt att kombinera omtänksamhet, hänsyn och manlighet.

Skickades från m.sweclockers.com

Ingenstans skrev jag att han skulle vara självisk !!! Vad du tydligen anser är att bestämdhet är likvärdigt med elakhet och att vara en skitstövel. Du själv skriver som en dominant kvinna eller en kuvad filtsula till man. Vad jag åsyftade var att ingen i ett förhållande får domineras av den andra parten om förhållandet skall fungera.

Skrivet av anon131444:

Håller helt med! Det psykologiska i det hela bottnar i en primitivitet som finns kvar i människan.
Banar man väg för att X ska inse att Y inte är en tillgång för tidsfördriv, utan att egna intressen ska tillsättas, så kommer det till slut att bli så.

Pixichaser förstod psykologin bakom detta. TACK !

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk
Medlem
Skrivet av Waxinator:

Ingenstans skrev jag att han skulle vara självisk !!! Vad du tydligen anser är att bestämdhet är likvärdigt med elakhet och att vara en skitstövel. Du själv skriver som en dominant kvinna eller en kuvad filtsula till man. Vad jag åsyftade var att ingen i ett förhållande får domineras av den andra parten om förhållandet skall fungera.

Det du påstår dig åsyfta håller jag med om. Men det var inte det du skrev.

Det ni självutnämnda "riktiga män" och "alfahannar" inte verkar förstå är att det här med samtal om känslor och hänsyn och empati bara är ytterligare ett verktyg i att underhålla ett förhållande. Det utesluter inte självständighet, respekt från partnern eller att få göra det som är roligt när och hur man själv vill. Det har dessutom bonusen att det svetsar ihop förhållandet ännu mer och skapar en möjlighet till att lära känna sig själv bättre och kunna jobba med lite personlighetsutveckling. Men sånt ligger väl inte för dig, antar jag. Du verkar tycka det är fräschare att använda ordet kvinna som förolämpning.

Dessutom, som ett sidospår, har jag stött på många av din typ (alfamän av högsta rang, enligt dem själva då såklart) och inte en enda gång har det funnits någon form av ledarkvalitet. Det har mest varit pinsamt hur de försökt hävda sig. Gärna efter ett par öl. Fram tills frugan ringer och de svansar hem på studs med böjd rygg. Jag tvivlar inte en sekund på att du är likadan. Möjligen att du inte ens vågar slänga ur dig sånt här dravel till folk annat än på internet.

Kryp tillbaka in under flashbackstenen där du hör hemma.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem
Skrivet av EntropyQ3:

Att få småbarn upplevs av de flesta som skitjobbigt. Och väldigt roligt.
Men det blir en helt ny press på föräldrarnas livssituation, och det gäller i princip alla. Skillnaden ligger i hur man hanterar det, som individ och par. En stor faktor är i alla händelser om man inser/bryr sig om att det inte längre bara handlar om en själv eller paret - man är en del av en större helhet, en familj, och i den större helheten är man inte längre det viktigaste, det är barnen. Själv har man blivit förra generationen.

Vi lever idag i en kultur som sätter individen på piedestal, väldigt förstärkt av kommersiella krafter - "du förtjänar..." följt av säljerbjudandet. Och det synsättet på livet, "Man lever bara en gång." "Det är MITT liv." och så vidare, passar väldigt dåligt med familjebildning och det tryck och långsiktiga ansvar det innebär. Om det är så man ser på saken, och man funderar på att skaffa barn antingen för att partnern pressar på eller för att man tror att det är en kryssruta man måste fylla i för att man skall vara nöjd med sitt liv, kanske man skall låta bli. Antingen för gott, eller åtminstone på ett tag framåt, tills man har gjort några till av vad man tror är livets måsten.

Jaha, om man nu satt sig i båten, om än inte alltför välbetänkt. Vad gäller då?
Om man inte är beredd på förändring, inte bara av livssituation och tid, utan också ibland av personlighet, så blir det svårt. Kommunicera inom paret om det är så det upplevs! Alla problem kan inte lösas med tid och ansträngning, men väldigt, väldigt många, både praktiska och emotionella. Men om man inte försöker med sin partner....

Tålamod, ansträngning, god vilja. Det är dessutom ett bra arv att skicka med sina barn.

Fantastisk bra skrivet!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av hundburgaren:

Det du påstår dig åsyfta håller jag med om. Men det var inte det du skrev.

Det ni självutnämnda "riktiga män" och "alfahannar" inte verkar förstå är att det här med samtal om känslor och hänsyn och empati bara är ytterligare ett verktyg i att underhålla ett förhållande. Det utesluter inte självständighet, respekt från partnern eller att få göra det som är roligt när och hur man själv vill. Det har dessutom bonusen att det svetsar ihop förhållandet ännu mer och skapar en möjlighet till att lära känna sig själv bättre och kunna jobba med lite personlighetsutveckling. Men sånt ligger väl inte för dig, antar jag. Du verkar tycka det är fräschare att använda ordet kvinna som förolämpning.

Dessutom, som ett sidospår, har jag stött på många av din typ (alfamän av högsta rang, enligt dem själva då såklart) och inte en enda gång har det funnits någon form av ledarkvalitet. Det har mest varit pinsamt hur de försökt hävda sig. Gärna efter ett par öl. Fram tills frugan ringer och de svansar hem på studs med böjd rygg. Jag tvivlar inte en sekund på att du är likadan. Möjligen att du inte ens vågar slänga ur dig sånt här dravel till folk annat än på internet.

Kryp tillbaka in under flashbackstenen där du hör hemma.

Skickades från m.sweclockers.com

Äh vad larvigt.
Detta scenario handlar knappast om att lägga grunden för ett känsloämne och dela med sig av tankar om "vad tycker du, hur tycker du här, detta gör ont för mig". Det handlar helt och hållet om kontrollbehov från kvinnan.

Detta är alltså vad som går att läsa sig till enligt de inlägg som TS skapat. Ser alltså ingen anledning till att en riddare på vit häst ska traska in och skydda denna dominanta kvinna, hon verkar klara sig bra själv och har du missat detta i din stora analys så är det skrämmande.

Dagens "män" är för rädda att vara sig själva ifall de trampar någon på tårna. Bara för att man är man så betyder det inte att man är inkapabel att förstå sig på känslor och generellt känna empati. Det är ju urbota korkat hur du byter ut saker och ting som om det vore en konfigurator för komponenter i en dator.

Dags för männen att räta upp sina ryggrader och stå stadigt mot marken med blicken mot horisonten. Vi är genetiskt skapta att dominera och jaga och erövra. Idag är det mindre blodigt men ack så viktigt.
Sitt du i feministbåten, den blir mindre och mindre för varje år. Snart har ni bara en liten barkbit att ro på och ni blir mindre intressanta för varje minut som går.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon131444:

Äh vad larvigt.
Detta scenario handlar knappast om att lägga grunden för ett känsloämne och dela med sig av tankar om "vad tycker du, hur tycker du här, detta gör ont för mig". Det handlar helt och hållet om kontrollbehov från kvinnan.

Detta är alltså vad som går att läsa sig till enligt de inlägg som TS skapat. Ser alltså ingen anledning till att en riddare på vit häst ska traska in och skydda denna dominanta kvinna, hon verkar klara sig bra själv och har du missat detta i din stora analys så är det skrämmande.

Dagens "män" är för rädda att vara sig själva ifall de trampar någon på tårna. Bara för att man är man så betyder det inte att man är inkapabel att förstå sig på känslor och generellt känna empati. Det är ju urbota korkat hur du byter ut saker och ting som om det vore en konfigurator för komponenter i en dator.

Dags för männen att räta upp sina ryggrader och stå stadigt mot marken med blicken mot horisonten. Vi är genetiskt skapta att dominera och jaga och erövra. Idag är det mindre blodigt men ack så viktigt.
Sitt du i feministbåten, den blir mindre och mindre för varje år. Snart har ni bara en liten barkbit att ro på och ni blir mindre intressanta för varje minut som går.

Nja. I det här fallet så handlar det om att ta reda på varför hon känner och agerar som hon gör, egentligen och inte utgå från en obildad gissning baserad på misogyna fördomar. Utifrån det kan man sedan hitta en lösning som båda är nöjda med och på köpet har man förhoppningsvis fått lärdomar att använda i framtiden så samspelet blir ännu bättre.

Gällande resten av ditt trötta gnällande så är det bara töntigt.

"Genetiskt skapta att dominera.."

Alltså vad fan? Ska vi ägna oss åt att mäta skallar bland männen för att hitta de allra bästa?

Det enda du dominerar är pinsamhetsskalan.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av hundburgaren:

"Genetiskt skapta att dominera.."

Alltså vad fan? Ska vi ägna oss åt att mäta skallar bland männen för att hitta de allra bästa?

Det enda du dominerar är pinsamhetsskalan.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är inte otypiskt att Ni väljer att tolka på ett så bokstavligt sätt. Det var lite anledningen till varför jag formulerade mig på ett sätt som var lite mer anpassningsbart till det moderna samhället, alltså att det inte är lika blodigt idag.

Uttrycker man sig på ett sätt där man vill stärka mannens position så tolkas man som en misogyn, OK! Också en teori ni friskt tilltar.

För övrigt, vänd dig om när ni marscherar, detta brukar oftast ge en bred vy av hur få ni är. Om inte annat så kan du kolla på polls. Ni är irrelevanta och till högsta grad skadliga mot utvecklingen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon131444:

Det är inte otypiskt att Ni väljer att tolka på ett så bokstavligt sätt. Det var lite anledningen till varför jag formulerade mig på ett sätt som var lite mer anpassningsbart till det moderna samhället, alltså att det inte är lika blodigt idag.

Uttrycker man sig på ett sätt där man vill stärka mannens position så tolkas man som en misogyn, OK! Också en teori ni friskt tilltar.

För övrigt, vänd dig om när ni marscherar, detta brukar oftast ge en bred vy av hur få ni är. Om inte annat så kan du kolla på polls. Ni är irrelevanta och till högsta grad skadliga mot utvecklingen.

Fast nu kan man ju försöka stärka männens position på andra sätt än att låtsas vara tuff och hänvisa till ovetenskaplig genetik.

Man kan till exempel föra fram intelligenta och genomtänkta förslag eller kritik.

Det är lite lustigt att du snöat in dig på feminism när inget jag föreslagit är feministiskt. Det är olika sätt att nå ett resultat, i det här fallet att TS får spela mer. Jag lade även in ett extra perspektiv på hur hon kan uppleva situationen genom att exemplifiera.

Om TS varit tjej och hennes kille klankade ner på hennes spelande hade jag gett i stort samma råd, fast exemplifierat annorlunda.

Det är tråkigt att du har en sån underliggande osäkerhet i din egen manlighet att du måste söka självkänsla i påhittad vetenskap och engagera dig i någon form av könskrig som inte existerar.

Jag kommer antagligen inte svara dig mer. Jag har bättre saker för mig än att dyka ner i det här anti-intellektuella kaninhålet mer än jag redan gjort. Men om du mot förmodan skulle klämma fram något som är av diskussionsvärde så får vi se hur jag gör.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av hundburgaren:

Det är tråkigt att du har en sån underliggande osäkerhet i din egen manlighet att du måste söka självkänsla i påhittad vetenskap och engagera dig i någon form av könskrig som inte existerar.

Jag kommer antagligen inte svara dig mer.
Skickades från m.sweclockers.com

Adjö!

Permalänk
Inaktiv

Vet inte direkt om vi ska vara så stolta över det patriarkala strukturerna när man blickar bakåt i historien. Två världskrig och lite andra konflikter. Mängder med människor som strök med i onödan. Men manlighet har olika betydelse för olika män. Vi har ju redan alla fördelar, allt från lön och position i samhället. Ändå ska vi roffa åt oss mer makt. För mig så ska ju mannen stötta kvinna. Speciellt när de bär ens barn, får sin kropp förändrad tack vara bebisen. Är det inte kärlek man ska ge sin kvinna och sitt barn. För mig så växte relationen och jag själv som människa. Plötsligt är det inte JAG JAG JAG före allt annat. Men vad vet jag, ni män som inte känner så kanske har ett hjärta av stål.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Tycker du själv det är rimligt att hon ger dig skuldkänslor för att du har lite egentid, samtidigt som det för hennes del är okej att inte vara närvarande hela tiden?

Det är dags för dig att tillrättavisa henne och sätta gränser.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon2110:

Vet inte direkt om vi ska vara så stolta över det patriarkala strukturerna när man blickar bakåt i historien. Två världskrig och lite andra konflikter. Mängder med människor som strök med i onödan. Men manlighet har olika betydelse för olika män. Vi har ju redan alla fördelar, allt från lön och position i samhället. Ändå ska vi roffa åt oss mer makt. För mig så ska ju mannen stötta kvinna. Speciellt när de bär ens barn, får sin kropp förändrad tack vara bebisen. Är det inte kärlek man ska ge sin kvinna och sitt barn. För mig så växte relationen och jag själv som människa. Plötsligt är det inte JAG JAG JAG före allt annat. Men vad vet jag, ni män som inte känner så kanske har ett hjärta av stål.

Skickades från m.sweclockers.com

Det du skrev har inget med denna tråd att göra. Hur hjälper din tråd mannen som ber om hjälp?

Håll dig on topic, tack.

Självklart ska han kunna få egentid. Några timmar i veckan är helt normalt. Båda behöver inte mata, byta blöja etc samtidigt.

Visa signatur

Här för att försöka hjälpa med det jag kan ^_^

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lafiel:

Det du skrev har inget med denna tråd att göra. Hur hjälper din tråd mannen som ber om hjälp?

Håll dig on topic, tack.

Självklart ska han kunna få egentid. Några timmar i veckan är helt normalt. Båda behöver inte mata, byta blöja etc samtidigt.

Du bestämmer inte topic här, eller hur (?) inte jag heller för den delen men själv uppskattade jag inlägget och tycker det var tillräckligt inom ämnet.

Permalänk
Medlem

Skulle vara intressant att höra hur föräldrarna på FZ och Swec redaktionen skötte detta under småbarnsåren.
Dom spela väl en hel del så borde kunna ge lite tips och input hur man sköter detta.

Permalänk
Medlem

Jag gör som så att jag offrar nån timmes sömn så jag spelar när frugan och barnen gått och lagt sig på så sätt så är jag tillgänglig hela dagen och det går inte utöver någon annan än mig själv då jag får mindre sömn

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Lafiel:

Det du skrev har inget med denna tråd att göra. Hur hjälper din tråd mannen som ber om hjälp?

Håll dig on topic, tack.

Självklart ska han kunna få egentid. Några timmar i veckan är helt normalt. Båda behöver inte mata, byta blöja etc samtidigt.

Varför är egentid självklar när man har fått barn? Är det en universal lag att det ska vara så. Barn är olika med olika behov. De är individer trots allt.

Sist men inte minst så rekommenderar jag att du använder rapporteringsknappen om du har synpunkter på ett viss inlägg. Moderatorerna ska ju få chansen att göra rätt

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Waxinator:

Jag är över 60 och spelar timmar i rad utan skuldkänslor. Ditt problem är inte spelandet, utan en ogin sambo. Om du inte sträcker på dig och slutar låta dig hunsas så slutar detta med separation eller livslångt förtryck. Ingen tjej gillar egentligen en mjukis (inte ens i sängen), det får dem att förakta och dominera killen. Du vet väl att de styggaste killarna får de snyggaste tjejerna (?!) eftersom de eftertraktar den dominerande alfahanen. Din tjej saknar mannen i dig, ser dig som bäbis och använder ditt intresse som vapen emot dig. Om du inte vågar sträcka på dig och "växa upp till man" så får du leva med detta resten av livet (eller förhållandet).

Det finns inget som är så manligt som att sitta framför en dator i timmar och leka låtsaskrig.

Inget.

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Det finns inget som är så manligt som att sitta framför en dator i timmar och leka låtsaskrig.

Inget.

Är du sambo till TS?

Permalänk
Moderator
Festpilot 2020, Antiallo

*Tråd låst*

Huruvida tråden blir upplåst eller ej låter jag förbli osagt.
Uppenbarligen finns en uppsjö med tråkiga inlägg och inlägg som är mellan medlemmar som inte rör trådskaparens ursprungliga fråga.

/David, - Moderator

Visa signatur

 | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret | Geeks Discord |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin