Mp3-spelare med passande over-ear hörlurar.

Permalänk

Mp3-spelare med passande over-ear hörlurar.

Hejsan! Upptäckte just detta forum.

Skall köpa Mp3-spelare & vill hitta hörlurar med kåpor som inte kräver dyr hörlursförstärkare. Hade en mp3-spelare förr och med de lurarna så blev ju volymen blygsamt låg.
Varför jag vill ha MP3 spelare (Bluetooth) kan vi väl ta en annan gång?.

Jag undrar om det beror på Spelaren om ljudet blir lägre i vissa lurar?

Permalänk
Medlem
Skrivet av SynkronKatten:

Hejsan! Upptäckte just detta forum.

Skall köpa Mp3-spelare & vill hitta hörlurar med kåpor som inte kräver dyr hörlursförstärkare. Hade en mp3-spelare förr och med de lurarna så blev ju volymen blygsamt låg.
Varför jag vill ha MP3 spelare (Bluetooth) kan vi väl ta en annan gång?.

Jag undrar om det beror på Spelaren om ljudet blir lägre i vissa lurar?

Du nämner bluetooth, ska du ha trådlösa lurar då?
Annars är det impedans (ohm) och mp3 spelarens uteffekt som avgör hur högt du kan spela.
I EU är dessutom alla enheter som kan spela upp ljud begrändade till en viss uteffekt för att skydda hörseln.

Sedan är feågan, vad vill du ha för lurar? Öppna, slutna, mycket bas, balanserat?

Jag gillade mina audio technica ath m40 som tusan, bra ljud och trevliga, ljudet påminde lite om qpad qh90/kingston hyperx2

Visa signatur

Hette något annat förut, men kom fram till att det är dumt att ha samma namn på 78 miljoner sidor...
citera, svara osv. osv...
hot tip - ctrl + shift T öppnar senast stängda flik i vissa webbläsare

Permalänk
Medlem

@SynkronKatten:

Urbanears maybe? Inom budget i alla fall

Version 1

  • 499:-

  • BT 4.0

  • Taltid ca 14h

Version 2

  • 799:-

  • BT 4.1

  • Taltid ca 30h

Nu när du tänkte köra via bluetooth så ska det inte finnas några begränsningar (förutom hörlurens kapacietet)

Permalänk
Rekordmedlem

Menar du att spelaren ska skicka ut ljud via blåtand är nog en telefon det enklaste och billigaste du kan få tag på.
Ljudtrycket bestäms inte av enheten som sänder ut ljudet utan det är hörluren som tar emot ljudet som innehåller drivelektroniken och bestämmer ljudnivån men tänk på att det är total idioti att överrösta buller med musik för det leder till ännu större risk för hörselskador så man bör dämpa bullret i stället.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Det är fler än en faktor som spelar in vilken nivå ljudet hamnar på.
Dels är det så klart uteffekten på spelaren/förstärkaren, men också impedansen (ohm) på lurarna, och lurarnas känslighet (dB/mW).
Låg impedans ger högre volym eftersom förstärkaren har ett lägre motstånd att jobba mot, så det är att föredra för tex mp3-spelare och mobiler som har relativt svaga och enkla kretsar.

Hög känslighet ger alltså mer dB/mW. Enkelt sagt högre volym per mW, men där måste man också tänka på att hög känslighet ofta ger mer okontrollerad rörelse i konen vilket också påverkar ljudet till det sämre.

Sen finns också olika codecs för bluetooth som ger olika "bra" ljud. SBC, AptX, LDAC, AAC för att nämna dom vanligaste. SBC är standard för alla enheter, men dom övriga måste ha stöd i både lurar och spelare för att användas. Har ett par lurar med AptX och en högtalare med LDAC, och dom ger båda betydligt klarare ljud än SBC.

Visa signatur

MSI Z370-A Pro / EVGA 850W G3 / i5-8600K Delid @ 4.8Ghz /
GTX 1070Ti / 16GB Corsair LPX @ 3200Mhz / 3x500GB SSD /
Acer Predator XB271H

Permalänk

@moonblase:
Jag vill absolut ha slutna "Over-ears" bloototh lurar. Jag måste även säga att jag har nog en heltäckande musiksmak och basen är väldigt viktig liksom hela ljudbilden. MP3--spelaren skall också vara Blåtand. Så någon hörlursförstärkare lär inte behövas.

Testade en SanDisk Sport för 500 spänn(!) med tillhörande utglidande in-ear lurar (jovisst, bra ljud) och detta var faktiskt riktigt prisvärt. Alltihop under 1K

Den här gången skall det vara fina grejer och det får inte bli halverat ljud. Man får ju inte prova på så sätt inne i butik.

Permalänk
Medlem

Sent svar men...
Cowon är bland det bättre märkena som finns när det kommer till portabla spelare, i lägre prisklasser. Dom har ett stort utbud av high res spelare, som så klart klarar MP3 också, bland annat Plenue D/J (J som jag använder) är oerhört stabila prisvärda. Dock är det i första hand helt och hållet upp till vilken sorts fil du ska spela upp och vilka hörlurar du har som avgör om du kommer höra nån skillnad. En MP3 låter likadant om den så spelas i en spelare för 99:- vs Sonys 30k spelare eller liknande från Astral & Kern.
Dock saknar dessa bluetooth dessvärre, kolla annars in Fiio också som har ännu mer prisvärda alternativ. Att se upp för är att dom ofta har väldigt snålt med utrymme och man får köra det mesta via SD kort.

Leta upp tester och bilda dig en uppfattning.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X