Intel haussar lansering av grafikkort år 2020

Permalänk
Medlem
Skrivet av 14ccKemiskt:

Sannolikt är detta drag ett sätt att sätta press på både AMD och Nvidia. Genom att ge sig in på deras territorium så tvingar man dessa två att själva satsa mer på grafikkorten och därmed mindre på CPU:er, vilket sannolikt är Intels verkliga syfte. Teorin styrks av att man annonserar detta två år i förtid, så att AMD och Nvidia redan nu "tvingas" agera och skifta resurser.

Skickades från m.sweclockers.com

Du ska snarare se det som att Intel behöver skaka fram en arkitektur för den här typen av ändamål så snabbt de kan och att detta är ett sätt att sända signaler till aktiemarknaden. Gör de inte det kommer de få svårt i framtiden. GPUer blir nämligen viktigare och viktigare. Tänk självkörande bilar och servermiljöer avseda för exempelvis AI och Blockchain. Nvidia fattade detta tidigt och har i nuläget ett försprång på +5 år.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swedman18:

Om intels grafikkort supportrar freesync och blir populärt kanske Nvidia får för sig att "Man kanske kan stödja freesync trots allt"

Du behöver nog inte hålla andan i väntan på det. Nvidia har all anledning att behålla G-Sync oavsett vad Intel gör.

Skrivet av FredrikMH:

Haha usch nej! Jag tänker inte hypa detta. Det blev jag senast Intel skulle ge sig in i matchen men det slutade ju med nedläggning av projektet (om minnet inte sviker... shit glömt vad det hette t.o.m.).

Ah... Larrabee

Här förklaras Larrabee och varför det inte blev något den gången:

Skrivet av Pepsin:

De har ju Raja! Mannen bakom Vega...

Med tanke på hur det har gått för AMD med grafikkort på sistone så får man bara hoppas att problemen att hävda sig med konkurrenskraftiga produkter beror på deras företagskultur i så fall.

Permalänk
Medlem

Spännande och bra med konkurrens

Vågar man gissa på något Vega inspirerat nu när de har Raja

Visa signatur

Ryzen 9 5950X, 32GB 3600MHz CL16, SN850 500GB SN750 2TB, B550 ROG, 3090 24 GB
Har haft dessa GPUer: Tseng ET6000, Matrox M3D, 3DFX Voodoo 1-3, nVidia Riva 128, TNT, TNT2, Geforce 256 SDR+DDR, Geforce 2mx, 3, GT 8600m, GTX460 SLI, GTX580, GTX670 SLI, 1080 ti, 2080 ti, 3090 AMD Radeon 9200, 4850 CF, 6950@70, 6870 CF, 7850 CF, R9 390, R9 Nano, Vega 64, RX 6800 XT
Lista beg. priser GPUer ESD for dummies

Permalänk
Skrivet av huttala:

Ska bli spännande detta!!
All aboard the hype train! toot toot

Enig! toot toot

Visa signatur

Jag har sällan rätt, men bevisa mig gärna inte motsatsen :) Sinnesro bivras. Gömmer mig bakom Thinkpad L580 & PS4

Permalänk
Medlem
Skrivet av HappyPie:

Jag tror de fick en hel del hjälp av intels ingenjörer för interposer-tekniker och lösningar.
Detta skulle förstärka AMDs designval med Zen där flera mindre kärnor, minneskontroller och gpu:er kan kommunicera över if via (aktiv)interposer, istället för enbart interchip-kommunikation. Det är var jag tror i.a.f.

Som ovan sagt, detta skulle verkligen hjälpa till för en eventuell nästa Zen-liknande gpu arkitektur, hoppas själv på att Navi är en sådan.

Navi är monolitisk. Frågan är dock om det finns specifika raytrace delar som för Turing. AMD lär nog inte ha varit sena med att få information om DXR.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Radolov:

Navi är monolitisk. Frågan är dock om det finns specifika raytrace delar som för Turing. AMD lär nog inte ha varit sena med att få information om DXR.

AMD jobbar definitivt på egna lösningar, men hittills har det sett ut som att de inriktar sig mot den professionella marknaden snarare än mot spel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zipparn:

Ganska framgångsrik dynga.

Njae. När varenda CPU de lanserar kommer med en iGPU så är det väldigt tveksamt att påstå att deras GPU:er varit framgångsrika. De har snarare ridit på framgången av deras CPU avdelning.

Skrivet av anon162230:

Hehe, nu får AMD uppa sitt game om de ska hänga med.

Om de gör ännu en halv bakad design med dålig strömoptimering som de gjorde med VEGA så har de ingen chans till comeback.

När Intel släpper sina kort finns det inte utrymme för slarv längre från AMD.

Med tre aktörer blir konkurrensen stenhård och om vi har tur kan nVidias monopol position på gpu marknaden miska om några år.

Jaså? Har Intel lanserat något som ens liknar ett grafikkort? Med tanke på marknaden och Intels misslyckande tidigare så borde man inte ta Intels andra försök till intåg på marknaden som en automatisk framgång.

Skrivet av anon76929:

99,99% av de som kör med en Intel NUC använder interna grafiken.
Större delen av alla med en laptop använder den interna grafiken. Vet inte hur din värld ser ut med så ser min värld ut.

Men hur många kör med en Intel NUC? Antal personer som använder en produkt betyder inte att den är en bra produkt. Intel är kända för helt värdelösa drivrutiner.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av jOnÄTÄn:

Varför välja bort grafikdelen? Du lär inte få processorn billigare. Den är bra att ha om ex grafikkortet dör då kan du i alla fall använda datorn till du fixat ett nytt. Eller den dagen du ska byta ut processorn och kanske nyttja den i en media HTPC då är det smidigt att ha inbyggd gpu.

Håller med, mina CPUer ärvs ofta till andra projekt där man absolut inte vill ha ett diskret grafikkort. Skulle gärna se att AMD försåg dom större Ryzen och TR propparna med en liten iGPU, den kan till och med vara sämre än Intels, bara den visar bild och har moderna utgångar.

Permalänk
Medlem

De har inte så mycket att komma med när det kommer till IGP, så det blir ingen hype förrän de visar benchmarks. Men det är kul med lite mer konkurrens i grafikkortsbranschen. Nvidia har på tok för stort övertag.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi