Magnetisk laddningskabel till mobil?

Permalänk
Medlem

Magnetisk laddningskabel till mobil?

Har kollat runt lite på magnetiska laddningskablar till mobilen, och det värkar rätt praktiskt speciellt för mig som har USB mikro b

Så lite frågor:

1. Vad för märke/kabel rekommenderas? Vill ju ha en som har bra magnet och inte går sönder bara genom att titta på den. Kollat på Volta (då den var med i Linus tecktips) men också märk att till exempel Biltema mm också har.

2. Har en Samsung S7 och undrar hur sådana här kablar klara snabbladdning, stöds det och i så fall vilka?

3. Hur är de att använda (om någon har)? Är det så praktiska som de värkar? Läste en resention på komplett där det var en som inte var så nöjd med just den kabeln.

4. Har ett Obliq Slim Meta skal på mobilen. Kan en sådan dongel få plats utan att behöva ta av skalet?

5. Och sist: Borde man skita i allt! Och köpa en laddningsplatta (som stödjer snabbladdning och inte låter) istället och ha vid sängen?

Visa signatur

Dator: HP Pavilion och Lenovo Legion. Konsol: Playstation
Tv: LG Oled. Ljud: Marantz surroundförstärkare, Klipsch Reference högtalare och basskickers.

Permalänk
Medlem

Hade kört på laddningsplatta alla dagar i veckan (om det inte vore för mina katter som av någon anledning älskar att ha ner allting på sängbordet).

Dessvärre kan jag inte uttala mig om magnetiska laddkablar då jag inte använt. :/ Men du slipper allt som har med kablar att göra i ett "24/7"-användande.

Visa signatur

MSI B450 | Ryzen 7 5800X3D, Hyper 212 EVO | 16GB 3600MHz | GTX 1070 | Seasonic 750w | Asus MG279Q | Sony MDR-1A

Permalänk
Medlem

@Mega-Dark: Jag köpte ett par sådana här förut: https://www.aliexpress.com/item/Elough-E04-Magnetic-Charger-C...

Funkade sådär. Sålänge man kommer ihåg att vika ner eller upp kabeln sen för att lossa den så fungerar de. Men råkar man dra ut så följer ju adaptern med.

Om de klarar snabbladdning eller inte har jag ingen aning om dock.

Jag köpte även https://www.aliexpress.com/item/Ugreen-Nylon-Braided-Tangle-F...

Denna använder jag hela tiden till surfplattan. Smidigt att inte behöva oroa sig för vilket håll man stoppar in den då det fungerar exakt som usb-c gör.
Så jag skulle rekommendera den vändbara varianten före magnetvarianten pga att man slipper ha något sticka ut från kontakten hela tiden samt slipper pilla med adaptern som iaf jag råkade dra i tid och otid.

Edit: såg att du hade en s7:a, då håller jag med föregående att en trådlös laddplatta är att föredra. Kanske undvika noname och billiga då vi ändå pratar laddare.
Denna fungerar bra iaf: https://www.mytrendyphone.se/shop/itian-a6-qi-161542p.html

Dock om jag skulle köpa en så skulle det nog bli samsungs egna som går att ha telefonen både liggande och stående på. Samt att den har snabbladdning.(inte lika snabbt som kabel men snabbare än vanlig trådlös laddning)
https://www.netonnet.se/art/telefoner/laddare/tradlos-laddare...

Permalänk
Medlem

Det är skräp helt enkelt. Snabbladdning odv funkar inte. Varför använder du inte trådlös laddning?

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

Ja vet inte varför jag inte har skaffat en platta för trådlös laddning men det har bara inte blivit av. Men efter vad ni svarat så borde man kanske ta och skaffa en .

Vilken ska man välja då i så fall och varför? https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s370299342#rparams=m=s...

Visa signatur

Dator: HP Pavilion och Lenovo Legion. Konsol: Playstation
Tv: LG Oled. Ljud: Marantz surroundförstärkare, Klipsch Reference högtalare och basskickers.