Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Vilket väggfäste till TVn?

Vilket väggfäste till TVn?

Jag planerar att väggmontera en TV för första gången och är på jakt efter ett bra väggfäste men det är en riktig djungel med tusentals olika fästen som vid en snabb anblick ser otroligt lika ut.

Det ska ha stöd för 300x300 (65 tum/25kg) och vara fast (ej tiltbar) men bortsett från det har jag inga andra krav och jag bryr mig inte heller om att den sticker ut ett par cm från väggen, huvudsaken är att den sitter stadigt. Den ska monteras på en betongvägg och jag har tillgång till slagborr men ska man ha några speciella betongpluggar?

Prisspannet är väldigt varierande med allt från någon enstaka hundralapp upp till flera tusen men finns det något förhållande mellan pris och kvalitet i den här kategorin? Jag är väldigt skeptisk till butikens egna märken och lågprisvaror överlag men det väggfäste som matchar mina krav och som fått bäst betyg är lustigt nog ett som finns hos Jula för 149kr... [LÄNK]

Jag hade tänkt mig max 500kr. Kan man få något vettigt för det och finns det några speciella märken som är ökänt kassa eller ska man bara välja vilket billigare fäste som helst då de tycks vara väldigt snarlika? Det är ju trots allt bara tre metallskenor så sån jävla skillnad kan det väl inte vara?

När man kikar runt lite verkar de billigare modellerna ofta ha bättre betyg men det kan ju bero på att kunder även tar priset i beräkning och nöjer sig med mindre problem samtidigt som de som köper dyrare fästen kanske är mer kräsna av samma anledning.

Senast redigerat 2018-07-04 11:57

Med tanke på att du inte har kraven tilt och turn och ska ha ett fast fäste så duger julas fäste bra. Det är när man kommer till dessa mekaniska funktioner som de dyrare modellerna har bättre egenskaper, och högre pris.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har julafästet tycker att det funkar utmärkt.
Skruvarna till TVn var lite förlånga bara, men satte i några distanser som medföljde.

Denna skaffa vi https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/tv-tillbehor/vaggfa... ganska billig okomplicerad och stabil, följer också med en hel drös med olika bultar i många dimensioner (för TV), samt bultar och plugg för betongvägg.

Se till att följa instruktionerna bara vid monteringen så det täcks av garantin om tv'skulle åka i backen efter att ha korrekt följt instruktionerna så täcks även ersättning av tv'n på garantin.

Så slipper du använda ev drulleförsäkring i onödan och behöva betala självrisk osv.

Annars så är det nog lugnt med julafästet.

Jag har hängt min 65" plasma med det billigaste fästet jag kunde hitta från deltaco. Platt på vägg, inga krusiduller. Kostade 60 kr genom vår leverantör på jobbet.

Jag jobbar inom en firma där vi bland annat hänger tv och monitorer och du kan köpa vilket som så länge det står att det klarar av kiloantalet på tvn samt att det är tillräckligt brett för att möta vesastandarden på din tv (oftast 400x400 eller 400x600).

Som någon nämnt tidigare är det först när tvn ska sitta på arm alternativt takstativ, med tilt och möjlighet till kabeldragning samt andra funktioner. Då är det värt att lägga ner mer pengar, annars får man skit.

Det är grova marginaler på sådana här produkter och du kan gott nöja dig med 149kr från jula om du nu har hittat det.

Plugg behöver du till din betongvägg, 2-4 st blå-plugg 8mm är att föredra. Är betongen bra sitter det som berget. Går med röd-plugg 5,5mm också, men får nog göra ett par hål till då, runt 6 st.