Permalänk
Medlem

Hur löneförhandlar ni?

Hur gör Du för att löneförhandla? Hur går det till där Du jobbar?

Vill börja med att säga att det här tar upp rätt mycket av mina tankar ju nu, och därför skulle villja få fler åsikter. Dessutom kan tråden få mer diskussionsvärde om andra bjuds in att diskutera sina upplevelser.

På mitt företag finns en fast pott och en rörlig pott. Den rörliga potten kan fördelas ojämnt på gruppen. Men jag blev lite besviken att lönesamtalet inte blev mer än "Skriv under att du fått info om din nya lön" Den lönesättande chefen hade inte tagit del av medarbetarsamtalet. Antog att han fått ta del av arbetsprestation vid andra tillfällen.
Visst fanns det en extra pott men känns inte alls som man själv har någon personlig inverkan på lönesamtalet/förhandlingen förutom när man ska anställas eller byta befattning.

I det här fallet berättade jag att en gammal kollega kontaktat mig om ett annat jobb som jag funderade på eftersom jag begärt 30% högre lön där, för att jag egentligen inte ville ha det. Sa inget mer om det tills chefen höjde upp lönen till 120% av nuvarande.
Kalla det slugt eller fulspel, men jag hade faktiskt fått erbjudandet från det andra företaget även om jag tänkt tacka nej.

Har väldigt bra livskvalitet med nuvarande jobbet även om statistiken säger att jag ligger lågt på löneskalan. Det nya jobbet innebar okända kollegor förutom närmsta chef, okänd arbetsbörda, boende på annan ort, och veckopendling.

Varför tacka nej?

Planen funkade som jag tänkt. Vill dock inte göra det igen, men behöver heller inte ha en fantastisk relation till min lönesättande chef då vi pratas vid kanske en gång per månad.
Någon här som jobbar som lönesättande chef som kan inflika på den här sortens "konflikter"?

Stort företag, över 1000 anställda
3½ års erfarenhet varav 1år på nuvarande arbetsplats. 5 tjänsteår inom företaget. Bristyrke, bred generell kunskap om branschen("idéspruta")
Gymnasieutbildning + riktigt intresserad och beslutsam om att varje dag bli bättre.
Delat resultatansvar med min närmast chef, som tycker jag borde klättra upp till likvärdigt hans befattning på några år p.g.a. prestation.

Personlig bakgrund
Visa signatur

Spel: ASUS Z370 Prime-A | 16GB 3000Mhz | i5-8600K | Noctua NH-D14 | ASUS GTX 1080 | Sound BlasterX AE-5 | Supernova G2 650W | EVO 840

Media/Emulator: MSI Z270-A Pro | 8GB 2666MHz | i3 7350K 4,8GHz | Pure Rock Slim | MSI GTX 970 | EVGA Supernova G2 650W | EVO 840 250GB

Permalänk
Medlem

Det gör jag inte. Det finns minimalt utrymme att förhandla och "företaget" (läs: HR) skulle mycket hellre se att jag säger upp mig än att lönestrukturen rubbas. De eventuella konsekvenser av att jag slutar är alltför diffusa för att min chef eller chefen ovanför ska ställa sig själv i skottlinjen för min skull.

Varför stannar jag kvar? För att det inte är uselt betalt, jobbet är ganska soft och jag är bekväm.

Permalänk

Det är en monolog tyvärr Jag brukar vara tuff vid mina förhandlingar. Förra året fick jag träffa min chef 2 gånger innan vi var överens om en hundralapp. Jag struntade egentligen i den men det var av principsak. Jag har en bra relation till min chef och känner inget problem att säga mitt Argumentet som brukar komma är att det är en peng som ska fördelas mellan alla tjänstemän men det skiter jag i. Jag ska ha vad jag anser att jag är värd. Hur han får fram det är inte mitt problem

Visa signatur

Intel core i7 6700K, Powercolor Radeon RX 5700 XT 8GB Red Devil, ASUS Z170i Pro Gaming, Corsair Vengeance DDR4 2666MHz 16GB, OCZ Trion 100 240GB, Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, Fractal Design Define Nano S, Be Quiet Pure Rock, Corsair SF 600, Windows 10 Pro N 64-bits

Permalänk
Medlem

Monolog, men jag har en alltid med mig en mapp med det "mesta" som jag har gjort under året. Så om det mot förmodan blir diskussion om prestation så kan jag visa det chefen missat.

Visa signatur

7800X3D
4090 G OC

Permalänk
Medlem

Har alltid varit en monolog för mig. Har dock inte varit missnöjd(visst man skulle ju inte gråta för mer) hittills och tyckt att höjningarna varit rimliga.
Däremot när jag har bytt arbetsgivare är det en annan sak, där har jag blivit tuffare och mer självsäker.

Visa signatur

Bara gammalt skräp...

Permalänk
Medlem

Bästa sättet att få upp lönen är att ständigt söka nya jobb och byta när man får till en vettig höjning.
När jag väl är på ett arbete handlar det om att synas, men inte sticka ut för mycket då kollegor blir avundsjuka.
Synas gör jag genom att vara hjälpsam till mina kollegor och att berätta för min chef vad jag gör. Hur ska chefen annars veta vad jag gör om jag inte berättar det.
Jag skriver ner allt jag gör under året, speciellt de saker som ligger i utkanten av min tjänst eller utanför men även ordinarie uppgifter som jag utfört extra bra.
Jag håller mig uppdaterad på lönestatistiken, både nationellt och lokalt.
Jag är insatt i avtalen och vet precis vad de ger varje avtalsperiod.
Jag är väl insatt i arbetsplatsens lönekriterier och arbetar aktivt för att nå dessa under året.
Jag är noga med att framföra till min chef hur mycket jag förväntar mig att få i löneökning samt vilken lön jag jobbar för att uppnå.
Det är även bra att gå igenom lite lönestrategier och skriva ner en egen strategi som man arbetar efter.
Detta har gett mig löneökning på i genomsnitt 2000-2500 kr om året de senaste 7 åren och jag ligger nu på 90 percentilen inom mitt yrke. Så något måste jag gjort rätt.

Visa signatur

MSI B450 Mortar, AMD Ryzen 7 5700x, Phantek PH-TC12DX, Corsair Vengeance 32GB, KFA2 GTX1080 8GB, Crucial P1 1TB, Corsair RM850W, Fractal Design mini C.

Permalänk
Medlem

@Akheron: Ingår jobbyte i dina 2000-2500 eller har du samma arbetsplats/arbetsuppgift senaste 7åren?
Har du samma är det starkt jobbat.

Jag har mest varit med om monologer, kämpade i början som fan för att inse att det handlade om +-50:- utan jobbyte inräknat har jag snittat runt 800:- per år senaste 7åren med jobbyte ligger jag på 2600 i snitt.
Nackdelen att jobba på stora företag känner hag allt blir mindre personligt och större företag lägger mindre vikt på kunskap av någon anledning. De fattar inte att det kostar pengar att bli av med någon för att sedan ta 2-3år att lära upp en ny innan de presterar som de ska istället för att betala lite mera lön.
Min plastfarsa var ganska hög chef på beijer och sedan fredells och han räknade alltid med att det kostar minst 1 miljon att bli av med en bra och kunnig medarbetare i ett mera avancerat segment och jag tror att det ligger något i det. Lägg det på lönen så kan du ge 5000 extra i nästan 17år innan du ör +-0

Visa signatur

Blank

Permalänk
Medlem

Håller med om att lönesättande samtal är mer av en monolog än en dialog. Som många andra säger här så är det bästa sättet att byta jobb (ju mer erfarenhet du har desto lättare kvalificerar du dig för mer avancerade tjänster) och därmed få upp lönen. Inom offentlig sektor är lönestrukturen järnhård och arbetsgivaren prioriterar (oftast) att hålla strukturen än att behålla arbetskraften.

Har själv inte haft ett arbetsgivaransvar så jag kanske inte har hela bilden, men tycker att många arbetsgivare är dumsnåla och underskattar kostnaden att rekrytera och utbilda ny personal.

Visa signatur

l Main PC l QNIX QX2710 | i7 3770K @ 4.5 Ghz | ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 | 16GB DDR3 l GTX 1070 Ti l
l Konsoler l NES, SNES, N64, GC, Wii, Wii U, Switch, SMS, MD, SAT, DC, 360, PS2, PS3, PS4, PCE-Duo

Permalänk

Försöker byta lönen mot semesterdagar varje år utan framgång.
När man når vissa löner går ju allt i skatt ändå.

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk
Medlem

Också haft monolog innan, men efter vi startade lokal fackklubb och legat på ledningen har det blivit lite bättre. Om ni har kollektivavtal så är det värt att läsa igenom hur löneprocessen ska se ut. Och skiljer det sig för mkt från avtalet kan det vara värt att ta upp det med facket.

Visa signatur

Intel i7 4970K, Fractal define mini, 24GB DDR3 1600mhz , 500GB SSD * 2 RAID0, GeForce 1060 6gb

Permalänk
Medlem

*Lönemonolog

Kan säga vad man vill, diktera punkter som man gjort och fått beröm för med mera, sen kanske man får 325kr istället för 300.

3rd line Windows-tekniker. (SCCM)

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem
Skrivet av orig_rejser:

Försöker byta lönen mot semesterdagar varje år utan framgång.
När man når vissa löner går ju allt i skatt ändå.

Testat att byta mot högre tjänste-pension istället?

Permalänk
Medlem

Har inga lönesamtal utan ibland får man bara några kronor mer per timme.

Permalänk
Medlem

Helt krasst kan jag säga att löneförhandling i 90% av fallen inte ens är värt energin det tar att förbereda sig på samtalet med chefen. Enda sättet att få upp lönen är att byta jobb antingen ny tjänst där man är eller helt annat företag. Att få nya arbetsuppgifter inom samma tjänst ger oftast oproportionerligt lite i löneökning, speciellt om man över många år tar på sig mer och mer ansvar inom samma tjänst utan att kontraktet förnyas och tjänsten blir en annan.

Stämmer säkert inte på alla företag, men skulle säga att det stämmer i 9 fall av 10. Tyvärr.

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Medlem

Löneförhandlar åt andra hållet, som ägare och arbetsgivare. Vi har en annan strategi:

Efter första året stiger lönen med 36 000kr, fem dagars extra semester (totalt 35). Totalt va 50 000 i ökning. Där efter ligger löneökningen på en riktlinje om 7% upp till år fem.

Permalänk

Hittills har jag inte varit med om något direkt "samtal" eller diskussion, varje gång har jag ställt in mig på xxxx kronor men alltid fått bättre så har varit nöjd.

Jobbar som IT konsult på ett mjukvara företag.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av SexMachine:

Har inga lönesamtal utan ibland får man bara några kronor mer per timme.

Ditt användarnamn antyder att det är timbetalning som gäller snarare än fast lön

Permalänk
Medlem

Jag: Nu har jag varit här ett år till. Vad sägs om lite mer?
Chef: Låter det här rimligt?
Jag: Jovars.
Chef: Ok.

Rinse and repeat.

Visa signatur

|| i7 5820K @ 4400Mhz || 32GB Corsair 2400Mhz CL14 || Gigabyte RTX 3080 Ti || X99 SLI PLUS || Samsung 850 EVO 500GB || Acer Predator XB271HU G-Sync IPS || W10 64bit ||

Permalänk
Medlem

Jag tror det absolut viktigaste är att sätta upp mätbara mål för nästa års lönesnack. Fråga chefen om vad du konkret behöver göra under året för att få t.ex. 2000, 3000, 5000 kr mer i månaden.

Permalänk
Medlem

Brukar vara 2 års monolog, sen byter man jobb och chefen undrar vad fan det var som hände.

I de flesta bolag jag jobbat på har man varit tvungen att hota med att byta jobb eller så har de efter att man sagt upp sig försökt höja lönen, vilket jag personligen aldrig har tackat ja till.

Sen spelar det oftast mindre roll om du faktiskt presterar eller inte, finns folk som sitter och pillar navel större delen av tiden och får samma höjningar som andra som faktiskt jobbar.

De jag snackat med om detta har ofta samma uppfattning i flera olika branscher också.

Permalänk
Medlem

Storföretag, våra chefer är så extremt styrda av lönesystemet att det är rätt lönlöst även om man är överens med chefen. Så det bästa är att jaga roll/gradering med hög lönegrad, att göra ett bra jobb är mindre relevant.
Ska bli intressant att se vad årets ”förhandling” ger, har bytt så jag ligger ca 3000 under snitt istället för 3000 över. Så hoppas slippa höra att jag har så hög lön att det inte kan bli någon stor höjning denna gången...

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Avstängd

Jag söker nytt jobb med högre lön.
Tar med nya anställningsavtalet (ej påskrivet) till löneförhandlingen och tvingar dom att toppa det.
Provat denna approachen 2 gånger hittils, funkat varje gång. 5k+ varje gång.

Permalänk
Medlem

Byta jobb kommer oftast ge mest ökning, beroende på bransch, men inom it skulle jag säga att det är så iaf. På förra jobbet ville jag ha 5000 mer efter första året, fick ett skratt tillbaka och slutligen 3000 mer. Ett halvår senare byter jag jobb och får 12000 mer än vad jag fick på det tidigare jobbet, efter 3 månader. Nu går jag tillbaka och blir delägare.

Rätt vanligt att chefer/ägare inte inser att kompetens/rätt folk är viktiga att ha kvar, förrn man lämnat. Då kostar det om man ska komma tillbaka!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av improwise:

Ditt användarnamn antyder att det är timbetalning som gäller snarare än fast lön

Helt korrekt=D

Permalänk
Skrivet av dlq84:

Testat att byta mot högre tjänste-pension istället?

Mmm, tänkte jag kör på det i år. Men bra påpekan, många som glömmer. Siktar på pension vid 50.

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk
Medlem

Såhär löneförhandlade jag sist:
Chefen kallade in mig och föreslog att jag skulle få 1000:- mer/mån och jag fick svara om jag villa ha det eller inte.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem

Förra gången var värsta jag varit med om. "Vi har löneökning beroende på prestation och jag vet att du presterat bra men du har inte sagt till mig när du gjort bra saker. Därför får du 500 kr ökning."

Innan dess gick jag 2500 sen 1000 inom en månad och sen befordran och 3000kr ökning och sen 500.

Visa signatur

I7 12700K, Asus RTX 3080 TI, Alienware AW3423DW och annat smått o gott.

Permalänk
Medlem

Brukar lägga fram ett 2-3 sidigt dokument där följande står:

* Mina personliga expertisområden som få/inga andra har på företaget
* En lång lista på vad jag har producerat för värde under året som gått
* Jämförelse från SACO på förra årets medianlöner för samma arbete
* Min begärda lön

Skickar in dokumentet innan själva lönesamtalet, så att chefen har tid att läsa igenom och acceptera det jag begär. Själva lönesamtalet går sedan ut på att hon ska försöka förklara varför jag inte kan få det jag begär, medan jag förklarar varför hon har fel

Första året såg en ökning med 30% och andra med 10%, vilket är vanligt för nyexade civ.ing. Går allt bra så är det en 5-8% ökning nästa år.

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk
Medlem

@Drickz:
Jag skulle tipsa om att göra såhär:

Boka möte med lönesättande chef.

Gå in och säg att du inte är nöjd med din nuvarande lön och fråga vad du kan göra för att öka den x-kronor.

Det är självklart ingen garanti på något sätt men jag har själv lyckats med denna taktik och jag vet fler som använt denna metod med lyckat resultat.

Men på lång sikt är det smart att göra sig ovärdelig för företaget så dom inte vill att du tittar på andra jobb, då sitter du i ett bättre förhandlingsläge.

Permalänk
Medlem

Har samma problem, vi har ett betygssystem från 1-5 där alla 5 ger dig +120kr innan skatt i månaden, det handlar om säkerhet, effektivitet, respekt för medarbare, hålla tider osv...

Det är inget jag lägger någon större energi på eftersom jag sköter mitt jobb, är inte sjuk och kommer i tid och så snittar jag 35-45k i månaden så rövslickeri orkar jag inte hålla på med har roligare saker att göra men det skapar diskussion på golvet mellan folk som gör samma arbete (arbetar på industri) vilket har enbart skapat lite dålig stämning.

Vi kan löneförhandla genom att ta på oss mer ansvar, som t.ex. var ställföreträdande skiftledare eller dylikt eller ta ansvar för någon speciell del av maskinen och specialisera sig på det men det känner jag inte för alls, annars har vi en stege där vi får en löneförhöjning efter antal år vi varit anställda från år 1 till år 5 som är max.

Jag arbetade på ett företag mellan 2007-2013 där vi hade kunskapsbaserad lönesättning där dem som var mest flexibla och kunde göra "allt" hade bäst betalt vilket jag tycker är ett mycket system.

Jag tycker helt klart du ska dra upp det nya jobbet, har kollegor som gjort det som arbetar på kontoret och de var en jäkel för ett tag sen som begärde 5000kr för att inte byta jobb och det gick igenom (tacka högkonjuktur och svårt att hitta folk för det)

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.