Nätverkstekniker eller webbutveckling ?

Permalänk

Nätverkstekniker eller webbutveckling ?

Vilken utbildning skulle ni välja idag ?
Känns som det finns fler jobbmöjligheter inom webbutveckling ?
Jag har sökt båda men får se vilken jag kommer in på, om jag kommer in då.
Nätverkstekniker känns ju mer som man är ute i fält och jobbar medan Webbutveckling är något man gör mer direkt mot kunden/företag.
Jag är nog en mer stillasittande människa som sagt som gillar att knappa på burken och inte så mycket av en praktiker.
Bara hoppas jag kommer in på webbutveckling.

Visa signatur

Arbetsdator: Imac 27" Core I3@3,2 Ghz, 1TB HDD. Backup: Scaleo home server 2205 2+2TB
GamerPC: Core i7 2,8 Ghz, 6GB DDR3, Geforce 2x680 Sli, 128GB Samsung 830 SSD, Corsair 750W nätagg, W7 Ultimate.

Permalänk
Medlem

Jag hade nog spontant sagt att båda är arbeten där man rör på sig, beroende på vad man jobbar med. En nätverkstekniker kan både vara ute och skruva upp switchar och patcha kablar i fältet men kan även vara den där som sitter och har ett gäng montörer ute i fältet och sitter mer centralt och styr. Eller så kan man vara konsult och gör iordning saker åt kunder och då är man på plats hos kund, men sitter i ett nod/serverrum. En webbutvecklare kan ju kanske få sitta på möten med kunder, vara ute hos kunder och sitta på plats och jobba där med deras webblösning för orderhanteringen/intranätet/osv. Det beror helt på vilken liten ruta man jobbar med och väljer.

Jag tror att det mest flexibla och bredaste valet är inom webbutveckling, lönemässigt tror jag nog att det finns störst chanser där med. Är du en kreativ person som gillar att skapa, tycker om form och funktion... då är det INTE nätverksteknik som du ska sikta in dig på. Däremot, felsökning, struktur, logik och en fascination för trafikflöden... då du, då är det bra med nätverksteknik.

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T