Vilket mobo till i5 8400, minneshastighet?

Permalänk
Medlem

Vilket mobo till i5 8400, minneshastighet?

Gamla burken är nästan död. Nja, möjligen går det att hålla på ett tag till om jag köper ny case fläkt, men orkar inte. Duger för lättare surf, men börjar hosta om man försöker spela eller liknande. Men ja, vet inte om det kanske blir en Ryzen istället, men iaf, vad ska man ha till en 8400?

Inga planer på att överklocka något eller ha 20 hårddiskar osv. Asus brädorna verkar bra/populära. Z370-A verkar vara överklocks varianten med massa onödigt för mig, Z370-P är nån budget variant utan nåt speciellt. A har också bättre (?) ljud möjligheter, P:t har nån Realtek. Har en Realtek i min nuvarande, har inga klagomål så bryr mig inte om den biten.

Duger det med P? Eller ska man ta något mellan de två som typ B, C eller? Tänkte kvalitet utan onödigt.

Undrar också om minneshastigheten, och vad som är lagom till den. 8400:n vill ha 2666, vad nu det betyder, men brädan ska klara vad var det, 3000? Kastar man bort pengar om man kör med mer hertz än vad processorn vill ha? Eller vad är det frågan om egentligen?

Permalänk
Avstängd

Du är inne på rätt spår när de kommer till Asus Prime serie. Grovt kan man säga att Z370-A har bäst överklockningsmöjligheter, flest extra funktioner och mest påkostad design. Så för varje modell därefter förlorar nån av dessa grejer i mer eller mindre utsträckning. Så behöver man bara ett fungerande moderkort utan bling och endast dom nödvändiga funktionerna så är de P modellen som är bästa valet.
När de kommer till minnet så är de inte så svårt. Alla processorer behöver minnen som arbetar i en viss hastighet för att fungera. En i5-8400 behöver minnen i 2666MHz. Sen kan moderkort med rätt styrkrets ändra hastigheten för minnet. Samtliga moderkort med Z370 krets kan göra de. Och ber definition så överklockar man när man sätter i snabbare minnen än vad processorn behöver. Snabbare minnen ger bättre prestanda, men om de är värt de är en fråga för var och en. Om pengar är en viktig faktor här så välj dom billigaste minnena du kan hitta i en hastighet på 2666MHz eller mer.

Visa signatur

🖥Phanteks Enthoo Evolv iTX . Phanteks AMP 650W. AMD R5 3600X. msi B450I GAMING PLUS AC. 32gB HyperX Fury RGB 3200MHz. msi RX 5700 XT GAMING. 1TB Kingston A2000.
AOC G2460FQ. Logitech G903. Logitech G840 XL. Logitech G513. Logitech PRO Gaming Headset. Luxorparts Headphone Stand. LG BP50NB40.