Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon127948:

Håller med, kan inte komma ihåg att jag har hört att androids kryptering har några större säkerhetshål. Säkerhetsproblemen på mobiler kommer från brist av uppdateringar, anslutningar till molnet/telemetri (vilket gäller också desktop OS som win10), att man installerar dåliga appar och liknande.

Och hur ofta får mobiltelefoner från LG, Samsung, Xiaomi, Nokia, osv, uppdateringar?

Permalänk

Jag har en samsung note 9, hur säker är ansiktsigenkännande ? Funkar det fortfarande att använda sig av en fotografi ?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon285805:

Och hur ofta får mobiltelefoner från LG, Samsung, Xiaomi, Nokia, osv, uppdateringar?

Är det Android One, som t ex Nokia så bör det vara ofta inom stipulerad period (2+1 år).
https://www.android.com/one/

Permalänk
Medlem
Skrivet av OldSchoolGamer:

Jag använder två konton i min telefon, båda konton är krypterade med lösenord. Om jag bara öppnat ett konto, och inte den ena när telefonen blir tagen av tjuv/polis riskerar båda konton att bli öppnade? eller bara den jag öppnade med lösenord?

Jag är inte 100 på hur det funkar på Android, men med största sannolikhet är det en krypteringsnyckel som används för en hel krypterad (disk-)volym. Krypteringsnycklarna är lagrade i ett speciellt chip på telefonen, som gör att de inte går att komma åt så länge den inte är upplåst. I alla fall har jag för mig att det funkar så på Android nu för tiden, förut var det bara iPhones som klarade detta, vilket är anledningen till att Android sågs som osäkert.

Men du ska komma ihåg att det är lång lättare att bryta någons ben för att få denne att avslöja sin kod till telefonen än att mecka med krypteringen. Har du saker på din telefon som du inte vill att någon som verkligen är motiverad inte ska komma åt så har du varit oförsiktig.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Skrivet av forcevision:

Kan man ha olika konton på samma telefon ?

Skickades från m.sweclockers.com

i Android kan man det. Det som i windows, fast du kan kryptera varje konto enkelt

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte GA-H87M-D3H mATX - Hårdisk: 1TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB - Nätaggregat: Corsair RM 650W 80+ Gold Modulär - Chassi: Cooler Master Centurion 6, Svart/Silver - Grafikkort: EVGA GeForce GTX 770 2GB SC ACX - Processor: Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell) - Internminne: Corsair 8GB (1x8GB) CL10 1600Mhz VENGEANCE