Resultat från SweClockers läsarundersökning sommaren 2017

Permalänk
99:e percentilen
Skrivet av Jäger:

När du pratar om "vanliga användare", menar du då vanliga Svensson i allmänhet?

Har även använt frasen "vanliga gamers" i den här tråden. Diskuterar endast personer som har användning för en stationär dator, framförallt till gaming. Jag hävdar att en mycket stor andel av dessa antingen inte vet att det finns olika moderkortsstorlekar, bara köper en färdig dator utan tanke på formfaktor eller bara väljer ett Define R5 och ett ATX-moderkort för att "man gör det" när man bygger en speldator.

Citat:

Eller pratar du om "vanliga användare" bland de företrädesvis entusiaster som svarar på en undersökning om hårdvara på ett forum som Sweclockers, av vilka "nära 50 procent planerar att använda formfaktorn [ATX] vid nästa bygge".

Vi har för det första ingen aning om hur stor andel av svarande som är "entusiaster" respektive "vanliga gamers" (hur man nu drar den gränsen). (SweClockers har enligt egen utsago 400 000 unika besökare i veckan.)

Att man planerar att använda ATX vid nästa bygge är för det andra inte samma sak som att man borde (eller ens vill) göra det. Skälen till den "planen" kan lika gärna vara irrationella (okunskap, tradition, …) som rationella (faktiskt behov, speciella krav, …).

Citat:

EDIT: Oj, var inte meningen att dra upp en så gammal tråd, insåg inte att den rörde förra årets undersökning.

Det gör inget. För min del får diskussionen gärna hållas levande.

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers