Permalänk
Medlem

Skärm från Swedx ?

Har en föråldrad TV som kommer behöva bytas ut så småningom.

Vill egentligen inte ha TV i juridisk bemärkelse och har väl kolla lite på beg marknaden men tycker folk tar för mycket betalt för flera år gamla apparater. Är inte heller intresserad av "smart" TV.

Kollade lite på SwedX och deras apparater är ju riktigt billiga, 3500 spänn för en TV-fri "TV" skärm, 49".

Har inte något behov av 4k just nu men det gör ju inget att panelen klarar det, eller får man räkna med uppskalningsproblem från Full HD på dessa ? Tänkte att en pixel blir 4 så fungerar den som en vanlig HD skärm..

Hur är dessa apparater ?

Att de inte är bäst i världen för det priset förstår jag, men jag tänker att de knappast kan kännas sämre än en billig 32" lcd med sådär 7 år på nacken..

Visst kan jag gå o köpa en ny TV någonstans, inga problem, men vill dels inte bli registrerad hos radiotjänst för något jag inte kommer titta på TV med, eller betala för smarta funktioner jag aldrig kommer använda, är inte så extremt kräsen på bilden att det är något jag vill plöja ner massa pengar i.

EDIT: 2200 spänn om man kan leva med några dassiga pixlar.. hur tydligt syns det på en så högupplöst panel ?

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem

Om du kan leva med upp till 10 döda pixlar och inte har några stora krav på bilden så visst, kör på. (Pratar om den för 3690kr)

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Bildexpert

Att skala från 1920*1080 till 3840*2160 är i praktiken busenkelt att göra utan någon försämring eftersom vi pratar om jämna upplösningar. Ingen interpolering är nödvändig för att det skall återges korrekt gentemot hur det hade sett ut på en traditionell 1920*1080-display.

Gällande "dassiga pixlar" så hänger det på dels vilka pixelfel vi pratar om och även avståndet. Döda sub-pixlar förekommer, men är oftast synliga på klara ytor med den specifika färgen. Då en 4K-display har högre pixeltäthet är också döda pixlar mindre synliga men fortfarande där. Om det är hela pixlar som är döda (dvs både rög, grön och blå) så skulle jag avstå. Paneler med lysande pixlar bör också undvikas men det går i många fall att få bukt på just det problemet.

Har själv ingen erfarenhet av Swedx men panelerna (samt en del kretskort) kommer från en turkisk tillverkare som även säljer till Philips, Andersson och många andra europeiska budgetmärken. Räkna med luddigt användargränssnitt och brist på inställningsmöjligheter, samt att den bildmässigt inte kommer att vara kapabel till några större mirakel. Det hindrar förstås ingen från att bli nöjd med att få en 49" 4K-TV för 3500 kr, men var beredd på begränsningar.

Permalänk
Medlem

Köpte en 43" TV från Andersson med 4K och massa annat för 4200:- vilket jag tyckte var rätt billigt. Fungerar utmärkt och bilden är riktigt fin!

(NetOnNet)

Visa signatur

[4770k delid] [1080 EK] [PG348Q] [Custom loop][1.75TB SSD]

Permalänk
Medlem

Kör en 49" Swedx och är jättenöjd. Kan/vill du ställa in den själv så får du bra bild. Det enda jag hade lite svårt med var att få de ljusaste och mörkaste toningarna att vara så bra som möjligt, samtidigt.
Med tanke på polaren som har en 15k+:- tv som han kör helt oinställd så ansikten ser ut som om dom är skurna i plywood och spacklade av Gudrun Sjödén, och han är nöjd....
Du kommer att bli nöjd, men lägg dom extra hundringarna på en skärm med pixelpolicy 1. Du kommer att ångra dig annars!
Jag menar, 3600:- för en 49" 4k skärm, vad kan gå fel!?
http://swedx.se/product_info.php?products_id=1012

Visa signatur

Oldschool [å:ldsku:l] adj. Användandet av datorprodukter som är äldre än 3 månader.

Permalänk
Medlem

@kundun: Det priset är utan moms.. Blir nästan 4500 med moms.

Visa signatur

Ryzen 7 7700
Gigabyte B650 Eagle ax
2x16 GB RAM
Sapphire Radeon RX 7800 XT PULSE

Permalänk
Medlem

@Ykalon: >.< Ajdå, ja det var ju lite dyrare.

Visa signatur

Oldschool [å:ldsku:l] adj. Användandet av datorprodukter som är äldre än 3 månader.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ykalon:

@kundun: Det priset är utan moms.. Blir nästan 4500 med moms.

Det är ju en viss skillnad, känner mig lite ägd av att själv gjort den missen på sidans priser.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem

Är väldigt sugen på den här, blir strax under 9k. Hade ni? Har inget behov tuner, har kollat oxå på Sony (eftersom den kör Android) och närmast är väl 7serien som ibland kommer på kampanj under 12k.
http://swedx.se/product_info.php?products_id=1971&display_vat...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

köpte en 49 tums pixelpolicy 2 för ca 3000kr, lagom med backlight bleed och en grön prick i mitten uppe, jag hatar pricken men ingen annan märker den då den är så lite.
volymkontrollen från fjärren brukar fastna så den bara ökar och ökar eller tvärt om.

Annars väldigt nöjd med skärmen. Köper flera om jag inte hade råd med någon Samsung OLED tv.
Och rekommenderar till dom flesta som inte är kinkiga
Funkar perfekt med Chromecast ULTRA 4k.

Hämtade den på någon lagerlokal utanför Stockholm, lite sketchy men funkade bra. Där kan du kolla på olika alternativen också.