Sennheiser momentum wireless - bedrövligt ljud med mic?

Permalänk
Hedersmedlem

Sennheiser momentum wireless - bedrövligt ljud med mic?

Jag har en vän som skaffat ett par sennheiser momentum over ear wirelesssom han tänkt använda dels till telefonen och dels till datorn för en del onlinespelande och VOIP. Detta skaffades på min inrådan då båda tyckte detta headset både såg bra ut, och verkade leverera bra ljud och vara trådlöst. Jag är ju rätt sugen på lurarna själv också, men jag har ett par g930 som jag visserligen inte gillar, men de fungerar väl ett tag till.
Ljudet verkar vara kanoners generellt. APTXläget verkar också uppskattat.
However!
Det är bara frid och fröjd så länge man inte tänkt använda mikrofonen. Ska mikrofonen användas så verkar lurarna sättas i "hands free telephony"-läge för att ge bandbredd åt mikrofonen. Vad jag förstått så blir ljudkvalitén också sämre men det är väl lite oklart. Det är ju helkass om man vill spela och använda VOIP samtidigt då stereoljudet är av relevans. Inte mitt bästa råd direkt...
Efter att ha läst ett gäng reviews även för spel till momentum wireless så är det ingen som tagit upp detta som problem så jag undrar om det är något min vän missar här. Själv kan jag inte testa detta då han bor 20 mil bort men tänkte höra om det är någon som har dessa lurar som känner till problematiken och en möjlig lösning så att man kan få ut stereo och använda mikrofonen samtidigt?
Eller är det kört för att det är något specifikt bluetoothprotokoll som begränsar till mono om man också vill ha mikrofon som man inte kan trixa sig runt?

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Det stämmer, ljudet blir mycket sämre när mikrofonen aktiveras.

Kör själv momentums när jag pendlar och när tjejen sitter o tittar TV och jag vill spela.

Utöver den självklara begränsningen till mono via bluetooth som du skriver så när den går igång så aktiverar den per automatik en extra mikrofon så den släpper in din röst. Detta för du inte ska sitta och skrika i samtalet.

Det gör så ljudet känns väldigt avskalat och tomt när micen är igång. Jag har själv försökt stänga av det men det är hårdkodat i hörlurarna tyvärr.. Hjälper inte att koppla via USB heller då det blir samma sak.

Jag löste det genom en extern mikrofon vid datorn. När jag pendlar så gör det inget med sämre ljud då jag inte kan lyssna på musik & ha samtal i mobilen samtidigt.

Visa signatur

Jag har värsta speldatorn, med massa komponenter.