Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Utlåst från min Facebook - Vägrar skicka SMS kod!

Permalänk
Medlem
Skrivet av videopac:

Det är väl ett utmärkt tillfälle att vänja sig av från drogen Facebook!

Skickades från m.sweclockers.com

Visste inte Facebook användes så mycket längre. Trodde det mer eller mindre dog ut för tio år sedan. Hoppade av tåget runt 2008 för egen del.
Men de borde väl ha någon svensk support man kan ringa till som hjälper till?

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk

Detta har hänt även mig!

För cirka 5 dagar sedan blev jag hackad på Facebook. Vaknade av att jag fick meddelande i stil om att "Ditt konto har låst p.g.a. misstänksam aktivitet". Sambon kunde då se att någon gått in och ändrat min profilbild till något opassande.

Jag gick då genast in och tryckte att jag ville låsa upp mitt konto. Fick (vad jag minns) ändra lösenord m.m. Samt fick verifiera via min alternativa e-postadress. Gick samtidigt in och ändrade lösenord på mina e-postadresser samt la in "dubbel tvåfaktorsautentsiering".

Nu är status dock att när jag skriver in mitt (nya) lösenord på Facebook och försöker logga in så behöver jag vid en "säkerhetskontroll" få en "bekräftelsekod" skickat till min telefon. Jag får då följande meddelande:

För många SMS-koder
Du har begärt för många SMS-koder. Du måste vänta 24 timmar innan du kan få en ny kod.

Jag har dock väntat i över 24 timmar och detta två gånger (kanske cirka 26 timmar respektive gång). Men får ändå ovan meddelande.

Vad råder ni mig att göra? Ska jag fortsätta vänta "längre" tid än vad jag gjort?

Tack för hjälpen!

Permalänk

Om nån annan hittar denna tråd så kan jag informera om att den kod som är skickad till din telefon efter att du har valt ett nytt lösenord skulle i själva verket komma ifrån min Google 2-faktors authenticator!

Väntade tåligt på ett sms...

Alltså efter denna text: ange en kod för inloggningsgodkännande...

Permalänk

FB vägrar skicka SMS kod - testa detta!

Det var några år sedan jag var inne här på forumet (hade tappat bort lösen och användarnamn). Hoppas att detta kanske kan lösa problemet. Mitt fb konto blev hackat för några år sedan och jag kom inte in. Om jag minns rätt så skapade jag ett nytt konto med nickname som var knutet till mitt kontant mobilnummer. Därifrån kunde jag utifrån kolla in mitt gamla konto och det såg ok ut.
Sedan gick det (miracle!) att logga in på det gamla kontot med mobilnumret som var knutet till kontantkortet. Jag ändrade lösenordet och uppgav kontantkortsnumret som de skickar en kod till. Jag vet att det låter trixit men det var ungefär så jag gjorde. När jag var väl inne på mitt gamla konto så fixade jag så att jag kunde använda en kodskapare för varje inloggning. Sedan dess har det fungerat.

Mer information.