Sökmotor på Sweclockers

Permalänk
Medlem

Sökmotor på Sweclockers

Hej,

Är jag den enda som tycker sökmotorn här är fruktansvärt dålig? Har inte sett något om det tidigare i alla fall.

Försök exempelvis söka fram Sweclockers test av Radeon 5870:

Jag skriver "test radeon 5870" i sökrutan och får fem snabbträffar under respektive kategori. Under "Recensioner och artiklar" där önskad recension bör dyka upp ser jag enbart nyare recensioner på i turordning Radeon R9 285, Radeon HD 7950, Radeon Fury, Radeon Fury X och till och med Geforce 980 Ti. Men inget 5870.

Nästa steg är att använda "Sök i arkivet". Jag klickar i att jag enbart är intresserad av "test" av "grafikkort" från "alla datum" och skriver söktext "Radeon 5870". Vad får jag för sökresultat? Massor med nyare Radeon-tester, men inget 5870. Jag scrollar och scrollar, jag får upp massor av Geforce-kort längre ner. Inte något av de 4 sidor med resultat är det test jag söker efter.

Nuförtiden har jag gett upp. Jag skriver "Sweclockers Radeon 5870" eller vad jag nu vill hitta på Google, och klickar på första sökträffen för att komma dit jag vill. Men det känns lite trist att det ska behöva vara så att man ska gå bort från Sweclockers för att söka när det faktiskt finns en sökfunktion här...

Är detta något som fler har uppmärksammat? Är det något som kan gå att åtgärda?

Visa signatur

Ryzen 7600X - Geforce RTX 4080 - Custom Loop - Samsung 34" Ultra Wide
Intel i7 9700K - Radeon VII

Permalänk
Legendarisk

@Starric: Problemet är att så gamla artiklar inte är indexerade av sökmotorn idag, och därför får du ströträffar på endast "radeon" överst i resultatet. Nyare material påverkas inte. Skulle du få dåliga svar av snabbsökningen i sidhuvudet så finns det även en direktlänk för att upprepa sökningen via Google i nedre vänstra hörnet av resultatpanelen. Söker du ofta på så gamla texter?

Visa signatur

Abstractions all the way down.