Kan inte ansluta till andra nätverk än mitt eget privata ("Ett eller flera nätverksprotokoll saknas på den här datorn")

Permalänk

Kan inte ansluta till andra nätverk än mitt eget privata ("Ett eller flera nätverksprotokoll saknas på den här datorn")

Jag har stora problem med att ansluta till andra Wi-fi nätverk än mitt eget privata hemma. bland får jag upp meddelandet "Ett eller flera nätverksprotokoll saknas för den här datorn" och ibland får jag inte upp något felmeddeland alls men kommer ändå inte ut på internet.

Jag har gått igenom de flesta tipsen och försökt att fixa det men inget verkar fungera. Behöver hjälp då det här börjar bli sjukt tröttsamt!

Permalänk
Vila i frid

Felmeddelandet verkar tyda på att du kör Windows, men vilken version och variant? Microsoft's "Answer" är fullsmockad med förklaringar och bortförklaringar om just det meddelandet. Kan vara värt att kika där.

Permalänk

@hasenfrasen:
Jag kör Windows 10, 64-bitar. Angående Microsoft's Answers så har jag nog gått igenom varenda tips (Alla typer av Netsh kommandon, återställa winsock o.s.v)

Det ska sägas att jag hade det här problemet för ungefär två månader sen men den gången verkade det som att det löste sig automatiskt dagen efter av någon anledning.

Permalänk
Hedersmedlem

Flera bekanta har haft upprepade problem med Microsofts nätverksdrivrutiner till W10. Problemen har kommit och gått när de antagligen tryckt ut nya versioner. Prova leta upp senaste drivrutinen från tillverkaren av nätverkskretsen och lägg in själv.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk

@MultiMan:

De senaste drivrutinerna är nedladdade från intel's hemsida men problemet kvarstår. Mitt nätverkskort är Intel dual band wireless-AC 3160.
Har det löst sig för dina bekanta och i så fall hur har de gått tillväga?

Permalänk

Vi har samma/liknande problem, med Intel Dualband Wireless på dotterns bärbara MSI. Såvitt jag lyckats utröna via google så är det trubbel med killer drivrutinerna och senaste uppdateringen av Windows.

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1420516-natverkskortet-...