GTX 750 med GM206 hdmi 2.0 ?

Permalänk
Medlem

GTX 750 med GM206 hdmi 2.0 ?

God fortsättning!

Jag har börjat spela lite på gamla dar men mitt simpla radeon-kort klarar inte ens Trine. Jag har länge gått i planerna på att köpa en rejäl GPU inför stundande VR-lanseringar men allt skjuts ju bara framåt och det känns mycket osäkert att köpa någon av nuvarande high end-GPUer innan ingående recensioner kommit. Så därför tänkte jag att jag kan köpa ett billigt så länge som iaf kan driva de indiespel jag vill spela. Hade först tänkt köpa ett AMD-kort men så såg jag det här:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3405735

Vad är det här för hemligt kort? Jag hittar inte mycket info, det verkar bara finnas ett från gainward som kom i slutet på november men det ska ha GM206 och stödja HDMI 2.0 vilket medför att jag har användning för det i framtiden också som HTPC-kort.

Men hur dåligt/oprisvärt är det här kortet egentligen? Hittar inga prestandatest, bara detta: https://www.youtube.com/watch?v=jHunt3-ymhA
Hur kan det tänkas stå sig mot ett 750 TI eller motsvarande AMD-kort i samma priskategori? Det borde väl iaf vara lite bättre än gamla 750? Även om PPK inte är jättebra så tänker jag att 1200:- inte är så farligt som ett mellanlandningskort, och som sagt, man får HDMI 2.0, men det kanske är bortkastade pengar?

Edit: Glömde säga, det behöver inte kunna köra indiespel i 4k eller 1440p.