Konsten att organisera Synology NAS

Permalänk
Medlem

Konsten att organisera Synology NAS

Fick min nya Synology NAS levererad under fredagen och spenderade sedan kvällen med att försöka förstå hur filsystemet fungerar. Tyvärr har jag kört fast och skulle uppskatta hjälp av mer erfarna användare innan jag tar beslut som jag kommer ångra framöver.

Grundidén är att jag vill ha en kategori som synkas med Google Drive (för att garantera backup), en kategori för filer som är 'bra att ha' såsom videoföreläsningar och ljudböcker samt en kategori för videoklipp som kommer ifrån Download Station. I dagsläget ser det planerade upplägget ut på följande vis där varje rubrik är en 'Shared Folder':

# Cloudlagring (Google Drive)
- Fotokatalog med RAW-bilder (Lightroom)
- Backup av familjens bilder och dokument
- Diverse (arbete, noter, målningar, etc)

# Vanlig lagring (aka ‘bra att ha’)
- Diverse (videokurs, ljudböcker, etc.)
- Time Machine Backups från MacBookAir (kanske under cloud)

# Video Station (skapades när jag installerade appen)
- Videoklipp från Download Station som ska visas med Chromecast

Alla tankar, råd eller exempel på era egna upplägg uppskattas verkligen.

Permalänk
Medlem

hej jag har med fått min 1815+ som jag håller på att lägga in alla filer musik och bilder. Jag har kopplat mitt google konto till min hem mapp så där ligger allt som jag har på Google drive och sen och jag installerat cloud station på min dator som synkar allt som ändras på min dator mot nasen. Sen har jag även ställt in så att min nas mejlar mig så fort något händer är jätte bra plus att jag har aktiverat https inloggning till alla. Det är så jag har gjort än så länge

Visa signatur

IT-tekniker på Witofix
www.wifixit.se