Permalänk
Medlem

Börja odla chili istället! rogivande och mycket trevlig hobby. Vill du absolut använda teknik kan du ju alltid automatisera din odling med styrning av bevattning, belysning, etc.

Satt i liknande situation för något år sedan. Nu har jag källaren full av chiliplantor!

Visa signatur

Asus Sabertooth X58 - Xeon X5680 - 12GB DDR3 - ASUS GTX1080 8GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Telecaster:

Tacksam för mycket support! Jag tror det är viktigt som det nämnts att hitta en annan hobby. Jag spelar mycket gärna piano/gitarr samt cyklar. Har även byggt ett antal pedalbord genom åren och skulle hemskt gärna vilja bygga lite möbler. Har dock inte utrymme för snickerier längre då jag numer bor i lägenhet. Musicerandet är något som sambon stör sig sjukt mycket på. Även cykeln är i vägen ganska ofta har jag hört. När man tänker efter så verkar det kanske självklart varför man faller tillbaka på spelen. Där gör man inte mycket väsen av sig...

Skrivet av NinjaMartin:

nu blev det psykisk support på riktigt! har inte så många tips med gnällig fruga där hemma dock då jag knappt får sitta vid datorn för min :/

men du får väl helt enkelt prata med henne för en hobby är sjukt viktig oavsett vad det är för något!

Just det där med att sitta vid datorn och frugan/tjejen/käringen, vad ni nu kallar henne. Är nog något många har problem med.

Inkl mig, jag försöker idag köra varannan kväll vid datorn, när jag kommer hem rätt sent med.. runt 18:30-19:00. Och sen upp 05:30-05:45!
Så blir det sällan man kan göra båda samma dag.

Har förklarat för henne det där med min hobby, samt att hon dragit mig ifrån polarna 80 mil bort, så vid datorn så får jag faktiskt umgås som förr med dom igen, iaf 50%. Blir ju inge utetid så att säga.

Hur som helst, vem har inte fått tanken att man kanske borde prioritera om? Jag vill gärna ha kvar min hobby, spel, överklockning, datorhårdvara i allmänhet, även nätverk ...
Men samtidigt är hon världens bästa, dock inget tekniskt intresse what so ever. Får bara hoppas hon inte ger upp och orkar hålla ut ;D

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Medlem
Skrivet av XFTality:

Enkelt, ta ut grafikkortet från din dator och kör på den integrerade Intel-grafikkretsen. Du kommer fortfarande kunna använda datorn för arbete, film och sådana saker, men inte spel.

Eller, ställ datorn i en garderob och gör en server av den. Du kan t.ex ha:
- Musik/film/bildarkiv på den och dela ut i nätverket hemma
- Torrentburk (självklart bara lagliga torrents)
- Webserver/blogg (wordpress etc)
- Övervakning / styrning av saker hemma, t.ex webkamera etc
- IRC-bouncer / IRC-bot
- backup av dokument/bilder

Testa http://www.freenas.org/
Eller direkt i windows, eller lär dig linux på den

Visa signatur
Permalänk
Medlem

är själv i en svacka och börjar bli gammal och de enda spel som lockar är "bra" spel som skyrim, gta5 mm altså storspel som det lagts lite pengar på.

men det kommer så sällan bra spel att man får vänta och under tiden kör jag gamla klassiker, just nu kör jag total annihilation där jag aldrig klarat av kampanjen förut och theme hospital.
kanske kan vara något?

eller byt hobby som redan sagts eller satsa på en annan hobby.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.