Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Asus presenterar nya moderkort med Intel Z97 för Haswell Refresh

Asus presenterar nya moderkort med Intel Z97 för Haswell Refresh

Inför lanseringen av processorerna Intel Haswell Refresh premiärvisar Asus en uppsjö nya moderkort för sockel LGA 1150, däribland entusiastmodeller i ROG-serien.

Läs artikeln

meh vill ha en updatering på Asus Maximus VI Impact

Deras serie med guldiga moderkort är snygga. De känns eleganta på något vis.

Asus är bra på design men vart är m-ITX modellerna?

Skrivet av simon253:

Asus är bra på design men vart är m-ITX modellerna?

De har visat upp en m-ITX bräda (Asus Z97I-Plus Mini), vet inte riktigt varför den inte kommit med i denna artikeln, lite info om den finns här: http://thepcenthusiast.com/asus-z97-legacy-motherboards-revea...

Onödigt eller?

"The most instinct power saving!" & "World's nominated innovation"

Känns som riktigt konstiga uttryck

Asus garanti på 5 år är inte värt ett skit. Har läst så många trådar på nätet om att asus har extremt dålig support. Kör på gigabyte eller asrock. Aldrig haft problem med dem.

Snygga och säkert bra brädor men jag väntar till Broadwell innan jag byter ut min Sandy Bridge.

Tur att man inte skall ha nytt på ett bra tag.. Moderkorten blir man ju spyfärdig på. Ny affärsidé, kylflänsar till nordbrygga, och sydbrygga för moderkort.. Någon som nyttjar det?

Sitter fortfarande på en gammal q6600 @3.2 4Gb ddr2 och HD5850 1gb så nu är det dags att uppdatera
Support for Broadwell är ett stort plus då jag kan byta upp mig om det är enormt bättre.

Funderar ochså på att upgradera men det är ett jungel av nya CPU som kommer till 9 serie moderkort...
först kommer Haswell refresh (4th gen) kommer i Maj
sen kommer Devils Canyon (4th Gen) den klockbara version av Haswell refresh kommer i Juni
sen kommer Intel Pentium Anniversary Edition (Låg budget billigt exakta specifikationerna är ännu inte kända) kommer I mitten av 2014 ?
och sist Broadwell (5th Gen) kommer 1Q 2015 eller i slutet av 2014

Skrivet av #enbom:

Snygga och säkert bra brädor men jag väntar till Broadwell innan jag byter ut min Sandy Bridge.

Fast Broadwell har väll inte heller något som verkar överdrivet intressant på workstation fronten, mest till bärbara och surfplattor?

Räknar med att få byta ut min 2600k när Skylake kommer om det inte blir alldeles för mycket barnsjukdomar med DDR4 mm

Skrivet av Gambit_2K:

"The most instinct power saving!" & "World's nominated innovation"

Känns som riktigt konstiga uttryck

Jaha, så har man ett Z97-kort från ASUS så försvinner all koldioxid? Kanske lyckas ha ihjäl mina växter ännu snabbare med ett sånt här kort då?

Ingen kommentar om det "surr" som har förekommit att Asus, och de andra som ev. hakar på Asus, bryter Intels embargo före 11 maj? Orsaken till tidigare visning sägs vara de läckta bilder som förekommit (även om de ej visade samtliga moderkort; även dessa är inte så tydliga).

Nämnt här t.ex.
http://wccftech.com/major-aib-asus-break-embargo-push-intel-9...

En video med vad som verkar vara nya UEFI BIOS för Deluxe (egentligen mainstream-serien) poppade också upp härom dagen.
http://www.youtube.com/watch?v=50qziHraZBs

Somliga kommentarer är verkligen väntade, men det är inte alla som redan sitter på en processor som enbart är högst två år gammal, och därmed kan vänta på något som kanske kommer i början av 2015 eller i början av 2016.

Asus Z97-A serien var ju läckra med den runda nordbryggekylaren. Den guldiga färgen tilltalade mig också!

Skrivet av SweClockers:

Nu presenterar Asus en mängd nykomlingar med entusiastkretsen Z97.

Är det inte lite väl generöst att kalla Z97 för entusiastkrets? Skulle säga att det epitetet är exklusivt för X-serien. Rätta mig om jag har fel.

Skrivet av HurMycket:

Är det inte lite väl generöst att kalla Z97 för entusiastkrets?

Kanske det är.

Nu måste alla moderkortstillverkare gå ut och uppmana ägare till Z-serien att vara något mindre entusiastiska.

Dessutom är hänryckningens tid i början av juni i år; tänka sig, det sammanfaller med uppdaterade K-serien och Pentium Anniversary Edition.

Bara jag som funderar lite hur det nu var tänkt med NFC och Qi?

Man kan ju hoppas att det är något tillbehör eftersom det skulle se jäkligt underligt/ghetto moddat att behöva tejpa fast telefonen på sidan av chassit för att använda NFC/Qi

(för att inte prata om hur ineffektivt det skulle vara med en plåtskiva emellan som dämpar all möjlighet för överföring...)

Skrivet av Dravond:

Bara jag som funderar lite hur det nu var tänkt med NFC och Qi?

Man kan ju hoppas att det är något tillbehör eftersom det skulle se jäkligt underligt/ghetto moddat att behöva tejpa fast telefonen på sidan av chassit för att använda NFC/Qi

NFC Express är väl ett tillbehör, har jag missat något?

ASUS Z87 Feature Overview: NFC Express
http://www.youtube.com/watch?v=KHgWUjAc80M

Skrivet av Osprey:

NFC Express är väl ett tillbehör, har jag missat något?

ASUS Z87 Feature Overview: NFC Express
http://www.youtube.com/watch?v=KHgWUjAc80M

Misstänkte något sådant men det står med i slidzen som om det vore inbyggt på mamma brädorna, tolkade jag det som. Eftersom jag inte kunde se någon *särskilt tillbehör måste finnas... men lät ju bara för underhållande dumt för att komma igenom Q&A...

Fan va jävla snygga brädor, nästan så man blir gråtfärdig!

Vid sidan av sådant som M.2, 5-way optimisation med "turbo app", Crystal Sound 2 etc. kan man konstatera att de justerar versionsnamnen något marginellt. Z97-Pro verkar inte ha Wi-Fi; ungefär som tidigare, en Pro-version utan men då med något annat namn. Z87-Pro har Wi-Fi-modul (802.11n precis som snäppet över, Z87-Expert), medan den något mindre vanliga Z87-Pro V Edition saknar Wi-Fi-modul. Deluxe-modellerna, Z87-Deluxe etc. har 802.11ac.

Nu ser det som sagt ut som att "Z97-Pro" saknar och "Z97-Pro (Wi-Fi ac)" har, just det, ac Wi-Fi. Vissa finesser flyttas nedåt i hierarkin, ljudet uppgraderas, om man så vill, över hela linjen, som det verkar. Det är fullt möjligt att man även har, eller tänker lansera, något ytterligare kort, som t.ex. Z87-Plus, nu mellan Z87-A och Z87-Pro V Edition.

http://images.bit-tech.net/content_images/2014/04/asus-z97-mo...

Något mer nördigt kan den skarpögde konstatera att Z97-A numera verkar ha 9 skruvhål; tidigare hade ATX-korten Z87-A och Z87-Plus 6 skruvhål, medan Z87-Pro V Edition och uppåt hade 9 skruvhål.

(Kan konstatera att Asus länge har haft vissa svårigheter med texten i manualerna avseende just detta. För Z87-A säger man "Place eight screws into the holes ...", och för Z87-Plus säger man "Place nine screws into the holes ..." fast bägge har sex skruvhål. I en gammal manual för ett AMD-kort säger man dessutom "Place nine (6) screws into the holes ...". Hur som helst är det trevligt med stöd i kanten av brädan.)

Edit:
Jag hade inte information om det tidigare, men det verkar dessutom som Asus har försett Z97-A med ett Intel NIC, I218-V, vilket är trevligt; något som tidigare fanns i Z87-Plus och uppåt, men inte i Z87-K, Z87-C och Z87-A.

Sedan har man stuvat om lite på baksidan, PS/2-kontakten sitter längre ned. Z97-A verkar riktigt välförsett, och det gäller förstås de andra med. En annan sak som kan vara användbar är BIOS Flash back, men vet inte om det är inkluderat i A-versionen, som hos Z87-Plus och uppåt, däremot har Z97-A försetts med en dedikerad startknapp, som fanns på versionerna ovanför.

Senast redigerat 2014-04-29 01:24

Asus gör snygga moderkort som vanligt,
Doc är Z97 inte den mest upphetsande styrkretsen som har lanserats...

Skrivet av HurMycket:

Jag får gratulera dig, på någon höger måste du ha gjort avtryck i mig, för när jag gick in på den här tråden fick jag typ som vibrationer.
Varpå tanken kom, hm här måste HurMycket ha skrivit.
Och vad får man se?:D