Permalänk
Medlem

Kaveri kylning, tyst AIO?

Håller på att planerar ett Kaveri bygge med en A10-7850K när den nu släps om nästan 2 veckor. Problemet är att jag har helt snöat in mig på att bygga i ett Lian-Li's q-27 vilket gör att man får en del kylningsbegränsningar (max 70mm höjd på kylaren). Att byta låda är uteslutet då den uppfyller alla önskemål om storlek på lådan, plats för komponenterna jag vill ha i den, pris samt dess design och kvalitet.
Som jag ser det nu så har jag två möjligheter till att kyla datorn:

1: En Scythe Big Shuriken, med en 25 mm tjock fläkt som suger luft igenom kylflänsen och blåser ut den varma luften genom nätaggregatet och en 140 mm stor fläkt i botten för att trycka in sval luft i lådan.

Eller

2: Någon form av AIO vätskekylare med radiatorn i botten av lådan.

Mitt största krav på denna datorn är den att jag vill ha den så tyst som möjligt, samt att även ha kylningsprestanda att kunna göra en lättare överklockning om jag så känner för det (detta är ju Sweclockers trots allt ). För att hålla min budget så har jag max 600:- för kylningen in lådan (köpt från en "vettig" butik), vilket är vad kylningen i alternativ 1 kostar.
Men då jag inte har någon egentlig erfarenhet av dessa AIO kylare så vänder jag till er. Har dock tittat på en CM Seidon 120M, då de flesta tester jag har tittat igenom säger att pumpen är tyst men fläkten är rätt högljudd, fläkten är dock inget problem då man kan ju lätt ställa ner den med PWM, eller byta ut den mot till exempel en/två Scythe GentleTyphoon AP-15, vilket jag faktiskt redan har ett par liggandes hemma.

Så vad tror ni, kommer kylningen i alternativ 1 att fungera eller är alternativ 2 bättre, och i så fall vilken kylare skall man ta för att uppfylla mina önskemål?

Permalänk
Medlem

här testar tomshardware massa low-profile kylare http://www.tomshardware.com/reviews/low-profile-heat-sink-min...

beställde zalman cnps8900 quiet som jag tänkte köra på kaveri den bygger 60mm på höjden http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1077917

Visa signatur

Kimpa

Permalänk
Medlem
Skrivet av kimpa_88:

här testar tomshardware massa low-profile kylare http://www.tomshardware.com/reviews/low-profile-heat-sink-min...

beställde zalman cnps8900 quiet som jag tänkte köra på kaveri den bygger 60mm på höjden http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1077917

Intressant, riktigt bra prestanda för att vara så liten. Men som jag ser det så har den ett par problem för mitt bygge.
Det kommer att bli alldeles för tight mellan den och fläkten på PSU'n, samt att man blir tvungen att behålla just fläkten på PSU'n vilken skulle kunna gå att eliminera med att ha en Big Shuriken med en sugande "tjock" fläkt som blåser rakt i i nätaggregatet.

Har även varit inne på en Noctua NH-L12 men den kommer dock inte passa så bra i jämförelse med en Big Shuriken då placeringen av sockeln/kylarfästena på de två FM2+ itx korten som finns inte gör att den kommer sitta i en bra position i jämförelse med fläkten på nätaggregatet.

Har i dagsläget mer eller mindre bestämt mig för alternativ 1 i nuläget om inget annan lösning som helt revolutionerar kylningen i jämförelse med det dyker upp.