Jobba inom IT, hur länge måste man studera ?

Permalänk

Jobba inom IT, hur länge måste man studera ?

Har sökt en kurs på 30 poäng nu i vår via distans, Datateknik A, tänkte att det var dags att ta upp studierna igen!
Har en del erfarenhet sedan tidigare av programmering även om det nu var ett tag sedan, ca 10 år sedan närmare besämt, var väldigt trött på att läsa och har jobbat sedan dess på en byggfirma.

Hur länge bör man studera för att vara säker på att sedan kunna få jobb inom IT, just där jag bor kanske inte marknaden blomstrar men det finns jobb lite då och då.

Tänkte börja med denna grundkurs i Datateknik för att sedan fördjupa mig lite mer som nätverkstekniker, nätverksövervakning och kanske även rikta in mig som webtekniker.

Jag vill ej hoppa på ett helt program just nu då jag tänkte jobba samtidigt därför tänkte jag kanske läsa ca 120 poäng inom 2 års tid.
Tror ni det är möjligt att få jobb sedan eller bör man ha minst 150 poäng ?
Jag kommer plugga i den takt som känns rätt för mig.

Kan man kalla sig för IT tekniker efter ca 150 högskolepoäng ?
Har som sagt inte lust att hoppa på ett helt program då jag vill jobba samtidigt, ville ej dra på mig massa studieskulder.

Visa signatur

Arbetsdator: Imac 27" Core I3@3,2 Ghz, 1TB HDD. Backup: Scaleo home server 2205 2+2TB
GamerPC: Core i7 2,8 Ghz, 6GB DDR3, Geforce 2x680 Sli, 128GB Samsung 830 SSD, Corsair 750W nätagg, W7 Ultimate.

Permalänk
Medlem

Allt beror på vilken nivå du vill börja på, men nu för tiden verkar det ändå inte spela så stor roll ifall man inte kör hel ingenjörsutbildning då arbetslivserfarenhet väger extremt mycket inom IT-branschen vad jag har märkt. Antagligen för att det är nya uppdateringar hela tiden som man måste lära sig.

Har du tur efter utbildningen kanske du kan landa något inom nätverk men de flesta börjar ändå som någon slags helpdesk-tekniker och jobbar sig uppåt antingen inom företaget eller genom att byta jobb efter 1-2 år med bra referenser.

Började själv på helpdesk och nu efter 3 år och ett byte av jobb efter 1 år på helpdesk med väldigt bra referenser så kör jag mycket drift av Windows-servrar och paketering i SCCM i någorlunda avancerad-nivå. Gått upp 9k i lön på de tre åren och ligger på 28k med bara gymnasieutbildning innan.