Permalänk
Medlem

Klardrömmar/lucid dreaming

Tyckte att det var dags att infektera även det här forumet med fenomenet klardrömmar! Att klardrömma är, kort sagt, att vara medveten om att man drömmer och därigenom kunna styra sina drömmar och ändra dem till precis vad man vill. Nedan följer en guide skriven av mig för att ni så enkelt som möjligt ska kunna bemästra denna konst och utan större problem kunna utforska ert undermedvetna.

Att klardrömma är att vara medveten om att man drömmer. Man kan uppnå det här stadiet på flera sätt, vilka jag kommer gå igenom senare i guiden. Att vara medveten om att man faktiskt befinner sig i en dröm öppnar en hel portar, eftersom vad som helst kan hända i drömvärlden (på samma sätt som vi kan fantisera om vad som helst). Om du helt plötsligt skulle inse att "fan, det här kan ju inte hända.. måste fan drömma", vad skulle hända då? Du skulle troligtvis vakna. Direkt. Om inte efter en kort stund, då man oftast blir alldeles för upphetsad för att ta kontroll.

"Vanliga" drömmar, dvs de du drömmer varje natt, kan mätas i något som kallas vividitet. Om en dröm är riktigt, riktigt vivid så känns den otroligt verklig. Alla drömmar känns givetvis verkliga (det är därför vi drömmer, eftersom vi accepterar dem som verklighet), men en riktig vivid dröm upplevs som full 3D precis som i riktiga livet (jag har svårt att formulera mig här, men tänk efter och försök komma ihåg en dröm, kändes den inte väldigt... 2D-aktig?). Känner du igen dig? Ja, troligtvis, då de flesta drömmar vi har under REM-sömn (och tidigare stadium, för den delen) oftast bara är lite halv-vivida, och därav känns väldigt avlägsna medan man drömmer dem. När man vaknar brukar de bara känna som ett gammalt, halvt bortglömt minne.

Vänd dig om. Kolla runt omkring dig. Känner du hur verkligt allt är? Jämför verkligheten med en dröm du minns. Kändes den lika verklig? Antagligen inte, då fullt vivida drömmar är väldigt svåra att uppnå utan att de samtidigt är lucida. För en person som vill lära sig klardrömma måste man dock fråga sig.. är det här verkligen verklighet? Varför skulle det vara det? Exakt vad säger att du inte drömmer just nu? Drömmar kan vara riktigt komplexa och invecklade, och du skulle mycket väl kunna befinna dig i en just nu. Men det gör du tyvärr inte, då din hjärna skulle ha väldigt svårt att memorera hela den här guiden. Om du däremot skulle sitta och läsa den här tråden och märker att det saknas massa text... då drömmer du, eller så är du jävligt packad.

Innan man blir helt galen på drömmer-jag-eller-ej-tankar, bör man veta att det faktiskt går att kontrollera om du drömmer eller ej. Reality checks. Till exempel, tryck pekfingret mot din ena handflata, samtidigt som du tänker "mitt finger kommer nu åka igenom handflatan". Åkte det igenom? Nej, det gjorde det inte. Men om du hade drömt nu hade det gjort det. Försök nu visualisera (fantisera, gör upp det i huvudet) att ditt finger åker igenom handflatan. Gör det det? Ja, det gör det. Hade du varit i en dröm och utfört nämnd handling skulle du direkt blivit medveten om att du drömmer (lucid), eftersom du då med precision sticker ditt finger i handflatan, och ser att det går igenom. Sådant är inte normalt, det är inte verkligt, och om man i en dröm koncentrerar sig på det, så vaknar ens sinne upp. Således måste dessa reality checks utföras med precision och koncentration, eftersom du annars kommer utföra dem automatiskt i dina drömmar, utan att du ens märker det själv.

Jag lyckades nu lura in en metod att klardrömma, kallad DILD, vilket står för Dream Induced Lucid Dream. Dvs, gå från normal dröm till en klardröm. Om man utför vissa specifika handlingar i vaket tillstånd, dag efter dag, kommer de slut upprepa sig i en dröm. Olika varianter på reality checks är...

• Som tidigare nämnt, sticka ett finger genom handflatan. Åker det igenom? Ja, då drömmer du.
• Hoppa. Gör det bara. Svävar du? Flyger du upp liiite längre än normalt? Du drömmer.
• Kolla på dina händer ett par sekunder. Fokusera blicken på dem. Har du ett par extra fingrar som du inte känner igen? Shit, du drömmer!
• Läs en mening någonstans. Kolla bort. Läs den igen. Står det samma sak? Om inte, så drömmer du.

(Finns en hel del andra reality checks, och du kan givetvis komma på egna.)

Förvirrad? Jag ska förklara. Vissa ting, såsom händer, texter och klockor fungerar väldigt begränsat (vanligtvis fungerar de inte alls) i drömmar. Klockor kan ändra tid från 3 på eftermiddagen till 11 på kvällen på ett par sekunder. Händer är också väldigt märkliga, då de oftast växer, får nya former och färger under drömmar. Även meningar och texter spökar, eftersom det är svårt för din hjärna att rekonstruera det, vilket gör att du just nu utför en reality check! Hade du drömt nu, hade (nämnde la det tidigare) du inte kunnat läsa den här vidrigt långa texten.

Skulle du utföra en reality check i en dröm, och därav bli lucid, är det väldigt viktigt att du tar det lungt, och stilla utför ännu en reality check, för att försäkra dig om att du befinner dig i en dröm. I den första DILDen jag lyckades med spawnade jag genast en säng, eftersom jag var rätt ung och ville leka med diverse snygga tjejer. Det är inget bra sätt att börja sin dröm, eftersom du först och främst måste bygga upp en barriär som skyddar dig från att vakna och förlora möjligheten att få leka lite i ditt undermedvetna.

När du sedan är medveten om att du drömmer (4 realz), är nästa steg att öka din luciditet. Luciditet är nästan samma sak om vividitet, men nu handlar det om att minnas att du drömmer. Gnugga dina händer mot varandra, eller kolla bara på dem. Snurra runt (gör du detta kommer du dock troligtvis komma till en ny plats). Vad det här gör är att det ökar verklighetskänslan i drömmen, eller som jag tidigare skrev... det blir 3D! I bästa fall kan en klardröm vara precis som riktiga livet, i punkt och pricka.

DILD är ett sätt att klardrömma på, men det finns andra, bl.a WILD (Wake Induced Lucid Dream), vilket är att gå från vaket tillstånd direkt in i en klardröm, med full luciditet. Att lyckas med detta kan vara svårt, extremt svårt, men det är värd all möda, eftersom vägen dit och klardrömmen själv är fantastiska upplevelser. Till att börja med, se till att din sovplats är mörk, avslappnande och i en lagom temperatur. Next up, lägg dig ner. Ligger du obekvämt? Vänd dig om, tills du hittar en position du tycker om. Nu gäller det bara att ligga helt still, för att lura din hjärna att du är redo att sova. Det som kommer hända (efter en stund! det går inte på en minut) är att dina muskelfunktioner (benen, armarna osv) kommer stängas av, för att förhindra dig från att agera ut dina drömmar i sängen. Den enda muskeln i din kropp som du kommer kunna röra är ögonen, då de rör sig i takt med drömmen.

Tiden du behöver ligga ned varierar från person till person. Det kan vara allt ifrån fem till fyrtio minuter. Efter en stund kommer du känna en tyngd mot ditt bröst. Du kommer inte kunna röra dig alls (inte ens tungan, och därför kommer du inte kunna prata). Det kommer kännas som att du åker igenom sängen. Medan det här händer kommer du också uppleva hypagogi. Hypagogi är ljud, mönster och färger som naturligt ska söva dig. Du upplever det varje natt, men då är du alldeles för mycket åt det sovande hållet för att kunna märka av det. Samtidigt som hypagogin dyker upp, befinner du dig i en sömnparalys. Sömnparalys är ett stadium mellan vaket tillstånd och drömmarnas värld, och det fungerar som en portal in i en klardröm. Skulle du öppna ögonen när du känner tyngden på bröstet, skulle du troligtvis få panik. Och det kan jag garantera.

Kort sagt, din hjärna vill inte att du ska klardrömma. Den vill ha lite kul själv, och därför kommer den försöka förhindra att du lyckas med en WILD. I en sömnparalys drömmer du med öppna ögon. Du hallucinerar. Om du någonsin hallucinerat så vet du att det är helt verklighetstroget, men det är inte så enkelt här. Du kommer nämligen hallucinera om hemska saker. Saker som skrämmer dig. Under mina första sömparalyser kom t.ex Pennywise the Dancing Clown (från Stephen Kings bok IT) in i mitt rum, och skrämde skiten ur mig. Du kan ändra en sömnparalysis till något kul, något vackert, men det är svårt. Och ehh, som sagt, du kan inte röra dig så de här varelserna som dyker upp (kan vara allt från djävulen (OCH HAN ÄR FAN INTE ROLIG ATT LEKA MED!) till gigantiska insekter som kryper ner i halsen på dig )

Men varför fokusera på något vi kan undvika? Om du mot förmodan skulle hamna i en, ta det lugnt! Inget av det du ser är verkligt, även om du upplever det som så. En sömnparalys varar vanligtvis bara i en minut, och du kan undvika den genom att helt enkelt stänga dina ögon igen (fast du lär fortfarande höra en del skumma ljud, försök helt enkelt ignorera dessa, du är ju på väg in i himmelriket!)

On topic igen, du ligger där och upplever hypagogi. Det är väldigt vackert och fascinerande, och det kan ge upphov till en del blandade känslor. Vissa upplever det dock som obehagligt. De känner av fritt fall, eller en närvaro i rummet. Det är individuellt, och jag har själv upplevt stark eufori under hypagogi. Under hypagogi gäller det att visualisera var du vill hamna när drömmen kör igång. Vi har väl alla legat och tänkt på särskilda scenarion när vi försökt sova. Gör likadant nu. Lägg till personer, färger, dofter, detaljer tills du är nöjd. Fokusera på det som om du stod där. Snart kommer det kännas verkligare och verkligare. Snart kommer du se hur de saker du la till finns bredvid dig, och du kommer då "sugas in" i drömmen, och helt plötsligt är du där.

Du befinner dig i en lucid dröm. Du bestämmer. Dina lagar gäller. Du kan göra vad du vill.

Något de flesta klardrömmare gör allra först är att flyga. Det har varit människans dröm sedan urtider att kunna flyga, och det är möjligt i klardrömmar. Du kommer säkerligen veta vad du vill göra.

Dold text

Om ni undrar något, ställ gärna frågor, och bli inte helt vettskrämda när ni "vaknar upp" i era drömmar, det är bara underbart!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Fungerar detta på allt?.. om du förstår, ehee...

Visa signatur

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bakgrund:

Fungerar detta på allt?.. om du förstår, ehee...

Hur menar du? Om någon i dina drömmar inte gör som du vill är det bara att tvinga dem, ingen/t som hindrar dig.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag hade en för många år sedan då jag var liten.

En vampyr hade tydligen fångat mej och... Min syster? Eller kanske min mamma, jag kommer inte riktigt ihåg, det var väldigt länge sedan
Och medans han/hon/den gick över imot oss så kommer jag ihåg hur jag sa till mej själv; "Vänta, drömmer jag? Vampyrer finns inte." Och efter det så blev jag sur över att han tänkte döda oss eller whatever, så jag bara satt mej ner och väntade på att vakna.

Det hela var väldigt udda och har aldrig vart med om det sedan dess ;/

Visa signatur

CPU: i5 4690K+H80i @4.2Ghz | GPU: EVGA 970 FTW | MB: MSI Z97-G43 | RAM: 8gb 1600Mhz Corsair | SSD/SSD:Samsung EVO 840 120Gb/Kingston SV300 120Gb | PSU: CM 650M | Chassie: Air 240 | Skärm: Fujitsu P23T-6 | T-bord: Corsair K70 RGB | Mus: Logitech G502 | Ljud: Z906/Qpad QH-90

Permalänk
Medlem

Dragit denna på ljugarbänken tidigare men när jag var yngling så lärde jag mig efter en del koncentrationsövningar vid insomningen att så att säga ta kontrollen över mina drömmar. Under ett antal månader, kanske år så lyfte jag ton, åt upp mina lemmar, högg ihjäl folk, dök till havets botten, hoppade för stup och studsade i marken, bytte kropp med andra, våldtog, körde bil, andades eld samt vanligast var ju såklart att man hade de mest märkliga konversationer med peeps man kände igen, borde känna igen, inte kände igen och önskade att man kände igen.
Drömmar är dock bångstyriga och även om man verkligen försöker gå igenom en vägg så vill hjärnan oftast annorlunda och man hamnar i Linköping utan småmynt till parkeringsautomaten vilket gör ens pojkvän mycket ledsen så man är tvungen att borsta håret på en hund av brons som tålmodigt väntar på perrongen för att komma hem till mamma som ropar genom kyrkklockorna att maten är färdig.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Inga klardrömmar här inte. Men det får banne mig vara slut snart med den återkommande sömnparalysen.
Jag antar att det inte klassas som klardröm?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fr1dd:

Inga klardrömmar här inte. Men det får banne mig vara slut snart med den återkommande sömnparalysen.
Jag antar att det inte klassas som klardröm?

Beror på egentligen, man kan om man vill (och står ut) kontrollera sina sömnparalyser och ändra dem till något trevligare.

Kan ju säga att rymden är något av det roligaste som finns att utforska i klardrömmar, näst efter Pandora från Avatar.

Visa signatur
Permalänk
Avstängd

Jag drömde att månen var väldigt stor och lös jättestarkt när jag gick ut till köket för att hämta vatten men jag tänkte inte så mycket på det utan var törstig och skulle ha mitt vatten, jag ställer vattnet vid sängen och somnar om igen.

Jag vaknar igen och är törstig men hittar inte mitt vattenglas jag hämtade innan men allt jag tänker på är vatten så jag går ut för att hämta ett till glas.

När jag sedan går ut för att hämta mitt vatten "igen" så minns jag hur starkt månen lös förra gången ja gick ut i köket och inser att det omöjligt kunnat hänt

Permalänk
Medlem

Har drömt att jag vaknar på morgonen exakt som jag brukar med samma larm och allt. Åker till jobbet och sen vaknar jag. Sjukt förvirrad och undrar varför jag fortfarande är hemma. Hände en gång när jag va i Thailand också (utan preparat). Tycker det mest är förvirrande då man inte vet vart man är när man vaknar

Permalänk
Medlem
Skrivet av wRRM:

Har drömt att jag vaknar på morgonen exakt som jag brukar med samma larm och allt. Åker till jobbet och sen vaknar jag. Sjukt förvirrad och undrar varför jag fortfarande är hemma. Hände en gång när jag va i Thailand också (utan preparat). Tycker det mest är förvirrande då man inte vet vart man är när man vaknar

False awakenings! Riktigt jävliga ja.

Visa signatur
Permalänk

Försökte lära mig det för flera år sedan. Hade några riktigt bra drömmar som man fortfarande minns.

Eftersom jag har hade sjukt bristande fantasi så är den "bästa" drömmen kanske inte så spännande men jag gjorde ett enkelt vitt rum av betong med flera olika nivåer för att testa om jag kunde teleportera, jag lyckades stänga ute allt utomstående och hade inte så mycket som jag själv inte hade gjort i rummet.

Jag minns mest hur jävla svårt det var att hålla koll på själva rummet och hur det vreds iom att jag flyttade mig runt i rummet med olika vinklar. Sedan spårade det snabbt ur eftersom sån koncentration är sjukt svår att hålla när man sover.
Vaknade typ upp och var supertrött på morgonen, sedan föll det liksom bort.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Freddemann:

Försökte lära mig det för flera år sedan. Hade några riktigt bra drömmar som man fortfarande minns.

Eftersom jag har hade sjukt bristande fantasi så är den "bästa" drömmen kanske inte så spännande men jag gjorde ett enkelt vitt rum av betong med flera olika nivåer för att testa om jag kunde teleportera, jag lyckades stänga ute allt utomstående och hade inte så mycket som jag själv inte hade gjort i rummet.

Jag minns mest hur jävla svårt det var att hålla koll på själva rummet och hur det vreds iom att jag flyttade mig runt i rummet med olika vinklar. Sedan spårade det snabbt ur eftersom sån koncentration är sjukt svår att hålla när man sover.
Vaknade typ upp och var supertrött på morgonen, sedan föll det liksom bort.

Det har jag själv aldrig upplevt faktiskt, fast jag är "vaken" i mina drömmar så är jag fortfarande lika utvilad som vanligt när jag vaknar. Alltid kul att vara igång dygnet runt!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Skön guide! Ska definitivt provas.. men spelar det någon roll hur trött/pigg man är när man ska försöka sig på WILD?

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte Z170X Gaming 3 | CPU: i7 6700K @ 4,4GHz | Grafikkort: ASUS GTX 1070 8GB STRIX | PSU: EVGA Supernova G2 650W | RAM: Kingston HyperX 16GB 2133MHz | SSD: Samsung 850 EVO 1TB & 500GB Chassi: FD Define S

Permalänk

kommer aldrig ihåg vad jag drömmer...

kan ibland vakna mitt i nätterna av att jag drömt nått men kan ändå inte komma på vad det var jag drömde om.

så betvivlar att jag kommer lyckas med detta...

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem
Skrivet av kjsebbe:

Skön guide! Ska definitivt provas.. men spelar det någon roll hur trött/pigg man är när man ska försöka sig på WILD?

Ja, faktiskt. Eftersom det går ut på att manipulera insomningen är enklast när man precis har vaknat, men ändå inte är nyvaken, alternativt när man är riktigt trött. Det är såklart stor risk att man somnar vid de tillfällena, men om man koncentrerar sig riktigt så funkar det.

Skrivet av Rouge of Darkness:

kommer aldrig ihåg vad jag drömmer...

kan ibland vakna mitt i nätterna av att jag drömt nått men kan ändå inte komma på vad det var jag drömde om.

så betvivlar att jag kommer lyckas med detta...

Du är inte ensam, jag var likadan innan jag började klardrömma. När du försöker sova, intala dig själv att du i natt ska minnas vad du drömmer. Tro det eller ej, men förr eller senare kommer du göra det. Jag rekommenderar också att du för drömlogg, dvs att du skriver ner vad du har drömt direkt när du vaknar. Jag själv gör det och jag minns i stort sett alla drömmar jag har, väldigt invecklade är de också.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Bakgrund:

Fungerar detta på allt?.. om du förstår, ehee...

Ja, det fungerar mycket väl på allt, talar av egen erfarenhet. Ibland kan de dock utsätta dig för lite motstånd, men till slut går det igenom.

Jag upplevde klardrömmar konstant under högstadiet innan jag visste om fenomenet. Det gick så långt att jag började besöka samma plats, så nästa tillfälle visste jag precis min väg runt. Har dock inte lyckats flyga än, vilket mina vänner har gjort.

Permalänk
Medlem
Skrivet av milo_:

Ja, det fungerar mycket väl på allt, talar av egen erfarenhet. Ibland kan de dock utsätta dig för lite motstånd, men till slut går det igenom.

Jag upplevde klardrömmar konstant under högstadiet innan jag visste om fenomenet. Det gick så långt att jag började besöka samma plats, så nästa tillfälle visste jag precis min väg runt. Har dock inte lyckats flyga än, vilket mina vänner har gjort.

Hur har du försökt flyga? Finns flera olika sätt, som att flaxa (oftast bara till en början, sen går det av sig självt), "Peter Pan-flyga", dvs pressa kroppen uppåt eller bara hoppa upp i luften.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaospassageraren:

Hur har du försökt flyga? Finns flera olika sätt, som att flaxa (oftast bara till en början, sen går det av sig självt), "Peter Pan-flyga", dvs pressa kroppen uppåt eller bara hoppa upp i luften.

Jag formulerade mig dåligt ser jag nu. För jag har inte försökt över huvud taget, det har aldrig slagit mig att försöka ens.

Edit: Rättade ett stavfel...lol

Permalänk
Skrivet av Kaospassageraren:

False awakenings! Riktigt jävliga ja.

Oh jävlar. Det hade jag när jag var sjuk som barn, på natten när jag hade en febertopp så hände det frekvent att jag blev tvungen att gå på toa, så går jag in på toan och och går tillbaka till mitt rum och då vaknar jag läskigt

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Burken: i7 3770, Gainward GTX 670 2gb, Kingston HyperX blue 16gb 1600mhz, Kingston HyperX 120gb SSD, EVGA NEX750g, Corsair h60i, Corsair Obsidian 650d.

Permalänk
Medlem

Jag har detta nästan varje natt. Om jag kommer ihåg detta så har det gjort nån form av forskning som visade att personer som spelade mycket data / TV spel har en större chans att just att kunna kontrollera sina egna drömmar än de som inte spelade spel. Om nu detta är sant eller inte vet jag ej.

Jag har "spolat" tillbaka många "scener" i flera drömmar jätte många gånger för att se vilket reslutat skulle fungera bäst i sammanhanget. Vissa fall är jag medveten om det, vissa är jag inte det och ibland i vissa drömmar vet jag inte ens om jag har kontroll över det eller inte.

Ni nämnde flyga, det är skithärligt när du har Full Kontroll över det

Visa signatur

💻GPD WIN 1 Portable "3DFX" | 💻 CATICORN (22")Lappy | 💻Compaq Armada 1592 DT | 💻Thinkpad x240 Linux Mint |
🖥️Desktop | i9 10850k | Kraken X53 CPU |Trident Z 4000MHz 32GB RAM | PALIT RTX 3090 | BYKSKI AIO WC GPU | 3x NVME | 2x SSD | Kolink Stronghold Overseer |
💻IBM Thinkpad T42 | 32GB IDE SSD | 128MB RAM | Radeon 7500 | 14" |
Länk till över 20 års Egenkomponerad Musik

Permalänk
Medlem

Intressant guide! Får se om jag lyckas.

Visa signatur

4690K - H110 ¶ Fractal R5 ¶ MSI KRAIT SLI ¶ EVGA SC GTX970 ¶
Samsung 500GB EVO ssd ¶ WD 2TB ¶ HYPERX 16GB ¶ Be Quiet! 700W KRAFT ¶

AKG K272 HD ¶ M-Audio Fast track MkI

Permalänk
Medlem
Skrivet av Leafo:

Jag har detta nästan varje natt. Om jag kommer ihåg detta så har det gjort nån form av forskning som visade att personer som spelade mycket data / TV spel har en större chans att just att kunna kontrollera sina egna drömmar än de som inte spelade spel. Om nu detta är sant eller inte vet jag ej.

Jag har "spolat" tillbaka många "scener" i flera drömmar jätte många gånger för att se vilket reslutat skulle fungera bäst i sammanhanget. Vissa fall är jag medveten om det, vissa är jag inte det och ibland i vissa drömmar vet jag inte ens om jag har kontroll över det eller inte.

Ni nämnde flyga, det är skithärligt när du har Full Kontroll över det

Öh, vad exakt menar du?

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaospassageraren:

Öh, vad exakt menar du?

När jag klardrömmer och känner att resultatet som jag har varit med om i drömmen som inte funkar ("mitt undermedvetna jäklas med mig för att jag ville inte döda den personen och jag gör det i alla fall"). Då bestämmer jag mig för att ändra på det hela ("spolar tillbaka"), tills jag utvecklar ett reslultat som jag blir nöjd med.
Då har jag full kontroll över hela klardrömm(arna)en.

Visa signatur

💻GPD WIN 1 Portable "3DFX" | 💻 CATICORN (22")Lappy | 💻Compaq Armada 1592 DT | 💻Thinkpad x240 Linux Mint |
🖥️Desktop | i9 10850k | Kraken X53 CPU |Trident Z 4000MHz 32GB RAM | PALIT RTX 3090 | BYKSKI AIO WC GPU | 3x NVME | 2x SSD | Kolink Stronghold Overseer |
💻IBM Thinkpad T42 | 32GB IDE SSD | 128MB RAM | Radeon 7500 | 14" |
Länk till över 20 års Egenkomponerad Musik

Permalänk
Skrivet av Rouge of Darkness:

kommer aldrig ihåg vad jag drömmer...

kan ibland vakna mitt i nätterna av att jag drömt nått men kan ändå inte komma på vad det var jag drömde om.

så betvivlar att jag kommer lyckas med detta...

Kommer aldrig heller ihåg vad jag drömmer. Har aldrig egentligen testat lucid dreaming men vet mycket väl vad det är.

Tips för att komma ihåg sina drömmar? Verkar som att mina kompisar trodde jag ljög när jag sa att jag inte drömmer (kommer ihåg). Skönt att någon mer har det problemet.

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||

Permalänk
Medlem

Har klardrömt några gånger helt slumpmässigt i olika grad, lite kul men .. .verkligheten slår allt

Hade också en väldigt kraftig sömnparalys vid ett tillfälle där jag inte ens kunde stänga ögonen, fruktansvärt obehaglig, det vill jag inte råka ut för fler gånger.

Är inte så insatt i detta med lucida drömmar, men tycker det är lite mysko, kan det finnas kopplingar mot det okulta ? Vilka portar öppnar man egentligen när man laborerar med sin egen hjärna såhär ? Personligen är jag skeptisk.

EDIT: Rätt intressant annat fenomen jag märkt av senaste tiden: har ätit lite starkare smärtstillande efter lite knasiga revben (motocrosskarameller) och när jag vid något tillfälle haft stark påverkan av "drogen" kunnat lägga mig ner i soffan och bara sluta ögonen och komma in i en drömvärld i stort sett direkt och hur länge som helst, lite mysko känsla.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Skrivet av Karaff:

Hade också en väldigt kraftig sömnparalys vid ett tillfälle där jag inte ens kunde stänga ögonen, fruktansvärt obehaglig, det vill jag inte råka ut för fler gånger.

Jag tror det har hänt mig när jag slumrat till på morgonen efter jag vaknat (Efter någon timme). Extremt trött. Kunde inte få upp ögonen men såg ändå vad som hände och hur jag än försökte kunde jag inte röra min kropp i ca 5-6 sekunder. Din känsla också?

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninotramp:

Jag tror det har hänt mig när jag slumrat till på morgonen efter jag vaknat (Efter någon timme). Extremt trött. Kunde inte få upp ögonen men såg ändå vad som hände och hur jag än försökte kunde jag inte röra min kropp i ca 5-6 sekunder. Din känsla också?

Vaknade med stort obehag mitt i natten ensam i min lägenhet med fönster ut mot skogen, svagt ljus, utan förmåga att röra mig eller göra något, försökte prata och skrika utan resultat, höll i en halvminut kanske, svårt att uppskatta, kändes allmänt olustigt. Hade jag gjort det nu och hört frugan andas vid min sida hade jag nog inte brytt mig, men att göra det helt ensam ... nja. Kunde inte bilda mig en uppfattning om det skulle gå över etc, tänk o bli liggandes så som en grönsak tills någon saknar en, fy..

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem

Shit vad ni skrivit!

Vad gäller kopplingar till det ockulta så förstår jag mycket väl varför folk tror det... Handlar ju lite om folk som påstår sig ha stigit ur sina kroppar och gått omkring som andar. Går ju inte att bevisa det här på något sätt, kan ju mycket väl ha varit en helt vanlig dröm. Men jag har personligen aldrig lyckats hoppa ur kroppen.

Och ja, definitionen av klardröm är väl egentligen att man är medveten om att man drömmer. Man kan låta dom fortsätta och fortsätta vara medveten.

Skrivet av GaMeR2K5:

De enda drömmar jag minns är sådana som jag mer eller mindre upplevt som "verklighet", även om nu denna verklighet varit långt ifrån vad man normalt sett kallar verklighet.

Såvida drömmen inte är lucid så accepterar man ju den som verklighet, det är därför man drömmer... Hade man inte accepterat det som händer som verkligt hade man ju blivit lucid.

Sömnparalyser kan typ komma när som helst, men precis som WILDs så är de vanligast att "nå" när man skulle kunna somna när som helst (när man är extremt trött, efter ett lan t.ex). Sömnparalyser fungerar ju dock som en slags port till en klardröm, eftersom man faktiskt drömmer med öppna ögon. Tror jag skrivit i guiden hur man ska gå tillväga för att skapa en klardröm via en sömnparalys.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Är det någon som lyckats med detta ännu sedan tråden skapades?

Jag har varit lite nyfiken och försökt köra dessa verklighetstester när jag minns att köra dem.
Tyvärr hitills inte lyckats ta kontrollen över en dröm ännu:/

Visa signatur

Gaming: Playstation 5 | Server: FreeBSD | Core i5-3570k | Fractal Design Define C | Corsair 16GB RAM | HTPC: RPi5 | LibreElec | Chromecast | Laptop: MacBook Air M1 2020 | Phone: iPhone 13 Mini | AP: Ubiquity Unifi | Router: Vanilla FreeBSD + Packet Filter FW

Permalänk
Medlem
Skrivet av Quim:

Är det någon som lyckats med detta ännu sedan tråden skapades?

Jag har varit lite nyfiken och försökt köra dessa verklighetstester när jag minns att köra dem.
Tyvärr hitills inte lyckats ta kontrollen över en dröm ännu:/

Om du får det till en rutin att ex. sticka fingret i handflatan så "ska" det funka (kan givetvis inte lova något, eheh). Det svåraste är egentligen inte att banka in reality checks i sina drömmar, det svåraste är att sedan ta det lugnt inne i drömmen så man kan bygga upp luciditeten.

Visa signatur