Permalänk
Medlem

SSD problem?

Hej!
Jag har köpt och byggt ihop en dator ifrån inet till min mor men får den inte att bli stabil.
Dessa komponenter har jag: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2459668/2012-10-25

När jag först installerade Windows så funkade allt bra fram tills att jag schemalade backup. Då klaga den på att det inte gick att kopiera alla filer utan att vissa var korrupta. Ibland starta datorn även med att indexera skada filer men Windows starta sedan normalt.

Jag tänkte då att det var SSDn som var problemet eftersom det varit ganska mycket prat om att de krånglar och laddade ner SSD Magician ifrån Samsungs hemsida. Då såg jag att ACHI inte var påslaget så jag ändra det man skall i registret först och slog över till ACHI. Datorn startade upp och fungerade i två dagar. Sedan krascha den helt och windows vägrade starta alls. Starthanteraren ville reparera det hela utan framgång.

Jag slog då över till IDE-läge igen och datorn startade som vanligt. Okej tänkte jag, problem med ACHI och jag tänkte prova att installera om windows. Slog över i ACHI-läge igen och skulle installera men då hitta inte installationen någon hårddisk trots att den syns i bios.

Testade då att byta SATA-port och vips hittades disken igen och installationen flöt på felfritt. Datorn funkade nu i 2 dagar igen innan samma problem med att windows hänger sig vid start uppkommer.

Noterade även att när man kör SSD Magician så har windows inte registrerat att det rör sig om en SSD då defrag etc är aktiverat. Detta var det aldrig problem med vid dem två Intel-diskarna jag har. Hur är det med era 830-diskar, är defrag på "on by default" på dem?

Tror ni att det är ett måndagsexemplar av SDDn jag fått?

Visa signatur

Intel Core I5 7600K, ASUS ROG STRIX Z270I GAMING, Corsair 16GB DDR4, ASUS GeForce GTX 970.

Permalänk
Medlem

Mig verterligen är defrag alltid schemalagt, men körs aldrig på SSD-diskar.
Kolla upp om det finns nyare bios till moderkortet, gå över minnesinställningarna avseende spänning och timing och kör memtest över natten.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Avstängd

Stäng av defrag och tanka ned defraggler om du vill defragga diskar.

Visa signatur

| i5 2500K@4.2GHz | 8GB Gskill 1600MHz | Gigabyte Z68X-UD3H B3 | GTX 680 2GB w/ Twin Turbo II |
Corsair TX650W | BENQ GW2750HM | 5TB | 60GB Nova 2 SSD | Samsung 830 128GB OS SSD
Ze Best Moosic You'll Ever Hear