Jag blev just uppringd....

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dravond:

sry kunde inte bara låta en omstridd definition gå mig ur fingrarna..
ps. "tyvärr" har de inte ringt mig igen (än)

Jag valde att använda den strikta termen virus då jag syftade på den självreplikerande och oftast förstörande typen.
Brukar annars diskutera malware i allmänhet och ville särskilja mig i detta uttalande för att vara korrekt i antalet av dessa (noll).
Det finns malware för Mac och då främst trojaner, och det dök så sent som idag upp information om en ny trojan på nätet. Dock har den inte hittats i "det vilda" utan har rapporterats av Intego (ett säkerhetsföretag).
Antalet malware är begränsad och det krävs i stort sett alltid att användaren själv kör trojanen. Men det finns mer avancerade exempel där java-exploits har använts för att installera malware. Dock har det även dessa gånger krävts viss inblandning av användare, bland annat genom att först acceptera en säkerhetsvarning om ett osignerat certifikat. Apple och Mac OS kommer att utsättas för allt fler attacker i framtiden, så mycket är säkert. Nu får man vänta och se hur pass allvarliga de kan bli.

Inga problem att du vill tydliggöra definitionen, jag hoppas också diskussionen kan gå i riktning mot all sorts malware.
Samt att antivirusföretagen snart kan byta namn till antimalwareföretag. "Virus" är passé.

Ingen som ringer här heller. Varför kan dom inte sätta upp en websida med information och telefonnummer så man kan ringa upp dem själv?