Mannii behöver hjälp med Bluescreens och BIOS!

Permalänk
Medlem

Mannii behöver hjälp med Bluescreens och BIOS!

Jo, jag har en stationär dator som krånglar och då jag har väldigt många program på just den här som ni vet, är sjukt jobbiga att installera igen, så vill jag lösa problemet eller åtminstone veta vad som är fel. Jag hoppas någon har en någorlunda susning om vad som kan vara fel och jag vill tillägga att jag är värdelös på datorer, så förvänta er att vara pedagogiska med mig. Jag handlar kompletta grejor som någon bygger åt mig liksom.

Så, jag får dessa bluescreens då och då eller ganska ofta faktiskt. Är till exempel jätterädd att jag skall få det under tiden jag skriver det här. Jag orkar liksom inte behöva öppna Word eller liknande bara för att vara säker på att inget går förlorat.

När bluescreens händer så prioriterar BIOS även om BOOT-devices till något jag INTE vill ha, ibland, kanske var fjärde bluescreen eller så. Jag får alltså upp ett meddelande innan jag kommer in i Windows med något liknande, "No Boot Device or Disc detected. Insert Boot Media or select proper Boot Device and continue". ganska störigt. Då måste jag alltså starta om med Ctrl Alt Del eller med power-knappen på datorn för att sedan trycka DEL för att komma in i BIOS och göra om prioriteringen - men där finns inte ens rätt hårddisk med? Så då måste jag gå in på Hard Drives (Tror jag det står) under samma flik i BIOS och rätta till det för att sedan rätta till prioriteringen rätt och detta varje gång det händer!!!

Så för det första, varför får jag bluescreens?

För det andra, varför försvinner BOOT-device (hårddisken med Windows antar jag?) trots att jag ställt in det i BIOS hur många gånger somhelst och tryckt på "Save Changes & Exit"? Jag känner mig som en idiot men det är det här jag vet åtminstone. Hur insidan av datorn ser ut vet jag också, en jävla massa sladdar och grejer på ett så kallt moderkort!?!?

Hjälp och tack på förhand!