[Gamla tråden]SweClockers BF3-server

Permalänk
Hedersmedlem

[Gamla tråden]SweClockers BF3-server

---> FAQ finns i andra inlägget, läs innan du postar en fråga! <--

Då var det äntligen dags, mina damer och herrar!

Jag kan stolt presentera en Battlefield 3-server i SweClockers moderatorers regi! Servern kommer att hostas av Rocket Blast AB och ligger i Stockholm.

Som de flesta av er har märkt så är intresset för Battlefield 3 enormt stort bland forumets medlemmar. Jag skapade för en dryg månad sedan en tråd där ni fick tycka till om en ev. BF3-server. Det kom många bra förslag och vi fick mycket uppmuntran. Flera uttryckte även en önskan att donera pengar till serverhyran - vilket nu kommer vara möjligt!

Utöver själva spelservern kommer det finnas en öppen Mumble-server med 64 slots som kan användas för kommunikation inom laget, och annat prat i mån av plats. Det vore jättekul att se många av er medlemmar på Mumble! För er som inte känner till Mumble är det ett alternativ till Teamspeak och Ventrilo som baseras på öppen källkod. Mumble @ Sourceforge.

I den här tråden kan ni redan nu börja diskutera allt som rör servern, men läs gärna igenom hela detta inlägg först!

Grundläggande:

  • Servernamn: "SweClockers.com Conquest" <--- Klickbar länk till servern på Battlelog.

  • 64 slots.

  • Conquest.

  • Rotation av alla conquest-kartor (inkl. Back to Karkand) utom Operation Metro, Teheran Highway och Damavand Peak.

  • Friendly Fire = ON.

  • Kill cam = OFF.

  • Autoregen på fordon/inf OFF.

  • Ej hardcore.

Både rotationen av kartor och gameplay-regler kan komma att ändras utifrån medlemmarnas önskemål. Som alltid när det gäller nya spel vet ingen exakt hur saker och ting kommer fungera i praktiken. Det kommer att finnas en öppen tråd här på forumet där ni kan ge feedback och förslag ang. servern, och vi admins kommer att läsa alla inlägg.

Serverregler

  1. Fusk i alla dess former är förbjudet.

  2. Chattar gör vi på svenska eller engelska.

  3. I chatten är vi trevliga, respekterar andra, och använder ett vårdat språk. Alla har någon gång varit nybörjare - tillrättavisa andra spelare istället för att förolämpa dem!

  4. Team Damage i alla former är förbjudet, på lagfordon eller infanteri. Om någon lagmedlem skadar dig - avsiktligt eller oavsiktligt - skjuter du inte tillbaka.

  5. Team Killing (att döda en lagmedlem) är självklart inte tillåtet. Om du råkar döda en lagmedlem förväntas det att du ber om ursäkt i spelets chatt.

  6. Det är inte tillåtet att använda buggar i spelmekaniken eller kartorna för att skapa fördelar för dig själv eller ditt lag (s.k. "exploits").

  7. Så kallad Stat padding är inte tillåten. Stat padding innebär att nyttja spelets poängsystem för att manipulera din statistik.

  8. Spawn rape - att döda fiender som precis spawnat i sin huvudbas - är inte tillåtet.

  9. Fordon: Först till kvarn är det som gäller. Det är förbjudet att stjäla fordon från lagmedlemmar - t. ex. att ta någons tank när denne har hoppat ur för att laga fordonet.

  10. Auto-balance kommer att vara påslaget, och admins kommer inte att flytta dig eller någon kompis på begäran.

  11. En server-admins uppmaningar skall alltid följas snarast - om du har klagomål på någon admin - kontakta den serveransvarige på widl (at) sweclockers.com.

  12. Admins äger tolkningsföreträde till ovanstående regler.

Donationer
Servern kommer att till så stor del som möjligt att finansieras via donationer från er medlemmar. Vårt mål är att servern ska gå runt helt själv, men vi kan redan nu garantera att servern kommer att ligga uppe i sex månader! Om månadskostnaden inte täcks av era donationer har några av moderatorerna gått med på att dela på resterande månadskostnad. Det optimala för vår del vore att ni donerar en summa varje månad om ni vill stödja driften av servern - ju fler regelbundna donationer - desto större chans att vi känner oss trygga nog att utöka med fler servrar!

Lite riktlinjer/regler ang. donationer:

1. Alla donationer är välkomna - oavsett summa! Donerade medel kommer självklart endast användas för serverns drift.
2. Donationer kan under inga omständigheter återbetalas och server-administrationen (SA) tar inte ansvar för eventuella tekniska eller mänskliga fel i samband med transaktionen.
3. Donationer ger inga fördelar in-game, VIP-status eller mer rätt att påverka servern jämfört med någon annan.
4. Om en donator blir avstängd gäller fortfarande #2.

När ni donerar godkänner ni ovanstående utan förbehåll!

Att donera
Rocket Blast använder sig av ett system där man kan fylla på vårt konto hos dem med s k "krediter". 1 Kredit = 1 SEK. Det går att fylla på vårt konto på olika sätt. I nuläget vill vi att ni donerar via "SMS Direct". Systemet är mycket enkelt - ni skickar ett SMS där ni specificerar hur mycket ni vill donera, och till vilket konto på Rocket Blast (i form av ett "kontonummer" - i vårt fall 10017). Jag har själv testat, och det fungerar utmärkt. Ni får även ett bekräftelse-SMS tillbaka.

Så här står det på Rocket Blast ang. SMS-betalning:

[quote]Skicka SMS till det nummer som står nedan, innehållandes texten för den typen av insättning du vill göra. För att få skicka betalsms till oss måste du, enligt avtal, vara myndig eller ha målsmans tillstånd. Vi kan tyvärr endast ta emot SMS från Sverige. Det finns två olika sätt som du kan sätta in crediter på med hjälp av SMS, dessa beskrivs nedan.
SMS Direct

Med SMS Direct så behöver du inte aktivera någon kod, crediterna sätts in automatiskt på ditt konto så fort vi fått ditt SMS. Skicka ett sms till nummer 72550, sms:et skall innehålla det som står nedan i SMS Direct, för den summa du vill sätta in.
SMS Code

Med SMS Code så behöver du aktivera en kod som du får i ett svars SMS, crediterna sätts in på ditt konto efter att du skrivit in koden i textfältet nedan och tryckt på "Aktivera kod". Skicka ett sms till nummer 72550, sms:et skall innehålla det som står nedan i SMS Code, för den summan du vill sätta in.

Dold text

[/quote]

Något som är viktigt att påpeka är att jag som person (det är mitt konto, endast jag har tillgång) inte på något sätt kan få ut pengarna ur mitt konto på Rocket Blast. Det är alltså omöjligt att använda era pengar till något annat än server-kostnaden!

Flera av er har efterfrågat riktlinjer för hur mycket ni ska donera - alltså hur mycket vi betalar för tjänsten. Jag kan inte gå in på några som helst detaljer, p g a ett avtal, men det jag kan säga är att vi behöver få in 680 kr/mån för att täcka serverkostnaden. Kontot blir inte "fullt" när ni har donerat 680 kr, utan då fortsätter vi med en buffert!

SMS-koder:

SKICKA SMS TILL: 72550 För 10 SEK, skriv: maxt 10 10017 20 SEK maxt 20 10017 30 SEK maxt 30 10017 50 SEK maxt 50 10017 150 SEK maxt 150 10017 170 SEK maxt 170 10017

Dold text

Jag har tillsammans med Rocket Blast en lösning på gång som kommer kunna ge oss möjlighet att följa kontots saldo i realtid, vilket ni donerande användare säkert kommer att uppskatta. Tyvärr vet jag inte exakt när denna lösning kan vara på plats.

Det var nog allt om donationer - om ni undrar något, PM:a mig eller skriv i den här tråden! Jag kommer att lägga till info här i första inlägget om jag glömt något.

Administrering av servern
SA (server-administrationen) består av tre nivåer:

  1. Serveransvarig - huvudadmin med ansvar för ekonomi och admin-rättigheter. Undertecknad (widL) kommer att vara serveransvarig de första sex månaderna (minst!).

  2. Huvudadmins som sköter daglig administration. Huvudadmins är för närvarande Lan, Hilton, Lezziter, MulleEng, MaLo.

  3. Admins som har behörighet att kicka och banna spelare på servern. Admins: agentq15, vargEEEEn

I dagsläget kan man inte ansöka om att bli admin.

Battlefield 3-servern och SweClockers.com
SA ansvarar för drift och ekonomi bakom servern, med tillstånd från och vissa åtaganden gentemot SweClockers.com som företag. SA - som består av moderatorer och andra frivilliga - kommer att driva vissa frågor via forumet. SweClockers.com som företag har ingen direkt inblandning, legal skyldighet eller ansvar för Battlefield 3-servern med tillhörande aktiviteter. SweClockers.com tar inte heller på något sätt del av eventuella intäkter/donationer, dessa går oavkortat till SA för att täcka löpande utgifter relaterade till servern.

Permalänk
Hedersmedlem

Frequently asked questions

Citat:

Kommer det fler BF3-servers med SweClockers.com?
Det beror på flera saker, bland annat..

1, Ekonomi (donationer)
2, Tid och ork (admins)
3, Intresse (spelarnas)
4, Tillstånd från SweClockers.com att expandera.

Vi kommer att utvärdera budget och situation ca 4 veckor efter start. Vi går ut med meddelande när det är klart, vill ni påverka så donera gärna men framför allt visa ert intresse och uppskattning.

Kartor saknas?
Ja, vissa kartor har idag tagits ur rotation pga laggfrågor (Teheran Highway), gameplay (Metro i nadespam/Conquest mode) och Damavand Peak (väldigt trist linjär layout).

Kan vi inte köra Hardcore eller Rush?
Nej, inte på första servern. Samtliga huvudadmins var överens om att Conquest var det vi ville börja med och sedan utvärdera om vi ville utöka. Vi kör också med flera custom settings, alltså "SweCore".

Kan vi inte stänga av FF?
Nej, vi råkar tycka att det är en bra funktion som hör hemma i BF serien. Man ska kunna ta skada, man ska inte kunna avancera mitt i eget granatspam eller kulregn som en terminator. FF av är bara trams, för att citera en känd personlighet.

Aktivera köfunktionen på servern?
EA verkar ha löst problemen så det är nu aktiverat. Scriptet vi tidigare tipsat om behövs ej.

Settings är fel, ändra till ****?
Vi lyssnar alltid på era önskemål men förändringar, om de inte är rent buggrelaterade, måste övervägas ordenligt. Gameplaymekaniken är något vi tänker mycket på. Därav vår setting med Healthregen off och dubblad mandown-tid för att göra assault/medics mer värdefulla.

Vart hittar jag information om Mumble?
Finns en egen Mumble-tråd.

Jag får inga medikits och ammopåsar?
Vi uppmuntrar teamwork men tyvärr hörs det väldigt dåligt ingame när man pekar på någon och trycker Q + vänster musknapp. Till din hjälp har du dock minimap som du kan förstora med M och även zooma med N, då kan du se på ikonerna vart du kan finna ammo och hälsa. Vi säger till ingame om du påpekar det för oss.

Anmäla spelare på servern i forumet?
Det kan göras till alla server admins via PM, alternativt till widL, Hilton eller Lan då alla är huvudadmins. Vi kommer att utreda men helst tar vi tipsen ingame (kortfattat) och löser dem direkt med tjänstgörande admin. Längre resonemang förs bäst i forumet och över PM, vi ska inte tjafsa för mycket i all/team chat.

Kan ni köra med lösenord?
Tyvärr går inte det samtidigt med en rankad server, dvs man tjänar inte experience.

Kan vi få reserved slots för SweC medlemmar?
Inte i dagsläget. Dels fungerar det inte än, dels vore det fel mot donerande parter. Med tanke på hur många SweC medlemmar som spelar BF3 så räcker inte heller en server långt. Men om/när vi går vidare till fler servers så kommer vi att fundera på reserved slots. Vi är medvetna om fördelarna och nackdelarna.

Kommer ni att köra closed events, alltså kvällar med special settings och orankad server med lösenord?
När vi känner oss redo, ja.

Kan vi få slåss mot SweC-serverns admins?
Det gör ni ju, vi spelar också på servern. Men det kan bli en Squad Match senare...

Finns det statistik över SweClockers servern?
Klicka på denna text - Gametracker.com.

Dold text

Evenemangskvällar:

Dold text

Kommer att uppdateras löpande,
Huvudadmins.

Permalänk
Medlem

nice
då vet man vart man kommer spendera fritiden framöver

stavfel
Visa signatur

"Med datorer kan man lösa problem
man inte hade tidigare" anonym

Permalänk
Inaktiv

Thumbs up!

Permalänk
Moderator
Moderator

Trevligt! Men imo lite synd att ni ska köra Friendly Fire = ON, i min erfarenhet blir det nästan alltid en massa tramsande med TD/TK i pub-matcher där möjligheten finns.

Visa signatur

*-<|:C-<-<

Nytt namn, samma bismak.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av TheDaemon:

Trevligt! Men imo lite synd att ni ska köra Friendly Fire = ON, i min erfarenhet blir det nästan alltid en massa tramsande med TD/TK i pub-matcher där möjligheten finns.

Om det nu ska vara förbjudet får man väl hoppas på bans då.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av TheDaemon:

Trevligt! Men imo lite synd att ni ska köra Friendly Fire = ON, i min erfarenhet blir det nästan alltid en massa tramsande med TD/TK i pub-matcher där möjligheten finns.

Det är en av de regler som kan komma att ändras relativt tidigt om vi märker att det inte fungerar.

Permalänk

Fy så trevligt, kommer hålla utkik efter swec-server

Från och med när kommer den ligga uppe?

Visa signatur

HP

Permalänk
Medlem

Skitkul att det drar ihop sig!
Har du/ni hittat en server ni ska hyra än?

Visa signatur

#framtiden

Permalänk
Medlem

SweC + BF3 = FTW

Var kommer servern ligga? pings för sthlm t.ex?

Visa signatur

Mobo: Asus Maximus 4 Extreme CPU: Intel Core i7 2600K @ 4,6GHz / Corsair H70 GPU: 2x Asus GTX580 DirectCUII (SLI) RAM: Corsair Vengeance 16GB @ 1866MHz PSU: Corsair AX850 HDD: Intel 120 GB 510 SSD & WD 1 TB SATA3 ODD: LG Blu-ray Case: Corsair Graphite 600T Display: Asus VG236H 120 Hz 3D Speakers: Sound Sticks III Headset: Sennheiser 3D G4ME1 (PC-333D) Keyboard: Razer BlackWidow Mouse/Surface: Razer Mamba / Razer Vespula OS: Windows 7 x64

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Summoning:

Fy så trevligt, kommer hålla utkik efter swec-server

Från och med när kommer den ligga uppe?

Jag kan tyvärr inte svara på exakt när den kommer att ligga uppe. Det är lite detaljer kring donationerna som måste redas ut med leverantören, och sen beror det helt enkelt på hur lång tid det tar för dem att lägga upp servern. Om de är snabba med att svara så är det mycket möjligt att servern finns uppe redan på torsdag.

Skrivet av KKay:

Skitkul att det drar ihop sig!
Har du/ni hittat en server ni ska hyra än?

Vi kommer att hyra server av Rocket Blast AB.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Meisam:

SweC + BF3 = FTW

Var kommer servern ligga? pings för sthlm t.ex?

Servern finns i Stockholm, har lagt till det i första posten. Man borde inte skriva sånt här mitt i natten!

Permalänk
Medlem

Tycker att det ska vara förbjudet att "fordonscampa". Otroligt jobbigt när man ser runt 5pers som stor och väntar på jets/helis istället för att hjälpa laget.

Permalänk
Moderator
Moderator
Skrivet av widL:

Det är en av de regler som kan komma att ändras relativt tidigt om vi märker att det inte fungerar.

Ok.

Skrivet av El_Raspberry:

Om det nu ska vara förbjudet får man väl hoppas på bans då.

Givetvis, men det löser inte mycket av "problemen" som ändå kan uppstå. Vi får se hur det blir och kanske ta upp det igen efter releasen.

Visa signatur

*-<|:C-<-<

Nytt namn, samma bismak.

Permalänk
Medlem
Skrivet av widL:

Vi kommer att hyra server av Rocket Blast AB.

Awesome!

Edit: Vad kommer servern kosta per månad?

Visa signatur

#framtiden

Permalänk
Medlem

Bra jobbat Simon

Visa signatur

Stationär: Rysk Super Maskin

Permalänk

Spelar eg. inte större roll, bra att veta när man ska snoka efter den bara. Himla bra jobbat.

Har ni övervägt en sluten server för registrerade SweC-folk?

Visa signatur

HP

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av McWeiner:

Tycker att det ska vara förbjudet att "fordonscampa". Otroligt jobbigt när man ser runt 5pers som stor och väntar på jets/helis istället för att hjälpa laget.

Jag håller med om att det är jobbigt. Problemet är att en regel mot fordonscamping är extremt svårt att upprätthålla. Det kommer inte att vara admins på servern 24/7. Vi hoppas att det är ett till stor del övergående problem, och att sporadiska varningar kommer räcka. Vi tänker helt enkelt låta folk "leka av sig" lite, så får vi se hur det blir efter någon månad.

Skrivet av KKay:

Awesome!

Edit: Vad kommer servern kosta per månad?

Nu känner jag mig som en sliskig politiker - men jag avslöjar inte ekonomiska detaljer i nuläget.

Permalänk
Medlem

SÅ sjukt bra. Ser fram emot detta!

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Summoning:

Spelar eg. inte större roll, bra att veta när man ska snoka efter den bara. Himla bra jobbat.

Har ni övervägt en sluten server för registrerade SweC-folk?

Vi har inte diskuterat det. Självklart är denna server delvis till för att göra lite reklam för vårt kära SweClockers, och en stängd server hade inte gjort speciellt mycket reklam.

Det är inte uteslutet att köra igång fler servrar, men då kommer det krävas en regelbunden strid ström av donationer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av widL:

Vi har inte diskuterat det. Självklart är denna server delvis till för att göra lite reklam för vårt kära SweClockers, och en stängd server hade inte gjort speciellt mycket reklam.

Det är inte uteslutet att köra igång fler servrar, men då kommer det krävas en regelbunden strid ström av donationer.

Sponsorer i form av olika hårdvarotillverkare och webbutiker kanske går att förhandla fram?

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Skrivet av widL:

Vi har inte diskuterat det. Självklart är denna server delvis till för att göra lite reklam för vårt kära SweClockers, och en stängd server hade inte gjort speciellt mycket reklam.

Det är inte uteslutet att köra igång fler servrar, men då kommer det krävas en regelbunden strid ström av donationer.

Blir spännande oavsett vad, det är många som kan tänka sig att bidra tror jag bestämt!

Lycka till :]

Edit: Klistra tråden vet jag när man kan donera.

Visa signatur

HP

Permalänk
Moderator
Moderator

Finns det något system för slot-reservations?
Skulle ju kunna vara ett alternativ till en stängd server, att ge medlemmar lite prioritet.

Nästan helt off-topic så sitter jag och testar ett annat Frostbite 2-spel just nu, Need for Speed: The Run.
Verkar som att man kan få spelmotorn att gå rätt bra ändå. Det saknas bara lite vapen för att skjuta bort motståndet med.

Visa signatur

*-<|:C-<-<

Nytt namn, samma bismak.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Sponsorer i form av olika hårdvarotillverkare och webbutiker kanske går att förhandla fram?

Som sagt - ekonomiska detaljer går jag inte närmare in på i nuläget.

Skrivet av Summoning:

Blir spännande oavsett vad, det är många som kan tänka sig att bidra tror jag bestämt!

Lycka till :]

Edit: Klistra tråden vet jag när man kan donera.

Tack! Tråden kommer klistras så fort servern kommer upp. Det kommer knappast behövas något klister de närmsta dagarna ändå.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av TheDaemon:

Finns det något system för slot-reservations?
Skulle ju kunna vara ett alternativ till en stängd server, att ge medlemmar lite prioritet.

Det kommer med största säkerhet att finnas i och med Battlelog. Att ge forummedlemmar reserverade slots är dock inget alternativ av den enkla anledningen att ni kommer vara för många som vill ha reserverad slot. Vi vill att servern ska bli populär hos alla, inte bara SweC-medlemmar!

Nu är det läggdags för mig - kommer svara på fler frågor i morgon (i dag?!).

Permalänk
Medlem

Trevligt! Väl mött i BF3 och i Mumble framöver. *lyfter en imaginär hatt*

Visa signatur

Asrock X58 Extreme III | Intel Core i7 950 + Thermalright Ultima-90I | GTX 580 | 6GB DDR3 Corsair XMS3 | OCZ Vertex II SSD 120GB x 2 @RAID0 |

Permalänk
Medlem

FF = ON kan bli en aning frustrerande i ett Battlefield spel.

Just saying.

Visa signatur

|AMD Ryzen 9 5900X| |ASUS ROG Strix B550-F| |Crucial Ballistix 32GB CL16@3600MHz| |PNY RTX 4090 XLR8 Gaming| |Samsung 990 Pro 2TB| |Samsung 970 Evo Plus 1TB| |Samsung 860 Evo 1TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG OLED 48" C2 Evo|

Permalänk

Trevligt trevligt

Permalänk
Medlem

Trevligt med en riktig Swec-server. Nu vet man vad man ska välja för server i framtiden.

Visa signatur

| Core i9 9900K @ 5Ghz All core clock | Corsair H115i Platinum| 16GB Corsair Vengeance 3200MHz | ASUS ROG Strix z390-f Gaming| ASUS RTX 3080 TUF | NZXT Switch 810| OCZ 250GB ssd, 2x Samsung Spinpoint F3 i Raid 0 | Asus ROG Thor 850w |
Citera för svar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av KKay:

Awesome!

Edit: Vad kommer servern kosta per månad?

jag tror den kommer kosta runt 680 kr/mån kronor, iallafall enligt rocket blast hemsida.

Skrivet av Devil May Cry:

FF = ON kan bli en aning frustrerande i ett Battlefield spel.

Just saying.

Håller med.

Visa signatur

Dator: Ryzen 7 3700X@Stock | X570 AORUS ELITE | G.Skill 16GB 3600MHz CL16 | ASUS 3080 TUF V2 NON-OC