Nikonobjektiv fastlåst på canonhus, halp

Permalänk
Medlem

Nikonobjektiv fastlåst på canonhus, halp

Under gårdagen hade jag ett möte med fotoklubben på universtetet där jag pluggar, och under en period då jag var inne i studion för att förklara blixtar för nya medlemmar så bestämmer sig min kompis för att testa min Nikon 50mm 1.2 som sitter på min 5D på sin nikonkamera. Nu visade det sig att min nikon till canonadapter saknar låsskruv vilket möjliggör det att dra objektivet för långt åt ena hållet, vilket han på något vis lyckades med.

Det som nu har hänt är att piggen som sitter på Nikons 50mm 1.2 tycks ha tagit i fokusskärmshållaren och poppat ner den, vilket gör det omöjligt att montera av objektivet. Har försökt att vrida åt olika håll men objektivet sitter fast likväl, så nu sitter jag och försöker komma på hur tusan jag ska kunna lösa detta utan att ha sönder objektiv eller kamerahus.

Har någon liknande erfarenheter, tips på vad man kan tänkas göra? Att ringa reparationsfirmor och säga att man kör nikonobjektiv på canonhus har gett milt sagt blandade resultat :/

Visa signatur

I am a shaman, magician
The sun is purple, 3D dimensions
I am for mental extensions.

Permalänk
Medlem

blir nog att lämna in den men på gamla system kamrer kan man komma åt via att gå bakvägen försiktigt flytta på spegeln kanske inte gäller alla kameror
hur det är med nya digitala vet jag inte

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Medlem

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=117201 talar ju lite för att du borde övertala nån serviceverkstad att ta sig an problemet.

(Hej, förresten, jag var ju med när det hände :/ )

Visa signatur

The power of GNU compiles you!
"Often statistics are used as a drunken man uses lampposts -- for support rather than illumination."

Permalänk
Medlem

Jo, det stämmer. Dock kollade jag kameran direkt när jag tog upp den, och då fungerade elektroniken. Det första jag gjorde sen när jag väl fattade att den bråkade så tog jag ut batteriet, så förhoppningsvis kommer inte det att bli något problem.

Har lämnat in kameran idag, fotobutiken på trädgårdstorget, de sa att de kunde kolla till den gratis. Får hoppas på det bästa.

Visa signatur

I am a shaman, magician
The sun is purple, 3D dimensions
I am for mental extensions.