Högkvalitativ laptop för max 8.5k

Permalänk
Medlem

Högkvalitativ laptop för max 8.5k

Jaha! Har nu tillbringat de senaste två veckorna med att försöka hjälpa mina föräldrar att se ut en laptop. Med färskt minne från deras senaste stationära ACER, och ALLA problem med den, är det ett märke jag valt att akta mig för i mitt sökande. Ironiskt nog är det just en ACER-laptop jag sitter och skriver på nu :/

Har varit runt här i stan (Jönköping) och kollat, känt och klämt på allt de har att erbjuda utan att hitta något som känns prisvärt. Vände blicken mot nätet och hittade istället för mycket. Har läst diverse trådar här på Swec och googlat till förbannelse utan att för den skull kunna bestämma mig.

Därför vänder jag mig nu till er kära läsare och hoppas på hjälp och konstruktivt resonemang kring de alternativ jag tittat ut. Även tips på bra datorer jag missat mottages med tacksamhet.

Datorn kommer användas till surf, Office, lite bildredigering samt ev. lättare Photoshopping framöver. (morsan tror hon ska bli It-Picasso när hon går i pension).

Kraven är: -Hög kvalité på komponenter, DVD-brännare, numeriskt tangentbord, 15-17" och acceptabel till bra skärm samt gärna bra garantivillkor.

Listar upp de jag fastnat för nedan så får ni tala om vad ni anser:

ASUS:
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/as...

HP:
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/hp...
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/hp...

DELL:
http://www.webhallen.com/hardvara/135053-dell_vostro_3750_i5-...
http://www.webhallen.com/hardvara/136512-dell_latitude_e5520_...

Ett annat alternativ är ju att sätta ihop en själv på Dell´s hemsida, men vad tycker ni??

Visa signatur

Asus Sabertooth X58 - Xeon X5680 - 12GB DDR3 - ASUS GTX1080 8GB

Permalänk
Medlem

OffT: Jag har ju hört att många har problem med ACER, men jag har aldrig riktigt fått problemen beskrivna för mig. Vad finns det för kända problem?

Visa signatur

Gigabyte GA-Z77X-UP7 | i7 3770K 3.5 GHz | Crucial Ballistix Elite DDR3 1600 MHz 4x4 GB | Crucial M500 240GB SSD | Seagate Desktop 3TB 7200rpm 64MB | Corsair H80i | Gigabyte GTX 970 Windforce G1 Gaming 4GB SLI | BitFenix Ronin | Be-Quiet Dark Power Pro 10 750 W | Asus Xonar Essence STX
Inet Fraktfritt

Permalänk
Medlem

Vet inte vad det var för fel. Random freeze/bsod!
Gjort allt! Plockat isär och ny pasta, ny mus, senaste drivisar, gamla drivisar, inaktiverat en drivis i taget, ominstallerat x 3, olika OS, bort med AV/defender, Hårdvarufelsökning med HDD-regenerator och Geeksquad MRI, Stresstestat CPU, GPU, PSU med OCCT m.m. Och fortfarande samma problem och jag har fortfarande inte en aning om varför

Andra problem än de som drabbade denna dator vet jag faktiskt inte.

*S.K.I.T-D.A.T.O.R*!!!

Visa signatur

Asus Sabertooth X58 - Xeon X5680 - 12GB DDR3 - ASUS GTX1080 8GB

Permalänk
Medlem

Acer har ungefär samma problem som alla andra bara att dom får oftare problemen.. inte ovanligt att höra om överhettning.

Ska du ha en hållbar dator måste du köpa Lenovo Thinkpad, finns inget i samma klass. Är du eller känner en student så kolla in http://campusdiscount.de/ stadig rabatt
Köp en Thinkpad med 3års garanti bara, finns billigare budget varianter.