Permalänk
Inaktiv

Instabilt bredband

Tjo,

jag sitter på ett Telia bredband, via telejacket. Sedan i början av veckan har det förekommit en hel del avbrott i trafiken. Ibland har förbindelsen dött helt dagtid, under längre perioder, men oftast (än så länge) så dör det ut någon gång innan midnatt, fram tills morgontimmarna. Lite oklart, jag vet, men jag sitter inte direkt uppe och tar tiden.

Mer irriterande är att under tiden som trafiken 'fungerar', så har jag förlorade paket/pingningar ett par sekunder, var 26:e sekund. Alltså, i 8/60 sekunder kan jag inte använda Internet. Inte det att det bara stoppar upp att, låt säga, ladda fram en sida, utan det dör helt, och hela sidan måste laddas om igen. Jag kan inte spela online för då dör uppkopplingen, och jag kan inte göra något över Internet utan att hålla konstant koll på permanenta pingningar.

Det förekommer inga driftstörningar där jag bor eller ens i kommunen, enligt Telias karta. Telefoni fungerar utan problem. Jag har läst forumposter av andra medlemmar (utanför Sweclockers) som beskriver liknande symptom. Modem och router har startats om många, många gånger.

Jag undrar om det finns några av er här som har upplevt eller har samma problem? Är det allt regn den senaste tiden som ställer till det, eller?

Tack

Permalänk
Medlem

Ring Telia och berätta ditt problem, hade liknande problem för några år sedan när jag hade Telia..