Oculus Quest 2

Skrivet av johanandersson:

Jag var beredd på att Oculus skulle ersätta både Rift och Quest med en Quest 2. Men jag trodde det även skulle vara en tredje nivå.

I och med deras ganska imponerande handspårning så trodde jag att den kommande Questen även skulle ersätta (återuppliva) Go. Jag trodde de även skulle sälja headsetet helt utan kontroller för media konsumtion och handspårnings-upplevelser.

Oculus säljer handkontroller för 79 euro styck, vilket givetvis innefattar en bra vinstmarginal. Säg att paret kontroller medför en kostnad på 80 euro för Quest 2 paketet.

Ett potentiellt media/handspårnings alternativ skulle då kunna kosta 269 euro i butik istället för 349 euro. Nu hade alternativet inte varit intressant för mig, men jag tror det hade varit en bra idé för att komma ännu djupare in i impulsköps området. Sen hade givetvis många av de köpen lätt till senare köp av både kontroller och linkkablar. Om man motsvarade drog av 70 USD hade headsetet börjat på 229 dollar i USA.

Jag tror mina siffror är rimliga och jag tror en handspårad instegs-Quest hade varit en bra idé.
Vad är era tankar? Hade ni sett det som ett rimligt erbjudande?

I teorin kanske, men fingerspårningen är inte tillräckligt pålitlig än (ej heller finns det speciellt många spel som förlitar sig på det så utbudet skulle vara skralt) och Quest 2 är för tung för att vara bekväm för mediekonsumtion i sitt standardutförande. Är man intresserad av VR så känns inte 2600kr vs 3600kr som en avgörande faktor för inköp. Sen är det alltid enklare på utvecklarsidan om man vet att alla sitter på samma prylar.