Dator hänger sig delvis.

Dator hänger sig delvis.

Datorn i sign, ingen OC på CPU, testat utan OC på minnen.

Datorn hänger sig, kan inte starta nya program men kan använda de son är öppna hyfsat, skriver detta inlägg när datorn är i det läget.
Hur kan man felsöka detta tycker ni?
Diskaktivitetslampan gör inte mycket när detta väl händer, annars blinkar den lite smått hela tiden.
SMART säger ok.

Kontrollera temperaturerna, CPU samt gpu.
Kan du installera något program som mäter temperaturen?
Går annars att se i bios (efter datorn hängt sig då), risken är dock att den hinner kyla ner sig. (Om värme är problemet)

Låter som problem i Windows. Jag föreslår att du går igenom den här listan: https://decentsecurity.com/#/holiday-tasks/

Alternativt testa att ominstallera Windows.

Skrivet av JamesBanana:

Låter som problem i Windows. Jag föreslår att du går igenom den här listan: https://decentsecurity.com/#/holiday-tasks/

Alternativt testa att ominstallera Windows.

Ja, blåsa om testar jag nog om det bråkar mer.
Har kört in lite uppdaterade drivrutiner för NVMe och chipset.

Windows beter sig precis så om RAM är slut.

Om det är Windows du kör, kolla Event Viewer.

Massor av detta:
The application \Device\HarddiskVolume4\Windows\System32\csrss.exe with process id 872 stopped the removal or ejection for the device PCI\VEN_144D&DEV_A804&SUBSYS_A801144D&REV_00\4&2b5fe750&0&0009.

Enheten är min 960 EVO.

Det var lugnt i några dagar men är nu åter.
Temps ok.
Men RAM verkar ta slut, lyckades se 99% användning.
Får ha taskmanager öppen och försöka se vad det är som bråkar.

Du skriver att du inte har överklockat minnena men i din signatur står det att läsa att dom är på 3600Mhz för att förtydliga, kör du dom i 3600Mhz eller i 2133Mhz?

Skrivet av Puttefnasket:

Du skriver att du inte har överklockat minnena men i din signatur står det att läsa att dom är på 3600Mhz för att förtydliga, kör du dom i 3600Mhz eller i 2133Mhz?

De är vanligtvis överklockade, men har testat med default på dem också.
De är 3200 med profil, jag har kört dem på 3600.

Skrivet av SirMacke:

De är vanligtvis överklockade, men har testat med default på dem också.
De är 3200 med profil, jag har kört dem på 3600.

Kör minnena i standard hastighet dvs 2133, dina minnen finns inte med i listan över godkända minnen för moderkortet ifråga.

Skrivet av Puttefnasket:

Kör minnena i standard hastighet dvs 2133, dina minnen finns inte med i listan över godkända minnen för moderkortet ifråga.

Kan inte kolla just nu men när de köptes fanns de överst i listan.

Har du en annan disk liggande du kan testa med?

Skrivet av [SmR]BMF:

Har du en annan disk liggande du kan testa med?

Nej.
Men som jag skrev innan så har RAM gått i taket när det hände senast. Så tror inte på disken längre.

Skrivet av SirMacke:

Nej.
Men som jag skrev innan så har RAM gått i taket när det hände senast. Så tror inte på disken längre.

Jadu, antingen mjukvara med minnesläcka eller trasig hårdvara, testa att köra med en ramsticka i taget, lite mer långsökt är trasig minneskontroller på cpun...

du har inte stängt av Swapfilen? Då kan man få sådana här mysko besvär

// LZ

@SirMacke: Öppna aktivitetshanteraren/Task Manager nästa gång och hitta vad för process som tar all RAM.

Installera https://www.malwarebytes.com/ och kör en runda av gratis versionen.

Fick låsning idag med, fast minne på enbart 40%.
Jag får se över OC på minnena, har fungerat i flera år men det slits kanske.

Får fortfarande låsningar, körde CMOS och kör XMP och inget annat.
Får väl ta och blåsa om.