Testpilot: LG OLED 48CX – alla rätt

Permalänk

haft min oled 55 c7 i över 2 år nu och inge inbränning än sålänge och den har bara gjort den där funktionen när den vill att man ska köra pixel genererings programmet en gång och de va förra veckan.

Visa signatur

Ryzen 5800x | Corsair H100i V2 | 32 GB DDR4 Corsair VENGEANCE | Asus Z370 | Gigabyte RTX 3080 Xtreme | LG 27GL850 144hz NANO IPS | Corsair VOID wireless | Valve Index | Simlab P1 Cockpit | Fanatec set Simucube 2 pro | Triple 55" Oled surround

Permalänk
Medlem
Skrivet av dr904:

"Nackdelar: Nej"

Ganska oansvarigt att inte nämna "burn-in", vilket 100% av OLED paneler kommer att få!
Bara en tidsfråga då OLED pixlar har en (extremt) begränsad tid dem kan lysa innan dem dör.

Visst. Har man cash till att byta TV vartannat år så är ju det inget problem. Bara köp nytt och släng det gamla på dem allt växande bergen av elektronikavfall.
Men för medelsvensson som behåller sina TV apparater i 5+ år så är det en big deal!
Inte så kul för dem som är omedvetna om detta när dem upptäcker fula märken och ojämnheter på sina TV apparater efter att garanti och ångerrätt har gått ut.

Oj oj oj vad många fel i ett o samma inlägg 😂
Jag hade kunnat lista dom...men den som skrev detta får själv googla lite.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem
Skrivet av KingCobra:

Oj oj oj vad många fel i ett o samma inlägg 😂
Jag hade kunnat lista dom...men den som skrev detta får själv googla lite.

Varför basha någon om du inte tänker förklara vad som är fel med inlägget?

OnTopic: Jag blir mer och mer sugen på LG's tv-apparater, ju mer jag läser om dem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av wingman92:

haft min oled 55 c7 i över 2 år nu och inge inbränning än sålänge och den har bara gjort den där funktionen när den vill att man ska köra pixel genererings programmet en gång och de va förra veckan.

Använder du den som datorskärm?

Hade en oled i familjen där det sägs på texttv ca 5 minuter om dagen i 9 månader och då märktes tydligt burn-in i flera färger. Som tur var gick det på garantin. Sen dess har vi inte vågat ha några statiska bilder. Den var från runt 2016 dock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pappadophilus:

Någon som vet, kan man köra ultrawide genom att köra 3840x1600 från PCn och få det pixelmappat och skarpt. Då kanske bandbredden räcker så man undviker komprimering?

3840x1600 - Ja. 120Hz - Nej, om du skalar i gpu. Problemet är att då används fortfarande fulla bandbredden för 3840*2140 så du sparar ingen bandbredd - men det fungerar, och det är världens bästa ultrawide
HDR fungerar - VRR fungerar - dock kan man inte köra chroma subsampling i custom resolutions (kanske med någon tool. cru tex?) så man får nöja sig med 60Hz (men 120Hz kommer ju rimligen fungera med hdmi 2.1).

Permalänk
Moderator
Testpilot

Först av allt, tack för ert engagemang. Det är alltid kul som testpilot att få se att många engagerar sig i ett test man utfört.

Vidare, så var tanken med mitt "Nackdelar: Nej" att lägga en lite humoristisk ton på det hela. Det har ingenting med att LG har betalat mig under bordet att göra. Att jag är en amatör som inte förstår alla detaljerna kring OLED-tekniken eller har gått igenom exakt alla funktioner och påtänkbara scenarion som till exempel Thomas Ytterberg gör eller en site som rtings.com gör har att göra med att jag inte arbetar med detta dagligen som min enda sysslesättning.

Jag arbetar med detta på lediga stunder och helger. Denna gången har jag lagt en ansenlig tid av min semester på att göra detta t.ex. Utöver en fast anställning på 40 timmar i veckan där jag arbetar med något helt orelaterat till detta. Jag lägger i snitt 10-20 timmar på en pilot, lite beroende på produkt och det är inte något jag kan leva på, det finns inte i detta universum. Jag hade hoppats att det inte behövde nämnas men för att var tydlig. Jag får inte ett öre av LG för detta sponsrade samarbetet. All kontakt sker mellan mig och Sweclockers som är mycket profesionella när det kommer till detta.

Så varför gör jag det? Ja, inte för pengarna i alla fall, jag hade nog tjänat mer på att klippa gräs, utan för att jag tycker det är kul och att jag såklart får möjligheten att testa saker som jag inte hade haft möjligheten att testa annars. Plus att jag får ju möjligheten att stångas på forumet såklart!

Skrivet av alexander_1986:

för att fixa problemet med färg som "blöder" kring text , stäng av cleartype i windows, såg det på en annan recension i alla fall..

Det gör ingen större skillnad tyvärr. Det har med komprimeringstekniken att göra så vitt jag har förstått. Det ser bra ut med 300% skalning i Windows men det är inte optimalt att ha när jag sitter knappt 50 cm från panelen.

Skrivet av Defender:

Nu ska det bara komma kort som klarar av 4K/120 också.
Trevlig recension.
Tänkt att byta min B7 mot en CX65 efter grafikkorten kommit.

Tack.

Vi får hoppas på nästa generation men vi får nog vara beredda på att sälja en kroppsdel...

Skrivet av macmann1:

Jag tycker personligen det här låter som en ganska ordentlig nackdel om jag inte missuppfattar.

Och då pratar jag alltså inte om besväret att växla mellan 60/120hz, utan det faktum att det är nödvändigt. Jag vill ha 120hz konstant, även när jag bara slösurfar eller arbetar med något. Att muspekaren ska hacka fram som en powerpoint-presentation i 60hz till vardags är inget jag önskar, och är anledningen till att jag använder 120+ hz idag.

Det är en nackdel helt klart men eftersom LG har gjort allt rätt från deras sida i och med att de har fullt officiellt stöd för HDMI 2.1 så tycker jag inte de ska klandras för det. Det är ju Nvidia, AMD och Intel vi bör vara irriterade på istället, inte sant?

Skrivet av Shakermaker:

Jag är lite sugen på att prova en som monitor men den är kanske lite för stor? En runt 40 tum hade nog passat bättre.

Risken med inbränningar borde absolut nämnas.

Kanske dock var ett krav från LG att undanhålla det?

Tro mig, du vänjer dig vid storleken.

Som sagt, jag har inte pratat med en enda representant från LG. Inte fått betalt av någon från LG. Allting går genom Swec. Du får tro vad du vill men jag vill inte bli förolämpad för något jag inte är skyldig till.

Att jag är amatör och inte är expert på området däremot...

Skrivet av THB:

Hoppas på en 40-43" variant snart nog.
Kör med 40" 4K på skrivbordet idag (Philips BDM4065UC) och det känns som att 48" skulle bli lite väl stort för mig.

48 tum är fullt fungerande ur min synvinkel men det tar ett tag att vänja sig, helt klart.

Skrivet av Trunk:

Då ska man förklara det då det, som sagt, hör till god sed att göra så. Speciellt om det är en sponsrad produkt. Något så enkelt som ”xxxxx och yyyyy är inte helt perfekta på den här modellen men med tanke på priset (eller något annat) så är de knappt värda att nämnas”.

En recension av en sponsrad produkt utan några nackdelar? Man får vara ordentligt naiv om inte det får en att dra öronen vilket förstås är synd om recensenten är ärlig. Därav att man måste argumentera varför man inte skriver några nackdelar.

Annars finns det som sagt inte någon anledning överhuvudtaget att köpa en konkurrents motsvarande produkt.

Varför ska man inte ta upp nämnvärda nackdelar som beror på den bakomliggande tekniken? Den bakomliggande tekniken är till stor del själva produkten och då ska man självklart ta upp det, allt annat vore konstigt.

God sed eller inte, jag ser inte heller nyttan med att sila mygg för att det ska se bra ut för läsaren och för att minimera risken att det skall cyniskt antas att jag får en stor summa pengar under bordet för att skriva något som LG önskar. För mig personligen blir det väldigt förolämpande att få sådana kommentarer när jag lägger ner så mycket av min fritid på att göra detta.

Sist men inte minst, var kritisk till allt innehåll på nätet men var också rättvis i din bedömning och tänk efter om det är en rimlig slutsats du drar.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Musikälskare

LG gör bra grejer, har själv en OLED 55" som är 2 år gammal och känns fortfarande som ny i färgåtergivning och svärta

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

Därmed snuddar vi på en av nackdelarna med en sådan djup svärta och det är ytbehandlingen av panelen. Den har en väldigt reflekterande yta.

Dessvärre har detta varit LG’s stora problem under flera år. Där har i mina ögon Samsung med dess Q-serie lyckats med bravur att behandla panelen med antireflex.

Visa signatur

Tjo & tjim
Nzxt H7 Flow || ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI || Gigabyte GeForce RTX 4080 16GB Gaming OC || AMD Ryzen 7 7800X3D || Corsair 32GB DDR5 5200MHz CL40 Vengeance RGB AMD EXPO || NZXT Kraken Elite RGB 360 || Samsung 990 PRO M.2 NVMe SSD 1TB & 2TB || ASUS ROG Strix Aura 850W

Permalänk
Medlem
Skrivet av JBE:

3840x1600 - Ja. 120Hz - Nej, om du skalar i gpu. Problemet är att då används fortfarande fulla bandbredden för 3840*2140 så du sparar ingen bandbredd - men det fungerar, och det är världens bästa ultrawide
HDR fungerar - VRR fungerar - dock kan man inte köra chroma subsampling i custom resolutions (kanske med någon tool. cru tex?) så man får nöja sig med 60Hz (men 120Hz kommer ju rimligen fungera med hdmi 2.1).

Hmm, en fråga för att vara supertydlig, så jag inte ljugit i mitt tidigare inlägg:
kan du få 3840x1600 att funka om du inte skalar i GPU?

Jag trodde inte det gick, men kan ha fel.

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk

Skulle vara grymt att ha denna enbart till PC spelande och till
mina Analogue HDMI konsoler.

Visa signatur

Arbetsdator: Imac 27" Core I3@3,2 Ghz, 1TB HDD. Backup: Scaleo home server 2205 2+2TB
GamerPC: Core i7 2,8 Ghz, 6GB DDR3, Geforce 2x680 Sli, 128GB Samsung 830 SSD, Corsair 750W nätagg, W7 Ultimate.

Permalänk

Riktigt läcker skärm, men hur funkar 48" på skrivbordet?

Permalänk
Medlem
Skrivet av macmann1:

Jag tycker personligen det här låter som en ganska ordentlig nackdel om jag inte missuppfattar.

Och då pratar jag alltså inte om besväret att växla mellan 60/120hz, utan det faktum att det är nödvändigt. Jag vill ha 120hz konstant, även när jag bara slösurfar eller arbetar med något. Att muspekaren ska hacka fram som en powerpoint-presentation i 60hz till vardags är inget jag önskar, och är anledningen till att jag använder 120+ hz idag.

Ja det är en nackdel.
Men det är inte en nackdel med skärmen, utan snarare en nackdel med dagens grafikkort.
Finns idag inga grafikkort som klarar av att driva 4k 120hz utan chroma subsampling (krävs för att rymmas inom HDMI 2.0b speccen).

Och chroma subsampling (i det här fallet chroma 4:2:0) ser riktigt risigt ut när datorn används i desktop läge, för att skriva dokument eller dylikt.

Kommande generationer av grafikkort från AMD/Nvidia har förhoppningsvis stöd för hdmi 2.1 vilket löser den nackdelen.

Visa signatur

Stationär: Core i9 13900k | Asus X790 ROG Strix Gaming-F | 32GB DDR5 | RX 7900 XT | Lian Li PC-O11 dynamic evo
Laptop: Macbook Air | Apple M1

Permalänk
Medlem
Skrivet av Roger W:

Hmm, en fråga för att vara supertydlig, så jag inte ljugit i mitt tidigare inlägg:
kan du få 3840x1600 att funka om du inte skalar i GPU?

Jag trodde inte det gick, men kan ha fel.

Nej, bara med gpu-skalning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av alexander_1986:

för att fixa problemet med färg som "blöder" kring text , stäng av cleartype i windows, såg det på en annan recension i alla fall..

Eller ännu bättre stänga av den och byta textrenderingen från RGB (vilket ClearType är gjort för) till Greyscale. Det är inte omöjligt att det är just det som händer när man inaktiverar ClearType på det vanliga sättet men jag har inte hittat någon bra dokumentation för detta och vill ogärna chansa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JBE:

"Dess OLED Motion Pro skall även med Black Frame Insertion (BFI) kunna ta ner responstiden till under 1 ms."
LG oled har i grund ca 0.2-1ms responstid eller något sådant, men med BFI sänker man persistens för att kraftigt sänka sample-and-hold blur.

Jo, är väl ett av flera tveksamheter/felaktigheter i denna artikel som dessutom tycks blanda ihop inputlag med pixel response time.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dinoman:

Som sagt, jag har inte pratat med en enda representant från LG. Inte fått betalt av någon från LG. Allting går genom Swec. Du får tro vad du vill men jag vill inte bli förolämpad för något jag inte är skyldig till.

Att jag är amatör och inte är expert på området däremot...

Jag har inte anklagat dig för något utan ställde en öppen fråga huruvida dessa samarbeten kanske kommer villkorade ibland? Jag hoppas och tror inte det, men det kan jag naturligtvis inte veta. (Ser nu att det står att de inte har något inflytande över innehållet, vilket låter bra.)

Jag tycker för övrigt att det var en trevlig recension, även om jag anser att den lilla(?) risken för inbränning borde nämnas för att informera de ovetande.

Visa signatur

Gaming: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | AMD Ryzen 9 5900X | ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB | Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3200 MHz | Corsair RM850x V2 | Sabrent 2TB Rocket Nvme PCIe 4.0 | FD Define S | LG 27GP850 | LG 48C1

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ibymafayhas:

En detaljerad och mer "vetenskaplig" genomgång hos Rtings: https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/48-cx-oled

Visst har OLED bäst bild för den som ofta byter monitor / TV, men för en som gärna behåller TV 5+ år och kollar på innehåll med statiska element (sport / e-sport) och spel som exempelvis RPG är det tyvärr inget alternativ (inbränning kommer förr eller senare). Samsung hade riktigt bra LCD förra året men 2020 års serie är tyvärr sämre (gäller väl förövrigt alla 2020 modeller och tillverkare verkar det som, på samma vis som CX inte är en klar uppgradering över C9).

Som redan påpekats gäller testet äldre OLED apparater/paneler som lär var sämre än dagens.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

En polare köpte en dyrare tv för ett år sedan och den hade bara 100Mbit lan, vilket gjorde att högupplöst bildöverföring ej fungerade bra. Jag hittade inget om denna, men folk som har 2019 år version av någon LG tv klagar på samma sak: https://www.avforums.com/threads/wired-lan-port-speed-on-2019...

Visst om man pratar 5Gbit eller 10Gbit förstår man, men 1Gbit har varit konsumentstandard bland folks utrustning i runt 10år. Nå jag vill minnas min polare har ett annat märke, så problemet är nog utspridd där de låg prioriterar ethernet framför wifi.

Så vida man inte streamar lokalt lär dock skillnaden vara rätt liten så länge man inte har 1 Gbit/s bredband (och leverantörer som kan och vill förse en med en insignal med den kvaliten)

Skrivet av Dinoman:

Det gör ingen större skillnad tyvärr. Det har med komprimeringstekniken att göra så vitt jag har förstått. Det ser bra ut med 300% skalning i Windows men det är inte optimalt att ha när jag sitter knappt 50 cm från panelen.

Så länge man nöjer sig med att köra 4K@60 hz@4:4:4 (i de fall där man tycker textkvalité är viktigt, för spel osv är det bara köra på med 120 hz tills HDMI 2.1 är på plats) så handlar det mer om att ha rätt inställningar på dator och skärm (vilket dock kan vara lite knepigt att få till). Sen kommer det så klart alltid bli pixligare på en större skärm än en mindre med samma upplösning på samma tittavstånd, men det är något annat. Värt att notera är även att Windows 10 har Segoe UI som default, ett typsnitt som är gjort för att fungera bra med ClearType, så den som vill optimera sin textkvalité ytterligare byter med fördel ut det mot t.ex. Tahoma (vilket tyvärr kräver lite hack numera då Windows vad jag vet inte exponerar möjligheten direkt). Sist men inte minst bör man komma ihåg att vissa program har egen textrendering oavsett vad man ställer in i Windows, t.ex. Firefox och Chrome (som dessutom har olika). Ironiskt nog gäller det även Visual Studio, Microsofts egen utvecklingsmiljö

Skrivet av mrkhaglund:

Därmed snuddar vi på en av nackdelarna med en sådan djup svärta och det är ytbehandlingen av panelen. Den har en väldigt reflekterande yta.

Dessvärre har detta varit LG’s stora problem under flera år. Där har i mina ögon Samsung med dess Q-serie lyckats med bravur att behandla panelen med antireflex.

Skrivet av mkk:

Bra att faktorn högblank yta nämndes i sammanhanget användning som datorskärm. Det kan vara problematiskt nog även utan OLED's djupa svärta. Har haft VA skärm med halvblank yta och trots finjustering av belysningen i rummet så är inte ens den nivån av reflektioner något som jag skulle vilja återvända till.

Jag har jämfört LG OLED GX med Samsung Q95T i samma rum både mitt på dagen utan mörkläggning och på natten med mörkläggning. Även om Samsungens reflexfilter var något bättre är skillnaden inte alls så stor som man ibland kan få intrycket att den är. Båda är blanka skärmar vilket kan ge problem vid olyckligt placerade ljuskällor, sen hanteras det lite olika där Samsung gör reflektionerna lite mer diffusa, vilket är både bra och dåligt.

Permalänk
Medlem

Helt ok recension, reagerade ungefär likadat när jag fick hem min första 55" C7:a, mina IPS:er och VA-paneler såg nu rätt tråkiga ut. Har blivit alldeles för bortskämd med både färger och svärta från OLED så nu vill man inte ha några andra skärmar.

Tv:n är ca 2 år gammal och bör nog ha mellan 7000-8000 timmar på sig. Används till film, surfing och spelande, det mesta förutom vanlig tv. Har inte märkt av några inbränningar än, men är väl medveten om att det kan uppstå så försöker att inte ha några statiska objekt på skärmen, speciellt inte då 100% ljusstyrka används.

Sugen på en OLED55CX, men måste gå ner till runt 13 000:- innan det är intressant.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Xinpei:

Gud förbjude att någon anser att det inte finns några nackdelar värda att ta upp? Nej. Måste vara för personen är mutad... och LG är Beelzebub... eller något..

I slutändan är en recension alltid subjektiv. Så vad t.ex. du anser är en nackdel kanske recensenten inte tycker är det?

Jag har en bro att sälja dig. Intresserad?

Permalänk
Skrivet av improwise:

Så vida man inte streamar lokalt lär dock skillnaden vara rätt liten så länge man inte har 1 Gbit/s bredband (och leverantörer som kan och vill förse en med en insignal med den kvaliten)

Det räcker med att man har över 100Mbit bredband och man har en hårdvaruflaskhals i tv, sedan ska ens filmtjänst leverera mer än 100Mbit vilket nog få gör.
De som brukar klaga på denna föråldrade 100Mbit ethernet som tvn har brukar dock köra lokalt som du skrev.

Min polare hade problem med att riktigt "högkvalite filmer" hackade lite och han fick felsöka varför och fick chocken över 100Mbit ethernet. Men troligen är det samma problem med andra tvapparater, där fokus ligger på bra wifi. Andelen användare som drar en ethernetkabel till tvn är nog i princip försumbar.

*edit*
Jag vet inte vad för "högkvalite film" som polarne körde och hur tidligt han noterade problemet med dålig bandbredd och fick börja felsöka.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av lanbonden:

Riktigt läcker skärm, men hur funkar 48" på skrivbordet?

Har 49" 4K, visserligen på ett soffbord medan jag sitter i snurrfåtölj med knäna mot bordskanten, men planen är att kapa benen på mitt gamla skrivbord så jag kan få in fåtöljen under men ändå ha mus och tangentbord ovanpå.
Skulle gärna ställa den på kontoret om jag hade ett bättre alternativ hemma.

Men har man utrymmet att backa en halvmeter mot en 27" så är det en väldigt befriande upplevelse.
Tror runt 50" eller möjligen 55" är det maximala som kan vara bekvämt på en hel armlängds avstånd. För det är maxavståndet (i mitt tycke) som är 1080p 24" är brukbart, så man verkligen får användning av pixeltätheten.

Permalänk
Bildexpert

Svårt att döma från bilder och jag har ingen personlig erfarenhet av Snes Classic men blir det verkligen så mycket konturer som fotografiet intygar om? Bilden i sig måste ju skalas om, vilket borde vara tämligen enkelt (720 x 3 = 2160) med någotsånär bibehållen kvalité.

Permalänk
Medlem

Är väldigt dåligt reflektionsfilter på dessa. Man kan inte spela i ljusa miljöer för då ser man bara rummets bakgrund, mörkläggning ett måste. En annan sak som är dåligt med LG är att foten på tvn är så låg att ska du köra soundbar får du palla upp tvn annars skymmer soundbaren bilden.

Jäkla synd att ingen LG tv har som Samsung one connect..

Visa signatur

CPU: 5600X| Mobo: AORUS X570 itx|Minne: 32GB Corsair Vengeance PRO 4000Mhz|GPU: Asus TUF 3080 OC |Chassi: CM NR200P|SSD: Samsung 850 EVO 500GB, 2xSamsung 970 EVO 1TB|PSU: NZXT 650W
Mus: Razer Basilisk|Tangentbord: Corsair K70|Skärm: LG27GP850

Permalänk
Medlem

Enda nackdelen jag uppfattar med min 48cx är att i 60hz läget och trumotion så flimrar det hejdlöst. Alltså går det inte att använda med ps4 i mina ögon.

Jag satt med en plasma innan så 120hz med trumotion på max är det enda användbara enligt mig.
Har den bara för spel.

Skärmen KRÄVER att du kommer upp i 120hz/bilder per sekund i spelen från datorn annars blir det kasst.

Permalänk
Bildexpert

Låter väldigt konstigt att använda rörelseinterpolering på PS4, ty det ger mycket påtagliga artefakter och orsakar rejält med latens. Är det BFI du har slagit igång möjligtvis?

Permalänk
Medlem

@kiario:

Skrivet av kiario:

Enda nackdelen jag uppfattar med min 48cx är att i 60hz läget och trumotion så flimrar det hejdlöst. Alltså går det inte att använda med ps4 i mina ögon.

Jag satt med en plasma innan så 120hz med trumotion på max är det enda användbara enligt mig.
Har den bara för spel.

Skärmen KRÄVER att du kommer upp i 120hz/bilder per sekund i spelen från datorn annars blir det kasst.

Tv:n kräver inte det, men den är g-sync aktiverad, så däremellan så måste man ha et nvidia grafikkort för at kunna utnytja variabel bildfrekvens. Playstation har inget sådan, inte heller någon annan apparat förutom datorer med nvidia grafikkort oavsett vad man försöker spela av. Tru motion är just en sak som är tvärtemot och motarbetar teniker som g-sync och andra tekniker som variabel bildfrekvens och cinema (24 fps) och liknande. Det är en teknik som gör at bildrutor överlappar varann för at skapa 120hz av 60hz bland annat för at skapa en mer flimmerfri bild. Men ofta gor den mer skada än nytta om materialet är bra. Den kan också göra fotbollen mer synlig vid en fotbollsmatch, men ja du förstår.. Det ska absolut INTE vara aktiverat vid spel då kommer du få sjuka lag eftersom innehållet skapas samtidigt som du spelar och inte ligger buffrat i minne, och det står även i handboken från tilverkaren, liksom en del andra saker som ska förbätra olika former av videokällor och inte alt samtidigt. Så om du inte får 120hz i spel är det inte TV som är begränsningen utan burken eller spelet eller kombinationen. Inte ens den nästa generationen konsoller och grafikkort lovar ju 120 fps i alt material, så du har en framtidsäker spelskärm definitivt. Vissa leverandörer av innehåll går också ut med at deras material ska INTE försöka förbätras med olika tekniska lösningar als, för dom håller en sådan kvalite at det försämras eller förstör den tänkta upplevelsen. Du har en GRYM skärm och kommer få massa glädje av den, men inte släng på alt som låter fint av finesser bara för att. Många saker är helt enkelt för gammalt material ska kunna njutas bättre. Skärmen är i sin enkelhet bäst för den den är bygd för moderna spel och video och inte minst ljudformaten den stödjer om du har ljudsystem som klarar dom. Om du inte gillar den så skicka den til mig *blink*

Permalänk
Medlem
Skrivet av djupfryst_baby:

Kan vara värt att nämna att CX-modellerna inte stödjer DTS-ljud samt att Ethernet-porten bara klarar 100Mbit, känns lite fattigt även om det inte lär behövas högre hastighet.

Detta borde tas med i recensionen.

Undrar varför LG snålade in på dom punkterna.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 1600 3.2 GHz - MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB - Corsair 2x8GB 3000MHz

YOMAHA, YOMASO!

Permalänk
Medlem

Har en 65" C9 och den är helgrym!

Tänkte att när cyberpunk släpps och jag ska ta ngn heldag och lira det blir det framför TVn. Släpar ut datorn till TVn och lirar. Nytt grafikkort vore dock nice innan jag ger mig på detta. 1080ti och Cyberpunk i 4k lär inte vara en bra mix utan att tumma på inställningar, vilket jag inte gillar att göra.

Drömmen vore dock en 3440x1440 OLED skärm till datorn...skiter i om den skulle kosta mycket. Detta är vad jag vill ha!

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Moderator
Testpilot
Skrivet av lanbonden:

Riktigt läcker skärm, men hur funkar 48" på skrivbordet?

You tell me! Ursäkta den vidriga musmattan.

PS. Nej jag har inte skickat tillbaka TV:n än. Ja, jag måste skicka tillbaka den. Inget influencer shenanigans här. DS.

Skrivet av Shakermaker:

Jag har inte anklagat dig för något utan ställde en öppen fråga huruvida dessa samarbeten kanske kommer villkorade ibland? Jag hoppas och tror inte det, men det kan jag naturligtvis inte veta. (Ser nu att det står att de inte har något inflytande över innehållet, vilket låter bra.)

Jag tycker för övrigt att det var en trevlig recension, även om jag anser att den lilla(?) risken för inbränning borde nämnas för att informera de ovetande.

Kanske dock var ett krav från LG att undanhålla det?

Jag uppfattade det som rätt anklagande och insinuerande. Kanske fel av mig men så uppfattade jag kommentaren. Hur var den ämnad?

Skrivet av EliteSweden:

Helt ok recension, reagerade ungefär likadat när jag fick hem min första 55" C7:a, mina IPS:er och VA-paneler såg nu rätt tråkiga ut. Har blivit alldeles för bortskämd med både färger och svärta från OLED så nu vill man inte ha några andra skärmar.

Tv:n är ca 2 år gammal och bör nog ha mellan 7000-8000 timmar på sig. Används till film, surfing och spelande, det mesta förutom vanlig tv. Har inte märkt av några inbränningar än, men är väl medveten om att det kan uppstå så försöker att inte ha några statiska objekt på skärmen, speciellt inte då 100% ljusstyrka används.

Sugen på en OLED55CX, men måste gå ner till runt 13 000:- innan det är intressant.

Tack, helt ok svar.

Skrivet av Nissling:

Svårt att döma från bilder och jag har ingen personlig erfarenhet av Snes Classic men blir det verkligen så mycket konturer som fotografiet intygar om? Bilden i sig måste ju skalas om, vilket borde vara tämligen enkelt (720 x 3 = 2160) med någotsånär bibehållen kvalité.

Nej det är inte så illa som det ser ut. Tänk på att på bilden har jag LG's uppskalningsteknik påslagen så den interpolerar bilden. Utan den påslagen ser det bra ut men lite "soft" och inte knivskarpt tyvärr.

Skrivet av Raymond:

Är väldigt dåligt reflektionsfilter på dessa. Man kan inte spela i ljusa miljöer för då ser man bara rummets bakgrund, mörkläggning ett måste. En annan sak som är dåligt med LG är att foten på tvn är så låg att ska du köra soundbar får du palla upp tvn annars skymmer soundbaren bilden.

Jäkla synd att ingen LG tv har som Samsung one connect..

Jag skulle nog argumentera för att reflektionsfiltret är rätt bra ändå men att det såklart inte är perfekt.

Skrivet av Zemlan:

Har en 65" C9 och den är helgrym!

Tänkte att när cyberpunk släpps och jag ska ta ngn heldag och lira det blir det framför TVn. Släpar ut datorn till TVn och lirar. Nytt grafikkort vore dock nice innan jag ger mig på detta. 1080ti och Cyberpunk i 4k lär inte vara en bra mix utan att tumma på inställningar, vilket jag inte gillar att göra.

Drömmen vore dock en 3440x1440 OLED skärm till datorn...skiter i om den skulle kosta mycket. Detta är vad jag vill ha!

Håller med, jag väntar också på en ultrawide OLED men det verkar vara svårt att producera om jag förstår allt rätt. Sen är ju den marknaden rätt minimal så jag kan förstå om LG inte satsar så hårt där om man jämför med marknaden för TV-apparater.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Moderator
Testpilot
Skrivet av improwise:

Jo, är väl ett av flera tveksamheter/felaktigheter i denna artikel som dessutom tycks blanda ihop inputlag med pixel response time.

Jag kunde varit tydligare att jag menade pixelresponsen.

rtings.com har uppmätt följande gällande pixelrespons;

80% Response Time 0.3 ms
100% Response Time 1.7 ms

När det kommer till input lag så har rtings.com som har riktigt utrustning för att testa detta kommit fram till följande;

1080p @ 120 Hz 6.9 ms
1440p @ 120 Hz 6.9 ms
4k @ 120 Hz 11.1 ms
1080p with Variable Refresh Rate 5.9 ms
1440p with VRR 6.2 ms
4k with VRR 11.1 ms

Min egen erfarenhet är mycket positiv men jag är ingen e-sportare som spelar CS:GO för att överleva vardagen så när jag körde DOOM i ett antal timmar upplevde jag skärmen som extremt responsiv och i princip noll ghosting. Främst i 4K@120 Hz med Oled Motion på medium eller high.

Bevisligen är panelen snabb så min subjektiva bedömning får väl ändå anses vara rätt korrekt.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt