Permalänk
Medlem

Dator startar om sig (Hjälp!)

Hej på er!

Datorn har nyligen börjat starta om sig för mig medans jag spelar. Får upp en svart bild med information om vad för komponenter jag har i datorn + längst ner står det följande: Power supply surges detected during the previous power on. ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit! Press F1 to Run SETUP

Klickar sedan på F1 som den ber mig å göra. Men så okunnig som jag är vet jag inte riktigt vad som är fel. Klickar jag på Save & Exit (F10) så startar datorn om sig och det verkar funka som vanligt igen i ca 1-2 timmar till innan det händer samma sak. Den senaste gången det hände så var min bakgrundsbild och några program raderade. Startade då även om datorn igen och då blev det återigen normalt. Vad tror ni det kan vara? eller bör jag lämna in den på närmaste datorverkstad? (Är själv väldigt okunnig när det gäller detta)

Önskar er en fin Onsdag och tar tacksamt emot tips och idéer!

Permalänk
Medlem

Ostabil nätaggregat och datorn startar om för att inte ta skada. Byt ut nätaggregatet (PSU).
PSU med minst 550w och 80+ gold: https://www.inet.se/kategori/595/nataggregat-psu?filters=%7B%...

Visa signatur

😑

Permalänk
Medlem

@Aizu: Okej tack för snabbt svar! Vet du om detta är nått som täcker garantin? Står ju 10 års garanti på inets hemsida på den jag köpte. Men lite osäker på vad exakt som menas.

Permalänk
Medlem

@Lewkarn: Kontakta Inet och se vad de säger, sen vänder du dig till tillverkaren om det är utanför Inet.

Visa signatur

😑

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lewkarn:

Står ju 10 års garanti på inets hemsida på den jag köpte. Men lite osäker på vad exakt som menas.

Det betyder att tillverkaren har valt att ge 10 års garanti.
De flesta återförsäljare har även med tillverkarens garantitid (så därför står det 10 år), de är dock inte skyldiga att ge mer än 1 ärs garanti + 2 års reklamationsrätt, efter 3 år så hänvisar de till tillverkaren om denna har valt att ge längre garantitid.
Inet har dock valt att även hjälpa till med reklamationen till tillverkaren efter 3 år har gått om tillverkaren har valt att ge längre tid.

Visa signatur

Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli det.