Datorn stänger av sig själv brutalt

Datorn stänger av sig själv brutalt

Min maskin har börjat bete sig. Helt random så stängs den av, och vi snackar brutalt. Som om någon bryter strömmen så jag misstänker ju hårdvarufel snarare än Windows. Även om det har börjat precis efter en Windows uppdatering.

Tankar? Datorn är 2.5 år gammal med skapliga kvalitetskomponenter så spontant borde det väl vara OK. Iofs är moderkortet budget (ASUS Prime Z370-P). Har inte ändrat något i BIOS eller lagt till hårdvara. Ej klockad.

Men att det sker så brutalt borde väl tyda på nätagget då? Corsair RM 750W

Senast redigerat 2020-08-12 15:08

Om den bara stängs tvärt av med ett *click* så låter det som att det är PSUn som spökar. Känner du någon som kan låna ut sitt nätagg för felsökning? De flesta nya PSUer har lång garanti så du kan testa att vända dig till återförsäljaren som sålde det och be om felsökning där.

Eller värmeproblem?
Kollat temperaturerna på gpu/cpu?

Tack båda för svar. Tror inte det är tempen, har kollat med HWMonitor och både GPU och CPU ligger på vettiga nivåer.

Har nu gjort en default reset i BIOS samt formaterat och gjort en clean install av Windows (det var dags ändå) och installerat alla uppdateringar. So far so good, får se om det håller.

Kolla i energialternativ under avancerade inställningar, kolla om hårddisken har att den stängs av efter en viss tid. Ändra till 9999. Jag hade liknande fel som dig när jag fick min senaste dator, men det löstes av att jag ändrade denna inställning. Dog slumpmässigt någon gång per dag när jag gjorde saker.