Apple A14 Bionic kan prestera 40 procent bättre än A13

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tempel:

Visst är det lika lätt men användarna gör det inte.

Vi pratade ju irl och det man ser irl så är det så baserat på de användare jag ser.

Vad du tycker dig ha sett andra göra kan vara den sämsta bevisföringen någonsins.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tempel:

Visst är det lika lätt men användarna gör det inte.

Vi pratade ju irl och det man ser irl så är det så baserat på de användare jag ser.

Hu har du bokfört denna data, hur ser det ut för olika grupper, kön, ålder, ... svårt att ta subjektiv data från en person och tolka det som sanning. Mycket tveksam att detta är en generell sanning

Permalänk
Medlem
Skrivet av Koyaanis:

Dags att fylla på med Apple aktier.

Vänta till efter spliten.

Visa signatur

Modermodem: Asus ROG Strix X470-F
Grafikkort: XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon™ RX 6800 BLACK
Processor: AMD 2600X
Minne: 48 GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dizzö:

Oj verkar vara rätt många iSheeps som likear ditt inlägg.

Enjoy:

https://youtu.be/mQtbeDnpdZM

ISheeps hahaha.
Jag förundras verkligen över sådana radikala Apple motståndare/hatare som du.
Vad är grejen med att sprida skit och nervärdera folk som kör Apple med namn typ som "ISheep"?
/androidanvändare

Visa signatur

|MB: MSI X570 GAMING PLUS |CPU: Ryzen 5600X @ 4800Mhz |GPU: ASUS RTX 2070 SUPER ROG Strix |RAM:Corsair Vengeance RGB PRO @ 3600Mhz|SSD Corsair Force MP510 960GB

Permalänk
Medlem

Apple kommer alltså ha marknadens snabbaste processor på dess sämsta mjukvara. För min del spelar det ingen roll hur många varv deras iPhones kan springa runt Snapdragon, blir fortfarande inte Apple-användare igen förrän det kommer iPhones med Android...

Visa signatur

7800X3D//4090

Permalänk
Medlem

Mycket möjligt att en Macbook ARM blir min första appleprodukt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dizzö:

Oj verkar vara rätt många iSheeps som likear ditt inlägg.

Enjoy:

https://youtu.be/mQtbeDnpdZM

ALLT denna video visar enligt mig är hur sjukt Stark Iphone 11 är kontra helt nysläppt (nästan) telefon.
16gb ram VS 4gb ram och det är så jävla jämt som 10 sekunder som apple tappade på att återöppna apparna (dvs ca 0.7 sekunder längre i snitt) om jag räknade rätt på antalet appar. Så 12gb extra ram ger en vinst på 12 sekunder i återöppnande av appar.. Känns lite väl dåligt optimerat enligt mig. Apple har fördelen att stänga ner appar då de inte används.

Så rent krasst, 0.7 sekunder extra fart med en 6månader nyare telefon med 12gb ram mer.. och kostar mer därefter också..
Jag tror inte vinsten är så jävla "stor" som man kan tycka.

Fanbois försöker förespråka en sak, men visar en annan om man börjar räkna på det.
Apple har ruskigt bra telefoner oavsett hur man försöker vrida om vända på det, men deras minneshantering och fart, är det absolut inget fel på.

Permalänk
Medlem

Med videon i åtanke blir frågan snarare: Är det någon som finner det användbart eller "jobbigt" att det siljer sig 10 sekunder mellan telefonerna om man öppnar och därefter återöppnar så många appar? Hur ofta gör man det själv och stör sig på att "det kunde varit 10 sekunder snabbare"?

Tror nog de som har en Iphone 11 eller S20 känner sig rätt nöjda med hur den presterar i vardagen. Tror inte heller (jag gör det inte) man tänker efter att man kunde spara 0,5 sekunder när man öppnar en app som e.v hade varit snabbare på den andra hårdvaran/plattformen.
Det är en så onödig diskussion. För användarupplevelsen är förhoppningsvis bra ändå.

Benchmarks är till för att se skillnaderna i mer detalj. 5% skillnad i en benchmark upplever någon knappast vid vardaglig användning. Men är intressant för att se just på förbättringar gemfört med föregående generation eller för entusiaster som är intresserad av hur olika komponenter/produkter skiljer sig åt.

Utan att behöva hamna i sandlådan för att ens favorit inte beter sig som man önskar i alla läge

Visa signatur

"Trust Me, I'm an Engineer"

Permalänk
Medlem

Det är ett symptom på hur informationsfattig den här nyheten var, att det argumenteras om hur folk använder sina telefoner....
Det är två milstolpar som behöver passeras, den första är att den nya iPhonen släpps och att vi får en ögonblicksbild av Apple telefon-cores (underbar svengelska!) med avseende på arkitektur och prestanda(/W).
Den andra är att det släpps en Mac som har tillräckligt höga TDP-ramar att den får en dedikerad SoC, och inte använder samma som iPad Pro. Då kan vi börja gissa om Apple kommer att balansera om sina SOCs, ändra/utöka mikroarkitekturen, hur de bygger upp sina minnessystem osv.

Den första milstolpen passeras om någon månad drygt. Den andra vete tusan, det är först när det släpps en stor iMac eller större MacBook Pro (dvs en modell som idag använder dGPU) som vi får en bättre bild.