Permalänk
Medlem

Liten TV för litet rum?

Har ett litet rum där det för närvarande finns en liten(32") tolv år gammal TV. På sistone har den börjat bråka lite och borde kanske bytas ut. På grund av rummets utformning och övriga möblering tror jag att 32 är mest optimalt och att över 40" blir för mycket.
Har tittat runt lite och de flesta TV i den här storleken verkar "enklare" än sina större syskon. Tittat lite på Prisjakt och det finns en del med den klassiska upplösningen 1366x768, men jag vill nog ha full HD i alla fall. Men vad bör man egentligen tittat på för max 4-5000kr?

Permalänk
Medlem

Du kanske bör kolla på monitorer ist? Typ basic 27-tummare och sen bara koppla in en Android-box.

Permalänk
Medlem

@Naki: Kolla mer i affärer som Ica Maxi tex, de brukar ibland ha mindre TV apparater på rea.

Permalänk
Medlem
Skrivet av pålis:

Du kanske bör kolla på monitorer ist? Typ basic 27-tummare och sen bara koppla in en Android-box.

Faktiskt funderat lite på det, men har svårt att få till en bra lösning för ljudet.

Permalänk
Medlem

har denna sedan ett år tillbaka super bra för priset https://www.hifiklubben.se/sony-kdl-32wd753-led-tv/sonykdl32w...

Permalänk
Bildexpert 📺

@Naki: Minsta panelstorleken på den egna tillverkning är idag runt 43-49 tum och mindre än så är det ofta ODM-modeller som byggs på beställning av andra tillverkare. Därför finns det sällan kvalitetsmodeller i mindre storlekar. Ett undantag verkar vara Samsungs The Frame som också finns i 32 tum.

Fördelen med kända märken – snarare än billigast möjliga – för en 32-tummare etc. är att menyer och funktioner är som i de mer påkostade modellerna. Det går oftare att få till bilden på rätt sätt och man kan finnas information hur de fungerar. En random budget-TV kan vara rätt kass och det finns sällan information om vad man kan göra åt detta. Om det ens går att göra något.

Glöm heller inte att tolv år gammal 32-tummare förmodligen har rätt tjocka kanter och ram runt bilden. En modern 40-tummare tar troligtvis samma plats rent fysiskt.