Apple förbjuder strömade speltjänster på IOS.

Permalänk
Medlem

Apple förbjuder strömade speltjänster på IOS.

Tjänster för att spela strömmade spel, som Google Stadia och Microsoft kommande Xcloud, kommer endast gå att ta del av på Android gällande mobiler. Apple har portat både Stadia och Xcloud från App Store, då de menar att tjänsterna bryter mot butikens riktlinjer.

Man funderar på hur de tänker här? Är det för att Microsoft och Google är konkurrenter och det endast är girigheten som spelar in?
Vad tror ni?
Anledningen till att någonsin snegla på Appleprodukter minskar för varje dag. Så tänker jag.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

De funderar väl på en liknande tjänst och vill inte ha någon utmanare på sin plattform.

Permalänk
Medlem

Vilken bakgrunden är vågar jag inte spekulera i mer än att ekonomi givetvis ligger till grund för det, men instämmer i att det låter märkligt. Min instinktiva tanke är förstås också att det borde minska nyrekryteringen till deras ekosystem, och möjligen även åstadkomma signifikant bortfall i den redan befintliga kundbasen.

Det enda man kan säga är att företagen brukar ändra sig rätt snabbt när de märker att de förlorar pengar. Ett rätt flagrant exempel är Mediamarkt, som aldrig skulle ägna sig åt näthandel, då man hade uppfattningen kunden måste känna på grejorna om det ska bli affär. Är beslutet till ekonomisk nackdel för Apple kommer de riva upp det, förr snarare än senare.

Felanalys, bäddande för någon egen konkurrerande tjänst, eller sedvanlig Apple-hybris där man tycker sig veta bättre än konsumenten vad konsumenten behöver, tiden får utvisa.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

Det är nog säkerheten som dom vill framhålla som sin paradgren. Problemet för konsumenten är dock att finns det möjlighet att strömma riktiga spel till mobilen på Android men inte på Apple. Så blir det självklart många som väljer bort Apple. Apple blir då ensamt kvar med gratis mobilspel som är fyllda av mtx medans folk på Android plattformen kan spela Doom på sina mobiler. Hoppas dom löser det på något annat sätt, dom gjorde samma val för 20 år sedan med sina datorer. Det var ett rätt dåligt beslut, hade som fortsatt erbjuda en bra plattform för spel skulle dom inte förlorat så många kunder till PC plattformen. Mac kunde fortsatt sin niche inom content creation även om dom också valt att driva spel på sina macs. Dom förlorade minst 10 års försprång. Spel till Mac var ovanligt under en lång tid, medans pc växte enormt på spelfronten. Detta beslut verkar vara i linje med den tidigare valda vägen.

Permalänk
Medlem

Det där kan man förmodligen tänka sig kommer visa sig bryta mot konkurrenslagar.
Frågan är bara hur lång tid det tar innan det prövas.

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Sötast

Apple har väl sedan länge portat butik-i-butik koncept?

Försäljning skall ske via Apples egna butik där de kan ta 30% av kakan.
Du får inte ha applikationer där du gör köp utanför deras butik.

Får mig att undra varför ex Spotify är tillåtet dock.
Eller ja, inte direkt. Om inte iOS hade haft stöd för Spotify när det var the new big thing så hade de förlorat för många kunder till Android i guess..

Permalänk
Avstängd

Detta gynnar verkligen inte Apple på något sätt. När Xcloud och Stadia väl tar fart och det bara finns en plattform där man kan nyttja dessa, ja då är det inte svårt att tänka sig vad ungdomar kommer välja att köpa heller.

Tråkigt måste jag säga! Även om jag inte tänkt spela själv på mobilen så förstår jag inte beslutet alls.

Är det Arcade som ligger bakom beslutet?

Permalänk
Medlem

Riktigt dåligt av Apple!

Deras argument håller inte heller, tycker jag. Apple menar att de spel som kan spelas genom streaming inte är granskade av Apple och de därför inte kan tillåta en app för spelstreaming.

Det går dock bra att erbjuda appar där du kan streama film, serier, musik, ljudböcker med mera, utan att Apple behöver granska innehållet i det som streamas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av korvOlle:

Är det Arcade som ligger bakom beslutet?

Det är nog en underkommisarie satt att åtfölja regelverket för appstore som satt sig på tvären.

Intressant nog så finns det ju strömmade interaktiva appar redan, netflix har blunderbuss där man gör olika val och får olika händelser och slut, redan där egentligen mer interaktivitet än spel som Telltale.

Väntar spänt på hur nedlåst Mac på ARM kommer att bli.

Permalänk
Medlem

Bryr mig inte så mycket om saken men känns som Apple skjuter sig själva i foten här, inget gott kommer ut av att blockera appar/tjänster på det här sättet.

De tänker endast på att de inte själva tjänar något med appen, tänker inte alls på att vissa kunder väljer bort hela plattformen pga det, kortsiktiga människor.

Själv är jag inte ens intresserad av att strömma spel men bara att veta att vissa appar blockeras rakt av pga Apple bara bestämt sig för det skulle göra att jag håller mig långt borta från deras prylar.

Permalänk
Medlem

Är inte speciellt intresserad av tjänsten själv men fortfarande tråkigt. Dock så tror jag att det kommer att ändras till att tillåtas senare.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Xelfeir:

Det är nog säkerheten som dom vill framhålla

Skulle inte tro att den är nått problem alls utan det handlar endast om att de inte kan tjäna pengar på det, de får bara betalt en gång för appen men sedan kan de som inte betalar Appleskatt byta spel i appen och då får de ju inte in sin Appleskatt på varje spel längre.

De kanske kommer att bygga en helt sluten Applevärld nu när hårdvaran kommer, varför inte ta kontroll över all information också så som det fungerade i början när MS tex hade MSN Network och att annat folk trodde att AOL var internet.
Det vore logiskt om Apple i förlängningen stoppade all strömning från alla utomstående och inte bara spelströmning, de tjänar ju inget på att folk inte använder deras film och musiktjänster heller.

Jag är imponerad av deras ARM satsning på tekniskt grunder men tycker inte det minsta om deras affärsidéer.
Hade de inte krävt att få mitt kontokortsnummer för att kunna starta Iphonen när den vr ny hade jag troligen behållit den men när det var omöjligt att starta telefonen utan kreditkortsnummret blev det retur och att de sedan har tagit bort den dumheten har inte fått mig att vilja återvända till deras inlåsta värld så länge det finn alternativ men de visade att det verkligen är pengarna framför allt som gäller.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Såg nu på Telenors hemsida att om man köper nyaste Note20 får man ett Xbox Game pass gratis snacka om att uppmuntra köpare att streama games på sina mobiler.
Helt annan strategi, och jag tror faktiskt att den kommer lyckas bättre.
Man funderar verkligen på vad Apple tänker här??

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

Vad äre som händer ...

Permalänk
Medlem

@kekks:

Med vad då?