Permalänk
Medlem

Webbsidor laddar inte

Har haft problem med att webbsidor inte laddar sen jag uppdaterade från Windows 7 till 10. Ibland laddas inte sidorna alls, ibland delvis, men oftast fungerar det utan problem. Oftast när det är problem så har jag precis startat datorn/firefox och så rullar det på bättre efter några min men kan plötsligt sluta funka igen. Laddar jag om sidan någon/några gånger så funkar det.

Efter att jag installerat Win 10 gjorde jag en ominstallation för att det var samma problem på första installationen. På laptopen, den också med Win 10, funkar det utan problem så känns inte som nätverksproblem. Kör vanligtvis med firefox men är samma problem på edge. De webbsidor jag framförallt märker är problem med är youtube och facebook, men många andra sidor laddas dåligt också. Spelar ingen roll om jag stänger av antivirus (Bitdefender) eller ublock origin.

Har försökt följa råden här men utan nån förbättring: https://support.mozilla.org/sv/kb/websites-dont-load-troubles...

Någon som vet som kan vara fel eller vet nåt mer att testa?

Permalänk
Inaktiv

Har du redan följt alla råden i guiden så skulle jag testa att byta DNS-server om jag vore i samma situation.

https://support.opendns.com/hc/en-us/articles/228007207-Windo...

Permalänk
Sötast

Jag hade detta problemet för ett par år sedan, oavsett webbläsare så hade jag problem med sidvisningar.

Efter byte av dns så fungerade det åter normalt.

Permalänk
Inaktiv

Iofs så kör väl Firefox numera DNS över HTTPS med Cloudflare, så då åsidosätter Firefox den servern som anges i Windows, så det kanske inte hjälper så mycket trots allt.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-dns-over-https

Permalänk
Medlem

Testade det ni föreslog, hjälpte inte tyvärr.

Permalänk
Medlem

Nya problem jag har upptäckt sen jag startade tråden:
Ladda ner filer, blir väldigt ofta misslyckad nerladdning och så får man försöka hämta igen. Större filer än 100MB är i stort sett omöjligt att ladda ner, filer som är mindre funkar bättre men då får jag göra x antal försök för att få ner hela filen. Speciellt google drive bråkar mycket.
Twitch, tittar jag live funkar det bra men tittar jag på ett gammalt klipp stoppar uppspelningen plötsligt vid högre kvalitet än 480p och ett felmeddelande dyker upp (senaste var "Ett nätverksfel har uppstått. Försök igen. (Fel #2000)").

Någon som vet något annat jag kan testa för att lösa problemet?