Köpråd skor för löpning, hälsporre

Permalänk
Medlem

Köpråd skor för löpning, hälsporre

Jag har haft hälsporre under flera år och det har på senare tid blivit ganska bra i foten och jag känner egentligen bara av min hälsporre om jag går utan stöd för hälen (dvs utan tofflor inomhus). Jag har nu börjat kunna löpträna så smått igen och kan då efter en löprunda känna av viss smärta i hälen och även i mina knän.

Jag tänkte nu köpa ett par nya löparskor och vill inte gärna lägga mer än typ 12-1300:- på skor men jag önskar hitta en sko som lämpar sig för löpning på asfalt och har en bra dämpning i hälen. Eftersom jag är helt novis på området så hoppas jag att någon med bättre kunskaper kan hjälpa mig att rekommendera en sko i storlek 42,5-43

Visa signatur

PM:a mig! I Följ mig på Youtube

Desktop: 11900K, Maximus Hero VII, 64GB Dominator Platinum @2933Mhz, RX 6900 XT 16GB Liquid Devil, Samsung Evo Plus 1TB + Kingston NV1 2TB, Be Quiet Silent Base 802, Be quiet! Dark Power Pro 11 850W, custom loop med 420mm + 360mm radiatorer.

Permalänk
Medlem

Du behöver skor som passar just dina fötter så det är inte säkert att skor som är bra för en person är bra också för dig.

Generellt kanske skor som gör att du springer mindre på hälen och mer på framfötterna kan hjälpa dig. Alltså lägre höjd på hälarna tänker jag. Men gå till någon sportskoaffär t.ex. fotriktigt och be dem hjälpa dig.

Permalänk
Medlem

Likt Ronny skriver så tror även jag du behöver en sko just för dina fötter, så hitta en butik som har en sån maskin för scanning av dina fötter. Jag har för mig jag sett det på något större Stadium också. Ofta behöver man ju fixa det som orsakar problemet, t ex hur din fot är skålad.

Ett annat tips, har du testat rulla en piggad massageboll under fötterna? Jag har ett par släktingar som haft problem med hälsporre, inget av tipsen från läkare hjälpte. Sen hittade de själva på nätet tips om att rulla med en sån boll och det blev snabbt mycket bättre!

Visa signatur

'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein