GlassClockers

Av de där lite "hälsosamma" varianter, så är Nicks Chokladglass (850 ml) riktigt god, Nicks glass tillverkas hos Alvesta glass och finns i fler smaker, dock är de i andra smaker rätt så menlösa...

Häagen-Dazs glass är ju helt oslagbar

Skrivet av ghostfenix:

Tyrkisk Peber-glass från Fazer. Sjukt god lakritsglass. Rekommenderas!

Ja, den och Häagen-Dazs Salted Caramel är mina favoriter.

Har någon tips på bra kokosglass? Har ätit mycket god sådan utomlands men alla jag testat i Sverige har varit en besvikelse.

Engelholmsglass Marängsviss/Päron/Blåbär är favoriterna tills man ställer sig på vågen...

Salta glassbåten och halvliters Nogger... 😁 Mums

En stor favorit förr var Ben & Jerrys Phish Food.
Riktigt nice mix av smaker. Var dessvärre tvungen att bojkotta det skitföretaget pga deras politiska ställningstaganden.

Nuförtiden blir det mjukglass med noisette när man är på nåt tivoli etc och när man ska muncha hemma blir det nån random halvlitersglass från frysdisken på Coop/Ica.

Testade coops 900ml triple chocolate häromdagen. Förvånansvärt god måste jag säga, krämig och bra ingredienser. Väldigt söt om det inte föredras

Skrivet av inkui:

Haha, vem sitter och shottar varma dagar?! 😁 😅 Sveriges alkoholkultur är bra lustig!

Alla alkisar passar väl på nu i coronatider när man jobbar hemifrån?

Magnums senaste tillskott är god. Den vita med svarta kakor i

Skrivet av Harbls:

En stor favorit förr var Ben & Jerrys Phish Food.
Riktigt nice mix av smaker. Var dessvärre tvungen att bojkotta det skitföretaget pga deras politiska ställningstaganden.

Nuförtiden blir det mjukglass med noisette när man är på nåt tivoli etc och när man ska muncha hemma blir det nån random halvlitersglass från frysdisken på Coop/Ica.

Testa Häagen Dazs om du inte gjort det, mycket godare än Ben & Jerry.

En glasstrut jag saknar sedan 2004 är KOMBO från TRIUMF GLASS:

Den var som en Tip Top fast sprängfylld med gotta!

Ica Basic vaniljglass, 2 liter för 13:-

Skrivet av traetaona:

Alla alkisar passar väl på nu i coronatider när man jobbar hemifrån?

Alkisar? 🤔

Näst på tur var en låda GB Sandwich. En trofast tjänare när man i valet och kvalet inte riktigt kan bestämma sig.

Det är rätt fascinerande hur Sandwich är rätt tam i sin sammanfattade smak. Först den mjuka chokladkakan på båda sidor, och sen en rätt intetsägande vanilj i mitten. Utöver det finns heller inte något säreget sätt att äta den på, som samtidigt är smidigt eller skapar en bättre upplevelse. Men likt tv-serier från amerikanska kanalerna USA Network eller CW vet man precis vad man får.

Det är aldrig en glass man rekommenderar, eller hur?

Halv liter ÄKTA gräddglass + salta jordnötter + Salty caramel sås = ❤️

Skrivet av Harbls:

Osäker på om du är emot konceptet att shotta uppfriskande iskalla shots en varm sommardag när man sitter i parken/på gården/på balkongen och ölar med nån polare eller om du försöker med ett otroligt torrt skämt att märka ord på hans språkliga formulering att ”shotta varma dagar”.

Märkligt vilket som imo

Ölar eller shottar vi här? Osäker också! Tycker mest det lät som om man shottar på varma sommardagar. Är det en var sommardag, ja, då ska det shottas! Lät inte så... Bra. Each to their own, of course!

Klassikern. Barndomen. En av de mest distinkta men samtidigt överlag säkra smakerna man kan hitta i glasslådan. Givetvis är det Piggelin.

På samma sätt som en Sandwich kan vara rätt tråkig är Piggelin alltid en överraskning. Den friska tutti-frutti smaken med päron är för mig alltid en vinnare. Det där säkra kortet om man behöver ha någonting i fryslådan.

Älskar'n.

Finns det några substitut till Piggelin?

Mjukglass for the win

Besvikelsen när man vill ha mjukglass och de bara säljer kulglass, det gör lika ont varje gång.

Skrivet av makatech:

Mjukglass for the win

Besvikelsen när man vill ha mjukglass och de bara säljer kulglass, det gör lika ont varje gång.

Eller ännu värre, när man ser maskinen, men när man kommer fram får man beskedet "den är trasig". WELL FUCK YOU TOO!

Also, tuttifrutti-strössel ftw.

Skrivet av makatech:

Mjukglass for the win

Besvikelsen när man vill ha mjukglass och de bara säljer kulglass, det gör lika ont varje gång.

Det är heller inte kul när de har stora skyltar med mjukglass och sen har de bara fejk-mjukglassen (Cornetto) som ser ut som mjukglass men som smakar som billig skitglass. Typ denna:

Skrivet av snajk:

Det är heller inte kul när de har stora skyltar med mjukglass och sen har de bara fejk-mjukglassen (Cornetto) som ser ut som mjukglass men som smakar som billig skitglass. Typ denna:
https://www.netauktion.se/uploads/extrabilder607442_large.jpg

Jag tror jag aldrig sett en sån??

Det här kanske länkats tidigare eller anses vara "för simpelt" men jösses vad gott och bra det blev. Vi gjorde världens enklaste Ore-glass för några dagar sedan, blev fantastiskt krämig och god!

https://lindasbakskola.se/2016/02/22/kramig-oreoglass/

Skrivet av vargeEEEEn:

Det här kanske länkats tidigare eller anses vara "för simpelt" men jösses vad gott och bra det blev. Vi gjorde världens enklaste Ore-glass för några dagar sedan, blev fantastiskt krämig och god!

https://lindasbakskola.se/2016/02/22/kramig-oreoglass/

Alltså... glass är gott. Oreo är gott. Men jag reder inte ut att ha Oreo i glass (eller i en chokladkaka för den delen). Det är nånting med smakerna som skär sig för mig.

Skrivet av medbor:

Jag tror jag aldrig sett en sån??

Det var en annan maskin som var vanligare här, jag hittade ingen bild på den när jag skrev inlägget, men nu:

Man tog en strut och satt i maskinen, struten hade insidan täckt i choklad som en färdig strut. Sen tog man en behållare med glass och satte i maskinen och drog i spaken.

Idén var ju inte dålig, det hade varit jättetrevligt med en enkel mjukglasslösning som butiker bara kunde ställa ut, som inte behövde någon kompressormaskin eller så (själva maskinen var ju helt mekanisk). Men det föll på att glassen inte var god helt enkelt. Den smakade som typ den billigaste Euroshopper eller Ica Basic glassen man kunde hitta liksom.

Sen kom det ju mjukglass-smet på tetra här som faktiskt var god, den smakade som mjukglass ska smaka, men de försvann ganska snabbt. Lite mekigt var det dock om man inte hade glassmaskin för då skulle man frysa och vispa om vartannat i flera omgångar. Det gick men det var svårt att få till konsistensen rätt. I glassmaskin blev den väldigt bra dock. Men bara bassmaken, jordgubben led av samma problem som Cornetto, att glassen smakade billig skitglass. Tror inte jag testade chokladsmaken.

Skrivet av snajk:

Det var en annan maskin som var vanligare här, jag hittade ingen bild på den när jag skrev inlägget, men nu:
https://assets.change.org/photos/0/pw/gd/PZpwgdrYQgKeEnr-800x450-noPad.jpg

Man tog en strut och satt i maskinen, struten hade insidan täckt i choklad som en färdig strut. Sen tog man en behållare med glass och satte i maskinen och drog i spaken.

Idén var ju inte dålig, det hade varit jättetrevligt med en enkel mjukglasslösning som butiker bara kunde ställa ut, som inte behövde någon kompressormaskin eller så (själva maskinen var ju helt mekanisk). Men det föll på att glassen inte var god helt enkelt. Den smakade som typ den billigaste Euroshopper eller Ica Basic glassen man kunde hitta liksom.

Sen kom det ju mjukglass-smet på tetra här som faktiskt var god, den smakade som mjukglass ska smaka, men de försvann ganska snabbt. Lite mekigt var det dock om man inte hade glassmaskin för då skulle man frysa och vispa om vartannat i flera omgångar. Det gick men det var svårt att få till konsistensen rätt. I glassmaskin blev den väldigt bra dock. Men bara bassmaken, jordgubben led av samma problem som Cornetto, att glassen smakade billig skitglass. Tror inte jag testade chokladsmaken.

Jag har under alla år jag rest både i Sverige och utomlands aldrig stött på en sådan där maskin. Måste vara ovanlig, var har du sett en sådan?

Rent spontant tycker jag det blir onödigt mycket plastspill med den lösningen och med tanke på hur krångligt det är att få till rätt förhållanden för en god mjukglass så tänker jag att den där glassen nog är för hård för att räknas som äkta mjukglass, finns nog risk för isighet likaså. Ser inte gott ut!

Skrivet av Joakim Ågren:

Jag har under alla år jag rest både i Sverige och utomlands aldrig stött på en sådan där maskin. Måste vara ovanlig, var har du sett en sådan?

De var rätt vanliga ett tag, kanske för 10-15 år sedan. Inte på Ica men i mindre butiker, 7-11, servicebutiker, bensinmackar och ibland mindre caféer och så.

Citat:

Rent spontant tycker jag det blir onödigt mycket plastspill med den lösningen och med tanke på hur krångligt det är att få till rätt förhållanden för en god mjukglass så tänker jag att den där glassen nog är för hård för att räknas som äkta mjukglass, finns nog risk för isighet likaså. Ser inte gott ut!

Håller med om plastspillet men konsistensen var helt ok faktiskt. Vet inte hur de lyckades få till det i samma glasskyl som den vanliga pinnglassen men jag antar att det involverar en del kemikalier.

Längtar till en mjölkfri lakrisglass !