Permalänk
Medlem

Vissa sidor fastnar konstant

Jag har haft 3 mobilt bredband i ett antal år och tycker det har fungerat väldigt bra. Dock har det den senaste tiden istället blivit i stort sett helt oanvändbart för vardagligt bruk och jag kan inte på något sätt komma på varför.
Problemet är att du kan t.ex. gå in på en hemsida, säg denna hemsidan t.ex. kan gå hur bra som helst att surfa runt inga problem. Helt plötsligt bara tvärdör anslutningen till just den sidan. Internet dör inte, jag kan fortfarande gå in på t.ex. youtube eller google men just den sidan tvärdör. Oftast kommer det igång igen efter några försök, ibland inte. Sen kan det funka en stund till sen tvärdör det igen.
Jag kan gå ut och in igen, allt funkar på sidan förutom just den länken. T.ex. nu precis försökte jag betala mina räkningar. Kunde lägga in alla betalare och allting, när jag skulle betala fastnar appen och det står "nätverksfel" hela tiden. Efter många många försök fick jag tillslut köra internetdelning på telefonen för att få det att funka. Men alla andra sidor fungerar samtidigt, så internet är inte dött.
Det har inte med datorn att göra då det är precis samma sak på 2 datorer, en surfplatta och min mobil, sålänge man kör via wifi. Jag trodde först det var routern så jag köpte en ny, typ värsting Asus AC68U, men det är om möjligt ännu värre med denna (eller så blir det bara värre och värre successivt.
Har provat stänga av alla brandväggar i både windows och i routern men det hjälper inte heller. Har även försökt ändra DNS i routern och i datorn till googles vilket inte heller funkar (förutsatt att jag har gjort rätt då det verkade lite luddigt).

Det roliga med detta är att just youtube och google funkar klockrent alltid, ALDRIG problem. Det är de enda två sidorna dock som alltid funkar klockrent. Vissa sidor fungerar i princip inte alls, vissa sidor flippar ibland, vissa sidor flippade mycket innan men gör det inte längre.
Vissa spel funkar inte heller. T.ex. Diablo 3 fungerar hur bra som helst när man springer runt i campet, så fort man startar en rift eller liknande tar det ca 15-20 sekunder sen kickar den ut en från servern.

Har provat med 3s kundsupport men känns som man lika gärna kan ringa ett dagis, dom vill endast sälja på en mer grejer istället för att lösa problemet.
Problemet är att jag inte bara kan be 3 dra nånstans. 3 verkar vara det enda företaget som har bra 4g täckning där jag bor (ligger på mellan 80-90%).

Så kan någon komma med en lösning så är jag mer än tacksam för jag blir snart gråhårig på detta.

Permalänk
Medlem

Kolla vad du har för pingtider när det funkar bra och när det hackar.
Om du har Windows: Öppna run/cmd och kör ex. ping ftp.sunet.se (tror det är /c eller nått för att inte stanna efter 3ping), troligen kommer tiderna att vara bedrövliga när det stannar upp.
För att sedan bli ok igen.
Kan det vara så att Youtube buffrar upp tillräckligt så den "döljer" problemet?
Vad händer om du ansluter med TP-kabel till routern?

Permalänk
Medlem

Verkar som att den helt tappar connection. Dvs den säger att sidan inte finns eller att den inte kan hitta den, men den försöker inte ens :S, när den "lägger av". Dvs t.ex. länken #17664622. Men själva https://www.sweclockers.com fungerar ändå och har bra ping.
Jag har TP kabel till routern på min stationnära och det är samma sak.
Jag fattar verkligen noll.
Det roliga är att jag har 3 på telefonen med men telefonabonnemanget funkar klockrent.

Permalänk
Medlem

Rättelse. Den pingar normalt även fast det inte går att komma åt sidan.
Problemet har nu blivit värre. Nu bråkar även Google och Youtube. Söker man på något på youtube kan det ta upp emot 5 minuter innan man får fram vad man söker efter. Det står endast "väntar på google.com".
Internet dör dock inte, det går fint att gå in på andra sidor etc samtidigt som den står och tuggar. Ibland går det att komma in på samma sida i en annan webbläsare också. Problemet är dock inte Chrome relaterat då samma problem händer i Explorer också, fast olika sidor.

Internet är i princip helt oanvändbart nu och ingen har någon lösning, ingen har varit med om något liknande etc.
Det är nu 4de gången jag har olösliga problem med olika internet i olika bohag. Är det sverige vi lever i eller somalien?

Permalänk

Har du provat på fler enheter än dessa datorer eller vad du surfar från? Om du bytt mellan olika bredband och routrar och på olika platser, så känns det rent spontant som att felet måste ligga i datorerna. Virus, malware etc?

Huruvida du bor i Sverige eller Somalien får du nog forska vidare i.

Visa signatur

Teknikkonsult inom el, fiber, nätverk, antenn.

Permalänk
Medlem

@Andreas Epradius:
Nej jag hade andra problem med mitt internet förr när jag bodde på annat ställe.
Detta problemet uppenbarar sig enbart med detta simkortet. Men det flippar på alla enheter som är connected till denna routern där simkortet sitter. Dvs telefon, surfplatta, laptop och stationära datorn.
Har provat stänga av alla brandväggar etc. Har provat ändra DNS på både tpv4 och 6. Gör fortfarande samma sak, totalt tappar kontakten till vissa sidor i några minuter. Dvs nätet dör inte för jag kan gå in på andra sidor samtidigt. Gör samma sak i vissa spel. t.ex. diablo 3. Vissa ställen i spelet går bra, öppnar man en rift och går in tar det 10 sekunder ungefär sen tappar den connection till servern.

Har provat hundra olika inställningar och grejer på routern med så jag tror inte felet ligger i min utrustning.
Kommer byta till tele2 i nästa vecka så får vi se.

Permalänk
Medlem

Hej igen.
Har nu skaffat tele2 400 gb istället för 3. Det är dock exakt samma sak. Lika långsamt, fastnar på samma sidor det är ingen skillnad överhuvudtaget på hur det beter sig alls, är som att jag har samma internet som innan.
Så jag har provat olika datorer, telefoner och surfplattor, olika routrar, olika inställningar, olika abonnemang, ändå samma sak.

Jag är sugen på att utlysa en belöning på 3000 kr för den som kan fixa detta. Alternativet annars är väl att flytta, men det funkade inte speciellt bra där jag bodde innan så det är väl ingen direkt bra lösning heller.

Permalänk
Medlem

Testa ändra DNSen till Cloudflare

Permalänk
Medlem

Som jag skrev innan så hjälper det inte att byta DNS. Nu funkar i stort sett ingenting. Ingen dator, inget abonnemang och ingen router funkar alls. Kommer inte in på någon sida.
Kommer belöna den som kan lösa detta med 10.000 kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Har du fiber?
Har du tillgång till fiberfördelaren?

Permalänk
Medlem
Skrivet av MaxIt666:

Har du fiber?
Har du tillgång till fiberfördelaren?

Läs tråden innan du postar.. herregud.

TS: Så när du inte kommer åt någon sida alls, kan du fortfarande pinga alls? När google står och tuggar, svara google.se på ping (cmd, ping google.se -t)?

Visa signatur

Intel Core i9 9900K@ 5,2Ghz (Noctua NH-D15) | Asus ROG Maximus Xi Hero Z390 | Corsair Vengeance 16GB DDR4 2666Mhz | MSI GeForce RTX 3080 10GB GAMING X TRIO | EVGA Supernova G2 750W |

Permalänk
Medlem

4g har försämrats kraftigt där jag bor. Men det är prisvärt relativt fiber. TV-program spelar jag in med svtplay-dl eller youtube-dl. Att se HD-tv direkt funkar normalt bara för SVT, som jag ändå aldrig tittar på. Att web-sidor låser sig händer då och då, men inget jag hakat upp mig på!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Saodie:

Det verkar fungera något bättre nu av någon anledning. Vissa sidor fastnar fortfarande stundvis men oftast kommer dom igen inom några sekunder/minuter. Det är ju långt ifrån bra men det är kanske något sånär. Kan bero på att jag efter jag skapade förra tråden resettade routern till fabriksinställningar och sedan startade om den en gång till efter det, har fungerat bättre sen dess. Dock verkar bankappen fortfarande inte fungera vilket är väldigt irriterande. Får nätverksfel hela tiden när man kör swedbank appen sålänge den är kopplad till wifi.

För att svara på ping frågan. Ja det går att pinga normalt även fast sidan står och tuggar samtidigt. Det är dock precis samma sak oavsett webbläsare eller dator så det har inget med chrome att göra.
Det som också är lite märkligt är att om en sida står och fastnar hela tiden så brukar det räcka att starta om chrome så funkar den igen i någon minut.
Vet inte om det kan vara olika fel som felar tillsammans vilket gör felet extremt svårindentifierbart. Jag kan knappast påstå att jag är speciellt duktig på datorer men har ändå felsökt och hållt på med datorer i många år så jag är inte helt tappad.

Vet inte om tele2 och 3 eventuellt använder samma master, kanske är därför det är exakt samma sak på två olika, samma låga hastighet etc. Får ut max 20 mbit när allt funkar som det skall, ibland går det ner till 2-5 dock.

Permalänk
Medlem

Det fungerar nu sämre än någonsin, nu är det i stort sett helt oanvändbart oavsett om jag använder 3 eller tele2, oavsett vilken router eller dator jag använder. Bra täckning, internet dör inte, men den fastnar konstant på sidor och vägrar ladda in dom.
T.ex. jag kan komma in på en youtube video, men kan ej ladda kommentarer, ibland kan jag ladda kommentarer men ej svaren till kommentarerna. Ibland går det inte ens att komma in på videon.

Utökar nu belöningen till 30.000 kr för att fixa det.

Permalänk
Medlem

Hmm,kanske korkat av mig, men kan det vara någon sorts VPN begränsning? T ex på mitt jobb om jag kör via deras Wifi så kan man inte gå ut på facebook och andra sociala medier eller Viaplay.

Visa signatur

"Saints are in Hell!"
Cooler Master Cosmos II || ASUS P8Z77-V-PRO TB ||Gainward 680 Phantom 4GB|| I7-3770K ||
G-Skill Ares 1866 MHZ 16 GB||BeQuiet! Dark Rock 2||OCZ Vertex 4 256 GB||Samsung 830 120GB||WD Enterprise 1TB||
Plextor PX-LB950SA||Dell U2410||Corsair AX 1200

Permalänk

Sådana här problem kan vara allt från komplex till supersimpelt. Symtomen som du upplever med de kopplade enheterna till din router låter likt min situation om än kanske inte lika illa. Mitt problem var också slumpmässigt då jag har AdGuard installerat på alla mina datorer som är en form av AdBlocker. Filtret kunde stänga av sig själv i tid och otid, vilket resulterade i att enbart vissa sidor funkade bra, precis som i ditt fall så funkade Youtube och att googla väldigt bra. Det gick även att spela men då gick pingen oftast upp med 10-20ms av någon anledning. Som tur så hände detta inte ofta.

Men...

När det väl hände så resulterade i många timmars felsökning med nätverk, brandvägg och VPN. Detta hände dessutom slumpmässigt att AdGuard stängde av filtret och gick i nån form av error-mode för att sedan uppdatera sig själv efter en omstart och då funkade den som den skulle igen.

Permalänk
Medlem

Hade liknande problem att vissa sidor bråkade på laptopen, visade sig vara något med programvaran till den VPN jag använder. Trots att man inte använde VPNen så bråkade det. När jag hade avinstallerat den programvaran så funkade det som vanligt igen. Samma programvara funkar dock galant på dator med trådad uppkoppling. Detta är för övrigt Mullvads VPN programvara jag skriver om. Hoppas du kommer fram till någon lösning snart

//Ethix

Visa signatur

uzumaki.se

Permalänk
Medlem

Det verkar som om du har bytt och testat nästan allt.
Det kan ju vara nått problem med 4g modemet.
Funkar det med mobilen med avstängt wifi?
Om du kopplar upp via mobilens hotspot fungerar det då?

Tele2 och Telenor delar master på 4g. Tre har egna.
Om man vill ha upp farten på 4g får man ansluta en extern antenn.
Får 2-4 mbit utan antenn, 70 mbit med 2 rejäla riktantenner.

Visa signatur

Klient: AMD 7 5800X | ASUS X570-F | 32GB 3200MHz | Corsair RM850 | Gigabyte 3070 | Phanteks P500A | Samsung 980 PRO
HTPC: Intel I7 4770T | 16 GB 1600 | FC8 EVO | Gigabyte GA-H87N-WIFI | Samsung 840 250GB
Server: Intel XEON E5620 x 2| ASUS Z8PE-D18 | 96GB 1333MHz | Corsair AX 1200W | HAF 932 | WD Black 2TB
Nätverk: Telia F@st| Unifi AC Lite/Pro/LR/Nano/Mesh/U6-LR/U6+/U6-Lite | Nighthawk M1 | pfSense | TP-Link TL-WPA8630KIT | Ubiquiti NanoStation M5 | UniFi Switch 8-150W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Prelatur:

Det verkar som om du har bytt och testat nästan allt.
Det kan ju vara nått problem med 4g modemet.
Funkar det med mobilen med avstängt wifi?
Om du kopplar upp via mobilens hotspot fungerar det då?

Tele2 och Telenor delar master på 4g. Tre har egna.
Om man vill ha upp farten på 4g får man ansluta en extern antenn.
Får 2-4 mbit utan antenn, 70 mbit med 2 rejäla riktantenner.

Om du läser tidigare i tråden så har jag provat med 3 olika modem och routrar, två simkort från olika operatörer samt ett flertal olika datorer, surfplattor och telefoner. Det är exakt samma sak på alla, helt oanvändbart, vägrar läsa in vissa sidor, står bara och tuggar och tuggar. T.ex. nu spelar den upp endast ca 10% av VK videos, resten står bara och laddar och laddar men spelar aldrig upp.
För ett tag sen var tele2 helt oanvändbart på alla sidor, blev värre och värre. Tillslut dog det helt en kväll, provade starta om modemet men hjälpte inte. Efter en stund kom det tillbaka och efter det har det fungerar betydligt bättre, det är dock LÅNGT ifrån bra. Youtube funkar nu helt felfritt igen men vissa sidor fastar fortfarande och vissa sidor spelar inte upp alls, som t.ex. VK.

För att svara på tidigare. Har inget adguard installerat och har aldrig kört med VPN

Permalänk
Medlem

Två frågor som jag inte fann svaret på ovan.
1: Har du testat med flera enheter? Dvs mobiler, paddor, andra datorer? Om nej, gör det.
2: Har du testat pinga en icke-google IP under längre tid? Pinga sweclockers i 1-2h eventuellt en hel natt och testa om du får paket förlust.

En annan sak man sällan byter är nätverkskablarna. Testa byta ut samtliga för att se att ingen är skadad och droppar paket.

Om det inte är något av ovanstående misstänker jag att 3 stänger av anslutningen emellertid, eventuellt inte kan leverera en konstant uppkoppling. Kan tom vara problem med din närmsta telemast. (om det gäller fler operatörer)

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Euin92

Hur har det gått?
Upplever exakt samma problem som du beskriver.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av tearzyo:

Två frågor som jag inte fann svaret på ovan.
1: Har du testat med flera enheter? Dvs mobiler, paddor, andra datorer? Om nej, gör det.
2: Har du testat pinga en icke-google IP under längre tid? Pinga sweclockers i 1-2h eventuellt en hel natt och testa om du får paket förlust.

En annan sak man sällan byter är nätverkskablarna. Testa byta ut samtliga för att se att ingen är skadad och droppar paket.

Om det inte är något av ovanstående misstänker jag att 3 stänger av anslutningen emellertid, eventuellt inte kan leverera en konstant uppkoppling. Kan tom vara problem med din närmsta telemast. (om det gäller fler operatörer)

Skickades från m.sweclockers.com

Hur kan du inte ha funnit svaret ovan? Jag har svarat på de frågorna mer än en gång.
Jag har provat olika datorer, surfplattor och telefoner, exakt samma sak på alla när man kör via wifi. Har provat pinga också, allt pingar helt normalt.
Har lite svårt att tro att en kabel hjälper då endast en dator är kopplad via kabel resten är wifi.
Anslutningen stänger inte av heller. Samtidigt som en sida är stendöd kan jag fortfarande gå in på en annan sida. Vilka sidor som funkar och inte funkar är olika. Ibland funkar vissa delar av en sida och inte andra. Ibland funkar en sida sen stendör den i typ någon minut. Den liksom bara tvärnitar och sen står det "väntar på google.com" t.ex. men pingar man sidan samtidigt så är det inga problem, 20 ms ingen paketförlust.
En annan grej som är lustigt är att om en sida inte fungerar. Ofta om man stänger av chrome och startar det igen så funkar sidan första gången man öppnar den. Den brukar dö igen sen så sidan funkar inte permanent.

Permalänk

@Euin92: Hej,

jag har samma problem som du.
Har 2 Mac där en körs via ethernet och en via wifi.

Ibland byggs sidorna upp, ibland inte, någon gång fattas vissa bilder, ibland alla bilder.
Har testat Chrome, Firefox och Safari, samma problem överallt.
Det är helt vanliga sidor: Expressen, Aftonbladet, Instagram, Facebook,
Får ofta errorcode 15000

Har Micronät, luftburet bredband, och helt fri sikt till antennen.
Det kom helt plötsligt, har haft detta internet sedan mars 2020 och det började för ca 3 veckor sedan.
Har fått en ny router, samma problem med den.

Hastigheter
ned 96,30 Mbit/s
upp 39,35 Mbit/s
svarstid 32,62 ms

Fattar ingenting...

Permalänk
Medlem

Hjälpte min pappa och hans särbo med liknande problem masten de satt emot var överbelastad så sidor som var tyngre att ladda betedde sig precis så.
Det var sidor som svtplay, aftonbladet, expressen, dplay, tv4play.
Google , duckduckgo fungerade åkte de till en annan plats så fungerade det som det skulle.
Testade då med Tele2 samt Telenor och Telia dock inte Tre.
Det slutade med att de gick över till Comhem som de hade indraget i huset på gruppavtal 100Mbit som tydligen ingick i deras hyra det visste inte hans Särbo om som står för den lägenheten.

Visa signatur

Acer Swift 1 Intel Celeron N4100 8GB Ram Intel HD 600 256GB SSD Asus VP278H
MSi CR720 Intel i3 370M 2,4Ghz 8GB ram GMA HD 500GB

Permalänk
Medlem

Kontrollera om roaming kan aktiveras eller ej.
Det är förmodligen orsaken till varför det fungerar bra på mobiltelefonabonnemanget men inte det mobila bredbandet.
Mobiltelefonen med mobilsurf "hoppar helt enkelt över till ett annat nät" som inte är lika belastat.
Det är också en av orsakerna till varför du ofta fortfarande kan ha internetanslutning via mobiltelefonen vid de tillfällen det mobila bredbandet går ner. (även om det är samma operatör!)

En annan sak TS skulle kunna prova om denne fortfarande har problem, är att beställa ett nytt simkort. Simkorten är ju trots allt små microdatorer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Grabben_83a:

Hjälpte min pappa och hans särbo med liknande problem masten de satt emot var överbelastad så sidor som var tyngre att ladda betedde sig precis så.
Det var sidor som svtplay, aftonbladet, expressen, dplay, tv4play.
Google , duckduckgo fungerade åkte de till en annan plats så fungerade det som det skulle.
Testade då med Tele2 samt Telenor och Telia dock inte Tre.
Det slutade med att de gick över till Comhem som de hade indraget i huset på gruppavtal 100Mbit som tydligen ingick i deras hyra det visste inte hans Särbo om som står för den lägenheten.

Känns som detta är enda anledningen, dock ingen lösning. Har fortfarande samma problem och ingen kan fixa det. Vi skulle fått fiber för ca 5 år sedan, fortfarande inte fått det, endast halvfärdigt utfört arbete.
3 började av någon anledning fungera ganska okej för några månader sedan, har dock bara 100 gb surf på det abonnemanget. Tele2 fungerar fortfarande lika uselt, dock fri surf på detta som jag inte har så jättemycket användning för då det är i stort sett bara youtube som fungerar. Dvs jag kan titta på videos i 1080p, kommentarerna vill dock inte alltid ladda och menyer kommer inte alltid fram.
Inga andra streaming sidor fungerar, Twitch fastnar hela tiden och tillslut får man total error, byter jag till 3 fungerar det.
Båda abonemangen har dessutom extremt låg hastighet, det mesta jag någonsin fått ut vid mätning är 20 mbit. Oftast ligger det på mellan 0,5 och 8 mbit.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Viita:

Kontrollera om roaming kan aktiveras eller ej.
Det är förmodligen orsaken till varför det fungerar bra på mobiltelefonabonnemanget men inte det mobila bredbandet.
Mobiltelefonen med mobilsurf "hoppar helt enkelt över till ett annat nät" som inte är lika belastat.
Det är också en av orsakerna till varför du ofta fortfarande kan ha internetanslutning via mobiltelefonen vid de tillfällen det mobila bredbandet går ner. (även om det är samma operatör!)

En annan sak TS skulle kunna prova om denne fortfarande har problem, är att beställa ett nytt simkort. Simkorten är ju trots allt små microdatorer.

Som skrivet 8 gånger nu. Internet dör inte, det fastnar. Samtidigt som det står och tuggar på att ladda en bild på instagram eller whatever så kan jag sitta och titta på youtube i 1080p. Det är precis som något blockar men jag har inga brandväggar eller anti virus på. Det är samma problem på olika routrar och olika enheter. Dessutom har det varit samma problem på två olika abonnemang från två olika operatörer. Dock har 3 börjat fungera tillfredställande nu, iallafall vad det gäller detta problemet. Det är dock fortfarande fruktansvärt låg hastighet men det kan jag leva med.

Simkort lär inte hjälpa av ovanstående anledning. Tele2 har gjort såhär sen dag 1, det har aldrig fungerat. Låter högst osannolikt att båda skulle lägga av, dessutom att 3 skulle börja fungera igen.

Tror snarare på vad föregående har skrivit. Att masterna är överbelastade till vissa sidor, hur det nu fungerar tekniskt vet jag inte. Dock finns det hål i den teorin också. T.ex. varför jag kan titta på en youtube video i 1080p men jag kan inte ladda kommentarsfältet. Ibland är det bara just EN kommentar som inte vill ladda, alla andra fungerar.
Samma sak på sidor med bilder. Ibland kan 30 bilder ladda varv 4-5 stycken vägrar ladda hur jag än gör. Kollar jag på telefonen funkar allt, dock inte med wifi, då är det samma sak.

Permalänk
Medlem

Jag killgissar på att du slår i taket på antal samtidiga anslutningar över IP som du får ha. Kan vara så illa att när det är "fullt" i nätet så kanske de begränsar dig till 10 samtidiga IP Connections(ej att förväxla med enheter, en dator kan lätt ha runt 100 Connections om man har några sidor uppe). o som de andra sagt, telefonen kanske roamar / eller så vet browsern i telefonen att den inte ska öppna mer än säg 5 Connections då den är på en telefon. Kan oxo vara så att på telefonen kommer du automatiskt till mobil-versionen av sidan, som inte är lika tung.

Testa att internetdela telefonen till datorn o se hur det beter sig

// LZ

Permalänk
Medlem

Vet inte om det skulle hjälpa, men du kan testa kolla hur din internettrafik funkar med Wireshark, det kanske ger något svar på varför nätverket beter sig som det gör.

Är det samma problem om du kör simkortet med 3g direkt på telefonen utan att dela uppkopplingen?

Permalänk
Medlem

total gissning här oxå, men jag har märkt att jag kan hamna "mitt i mellan". I mitt fall är det 2,4/5Ghz som trasslar. Dessutom på muggen när man behöver internet som mest!

Kan du prova att skärma av ena antennen?

edit: Jag insåg att jag kanske var otydlig. Jag menar att du kanske konstant byter mellan 2 master och det är då problemet uppstår. Jag har, när jag toasurfar. märkt en klar skillnad när jag aktivt väljer 2,4Ghz.