Nvidia "Ampere" kan matas med ström över 12 kontaktpinnar

Skrivet av medbor:

Som jag redan sagt har vi alltså redan haft kort som dragit långt över den gränsen (295x2 https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-r9-295x2.c2523)

Det finns ingen övre gräns för PCIe på det viset.
Varje kontakt har sin begränsning, sen kan man ha så många man behöver.

En PCIe x16 slot levererar i sig själv 75W. En 6-pin PCIe power ger också 75W och en 6+2 (8-pin) kan leverera 150W.

De flesta kort kommer bara med två extra strömkontakter vilket då kan leverera 75 + 2*150 = 375W, men vissa kort kommer med 3 kontakter för att öka på när det behövs.

Okej, fel av mig. Eller ja, standarden anger väl en sak men inget som hindrar tillverkarna gå utanför den (där verkar inte ens 375W höra till standarden, så...).

Skrivet av medbor:

Jag håller med, Turing var skit, framförallt nu när man ser hur dålig RT de har jämfört med nästa generation...

Det var väl rätt uppenbart från början. Första generationen av helt ny teknik.

@KrilleD: Vad är fantastiskt på första försöket? Turing introducerade RT och DLSS något som inte fanns på marknaden vid släppet spola fram några år och nu har vi nya konsoler på gång med RT och AMD kommer släppa kort med RT. DLSS har visat stora framsteg den sista tiden. Det är utveckling man prövar nya saker och förbättrar dom över tid. Självklart så kommer första generationen vara sämre än nästa men den måste fortfarande finnas för att bana väg för framtida produkter. Kan kännas trist å betala dyra pengar för något som inte blev bra under första försöket men så är de alltid å vara först på ny teknik.
Men om inga företag chansar eller prövar nya lösningar så blir marknaden stagnerad se bara på Intel.
Så får avsluta denna allt för långa text med ett tack Nvidia! Kul med ett företag som fortsätter pusha även om man är på topp.

De kanske de kommer köra med, då blir det mindre spänningsfall. 🤣

Skrivet av str8forthakill:

@NaturMackan:
Det säger folk men det enda som spelar roll i slutändan är den råa prestandan, kort över 300W är extremt attraktiva! Titta tillbaka på hur populär 290X var, en raket i energiförbrukning som gav extremt låg prestanda per watt, men fortfarande populär.

Med en maffig kylare är det knappt någon skillnad mellan 200 eller 350W hursom. Levererar 3000 serien en kraftig uppgång i prestanda spelar det ingen roll hur mycket ström de drar.

300W har varit en slags gräns tidigare, eftersom korten blir svårkylda, stora och dyra. Men om det inte spelar någon roll enligt dig, så är det ju bara att biffa på med kort som drar 450W också, bara prestandan ökar med med det dubbla. Antagligen sitter dom flesta på nätagg som klarar av det. Öppnar upp ett helt nytt fält för grafikkortstillverkarna, oanade möjligheter.

Senast redigerat 2020-07-25 10:45

Om man nu har strömproblem på sitt kort och vill ha bra kontakt för detta så kan man köra en gul Anderson SB50. Då är man god up till 120A och man kan koppla isär den med 50A ström över kontakterna, även om det kanske blir litet ljusbåge då.

Gul för att det är den som anger att det är 12V, men det är ofta avsteg från det, så färgen är inte kritisk!