Betatesta SweClockers nya hemsida

Över lag om designen så tycker jag det liknar det generiska "moderna" färg och kontrastlösa mobilapp stuket alla har idag, sjukt tråkig IMO.

Jag ska försöka korta ned min rant men:
Sidan flyter ihop alldeles för mycket. Det gäller framförallt att rubriker samt text har samma färg och det finns inget streck mellan nyheterna som delar upp dem.
Det som "bryter" i detta fall är en grå stel färg som mer eller mindre försvinner helt och hållet på enheter / skärmar där betraktningsvinkeln inte är helt perfekt. Det lilla strecket på nuvarande site gjorde att detta inte var ett problem.

Sen känns det som att man försökt göra reklam mer synligt. Jag vet att detta är en viktig del av inkomsten för att vi ska kunna ta del av ert fantastiska jobb.
Men jag som HATAR reklam ryggar verkligen tillbaka på detta.

Ställer mig till skaran som har synpunkter på menyraden och nyhetsflödet.

1. Den gigantiska reklampelaren är väl vad det är, men antar att jag helt enkelt inte störde mig på den lika mycket när den var högst upp i bild och inte delade sidan på mitten...

2. Nyhetsflödet blev som andra har skrivit svårare att se skillnad på tycker jag. Visst att det avskiljs med lite kontraster men reklambilderna rör till det.
Gillade linjen som bröt mellan nyheterna / reklamerna. Som exemplet några inlägg upp där det såg ut som att reklamen tillhörde artikeln.

3. På mobilen får jag två menyer. En är mobilanpassad och den andra är mikroskopisk liten som man knappt ser (Kör Android 10 med Vivaldi som webläsare)

Edit: 4. Att knapparna i forumet har splittats upp och "sticker ut" mer än tidigare var faktiskt jobbigare än jag först trodde. Ögat dras till dessa och inte texten när man tittar..

Skrivet av mrqaffe:

Du är inne på nått viktigt.

Provade betasidan på "stående mobil" och där ser sidan mycket bättre ut än dagens mobilsida men när man använder dator och kör "fullfönster" (inte fullskärm) på en 4k skärm i normal/landskapsläge blir det dåligt utnyttjande av bredden.

Är det väldigt tekniskt svårt att få 2 spalter om de skulle rymmas inom webbläsarfönstret eller varför kan man aldrig få sidor att utnyttja mer bredd till innehåll ? Det här gäller ju inte bara Swec utan i princip alla sidor, sidorna är ju inte ett dugg "responsiva" för de verkar endast anpassade för smala skärmar eller i vart fall inget bredare än 1920 pixlar.
Även om man kanske inte kan anpassa så att det blir bra (eller rättare sagt bekvämt att läsa) med en jättebred spalt så borde man kunna tänka sig visa innehåll som 2 spalter eller ett "uppslag" ungefär som det blir i Word ?
Eller varför inte ha 2 oberoende spalter där man kan visa olika delar likt när man använder 2 webbläsare sida vid sida om bredden finns. det är "responsivt" för mig.
Jag använder nästan uteslutande dator för surfning och de få gånger jag använder en platta eller telefon så försöker jag undvika mobilanpassade sidor och då inte bara på Swec utan överallt för mobilsidorna brukar bara fungera sämre även när man bortser från hur besvärligt touchenheter i allmänhet är att styra jämfört med en dator.

Håller med dig, testade precis mobilsidan med. Tyckte först det var något fel på sidan då headern med länkarna var pyttesmå... men det var ju bilden i beta-artikeln jag såg haha. Lång vecka, eller år... semester bara morgondagens arbetsdag är förbi.
Mobilsidan i beta är för mig mycket bättre än mobilsidan någonsin varit. Så där har de för mig gjort rätt.

Men på desktop är jag inte lika övertygad. Nu är jag ingen webbutvecklare men när man pratar responsiva sidor så är jag av uppfattningen att sidan ska använda utrymmet som finns. Och är skärmen tillräckligt bred hade det varit tacksamt att man bygger ut mer i sidled eller något. Eller iallafall gör det valbart.

Jag kanske surfar runt konstigt på mina datorer, ultrawide kör jag ett fönster med en bredd som är häften av min skärms ytas bredd. Även på en vanlig skärm, speciellt 2560x1440 kör jag ett relativt litet fönster, och bitvis även på min laptop (1920x1080) beroende på hur mycket sidan i fråga behöver för att inte totalt deformeras.

Min mobil blir det oftast webbsidan även om jag försöker tvinga in den på desktop-sidorna. Min surfplatta (antik Lenovo TAB 2 med 10" och 1920x1200) får jag desktopsidor och är oftast en fröjd att använda, trots plattans idag dåliga prestanda.

Kan lämna som förslag att när man går in i en artikel på en tillräckligt bred/högupplöst skärm göra det möjligt att läsa nyhetsartikel och se kommentarer samtidigt, i två spalter. Utan att själv ha provat så vet jag ju inte ens om jag skulle gilla det. Funnits plugins till Firefox som gjort något liknande, har för mig jag provat men minns varken namn eller några direkta intryck dessvärre.

Ser gärna med att man experimenterar lite med ytan. Så länge man inte låter texten gå från kant till kant bara.

Skrivet av Trigger:

Testade att köra 85% och det blir lite bättre på paddan. Tyvärr blir ju vissa saker för smått bara.. Helheten ändå inget hurrarop

Ska köra betan på lite fler enheter och återkommer med intryck och eventuella problem

Kan vara att de behöver sjustera storleken, eller göra den valbar eller något.

Måste försöka komma ihåg att testa på min tablet också, den visar sidor väldigt annorlunda mot de mobiler jag har.

Jag tycker det ser bra ut.

Reklamen "klistrar sig fast" ett tag när man scrollar nedåt, vilket känns väldigt irriterande. Som någon form av parasit som försöker bita sig fast =).

Hej!

Min högst personliga åsikt är att jag gärna ser saker i bokstavsordning, något jag tar med mig från att ha pillat lite i Wordpress där det inte finns någon tydlig enhetlig standard för hur ett tillägg ska bete sig. Därför ser jag gärna att menyn med Forum, Tester, Marknad osv hamnar i bokstavsordning och även gärna att det finns en drop-down meny om jag vet att jag vill till Lagring så visa gärna alla underforum på en gång.

Skrivet av UndaC:

Hej. Vi kommer inte att erbjuda en opt out-möjlighet när det lanseras skarpt så har du feedback på saker du inte tycker funkar bra vill vi jättegärna ha feedback på det!

Trist att höra, då jag tycker om att använda "desktop"-hemsidan även på mobiler då informationstätheten är mycket högre, man kan zooma ut och in som man vill etc.

Så jag skulle då önska ett sätt att "zooma ut". Ta en titt på Anandtechs hemsida där texten krymper samtidigt som viewporten gör det (givetvis inte proportionerligt) och man är fri att använda telefonens utmärkta zoomsystem för att titta närmre på olika </div>ar om man vill ha större text. Att zooma på den nuvarande Swec-betan fyller noll funktion och det är onödigt att kasta bort så kraftfulla verktyg.

Sen skulle jag önska att all sorts navigering etc. håller sig i toppen av sidan. På en iOS-enhet är det mycket enkelt att scrolla upp snabbt till navigeringen (ett tap på toppen av skärmen) och navigationen/loggan etc. är ett konstant irritationsmoment och slöseri med värdefullt utrymme. T ex om man vill scrolla uppåt lite för att man missade en rad så "viker" den ut sig igen och man måste scrolla mer i onödan. (Särskilt när det gäller grafer i olika tester kan man snabbt vilja scrolla upp och ned för att kolla på olika delar, och då ställer den till det rejält.)

Skulle även vilja förespråka en tvåkolumnsview i landskapsläge, eller åtminstone någon form av lösning där brödtexten inte tar upp hela bredden på telefonen då det är jobbigt att läsa.

Enhet: Mobil
Operativsystem: iOS
Webbläsare: Safari
Upplösning: 736X414@3x (eller 2208x1242 om man nu vill)
Orientering: Främst landskap men även porträtt
Typ av problem: Utseende/användning

Ser ingen förbättring någonstans tyvärr. Ett stort steg bakåt.

Skrivet av headphoneninja:

Ser ingen förbättring någonstans tyvärr. Ett stort steg bakåt.

Har du lust att utveckla lite vad du tycker har blivit försämrat?

Inte alls bra tycker jag, den gamla är bättre.

Snälla läs nedan varför jag tycker så;

- Största kritiken jag kan ge är att en fixerad header är totalt meningslös och bara tar upp plats och är i vägen, ger absolut ingenting åt en användare på en sidan som SweC tycker jag.

- Sprid inte ut saker och förvirra användaren i onödan, som det är idag ligger allt snyggt och prydligt samlat i sektioner, mycket bättre UX.

Om ni ska pusha något nytt så behåll gärna så man kan använda den äldre designen ändå som en inställning (som reddit gjorde till exempel).

Kanske låter hård men jag älskar SweC och vill inte se er gå samma väg som Prisjakt, ta en extra funderare och som jag nämnde ovan, finns där en inställning att gå tillbaka till den gamla designen så är det väll bara att köra på och experimentera med något nytt.

EDIT: Stort tack för ni låter oss användare vara med i ett tidigt skede där vi kan ge våra synpunkter.

Senast redigerat 2020-07-23 22:29

På min IPhone 11 med Safari är jag mycket nöjd.
Framförallt nu när man skriver detta svaret kan jag tex läsa vad jag faktiskt skrivit
Visst finns små saker men endel är nog bara vana. Kommer på mobilen fortsätta med denna. Mycket bra

Svårt att bita i första intrycket men hittils tycker jag det ser alldeles för "anonymt ut" och inte "Aha nu är jag på Sweclockers", men jag är ingen UI-expert men det känns som man har kompromissat för att anpassa för mobiler lite för mycket

gör rätt, gör inte om.

jag personligen tycker inte designen är genomtänkt, jag ser inte det responsiva i designen, känns som copy pasta från w3c.
kan komma på bättre UX förslag ifall ni är intresserade genom att använda nuvarande design men genom äkta responsiva element.

har forskat en del inom UX och QA så hör av er via PM.

Enhet: Dator
Operativsystem: Win 10
Webbläsare: Firefox
Upplösning: 1920x1080
Orientering: Landskap
Typ av problem: Se nedan;
1. Headern/Menyn är mest irriterande när den följer med och tar skärmyta.
2. Även om det inte är någon extrem skillnad så känns det som att saker och ting flyter ihop mer på beta sidan än nuvarande designen.

--------------
Enhet: Mobil
Operativsystem: Android
Webbläsare: Firefox
Upplösning: 1440x2560
Orientering: Landskap
Typ av problem: Headern/Menyn tar upp alldeles för mycket utrymme. (Den är okej i porträtt)

--------------
Måste tyvär säga att alla designförändringar oftast är till det sämre nu för tiden när det kommer till hemsidor. Det var verkligen inte snyggt med rullande banners, levande eld och levande bakgrunder. Men vi hade en tid då "less is more" var jäkligt bra gort. Nu har det istället sedan en lång tid tillbaka gått över till "less is less" vilket verkar vara normen. Vilket är tråkigt. Jag vill tillbaka till tiden då man faktiskt försökte få till snygga hemsidor som sammtidigt var lättöverskådliga.

Senast redigerat 2020-07-24 00:14

Jag vill helst inte se en meny som följer med när jag skrollar. Samt tyckte jag det såg bättre ut när reklamen var över menyn som det är nu.

Swemobiltelefoners.com kunde ni lika gärna heta då, jag tycker det är tragiskt och att det låter som lathet att hemsidor "uppgraderar" till responsiv design då det bara gynnar mobiltelefonanvändare och inte oss som använder en riktig dator. Mobilanvändarna kan väl nu för tiden också få fram hemsidan som vi ser den så vad är problemet? Envisas de med att använda mobilen för att surfa så mycket så får de ha det jobbigt med att zooma in och ut konstant för att det är för litet för att se, gör som normala människor och surfa framför en dator med skärm stor nog för vanliga hemsidor.

Jag har lämnat vissa sidor för att stollarna gått över till ful responsiv design som bara funkar bekvämt på mobila enheter. Tio tummar ner (jag lånade tummar av hela familjen och en kompis)

Ingen kommentarsknapp direkt i marknaden.
Medvetet val eller en liten miss?

Och håller med de flesta andra, toppen känns bara jobbigt att den hänger med när jag skrollar, ogillas starkt.

Upplösning: 3440x1440 (har sweclockers på en fjärde del av skärmen oftast)
Webbläsare: Edge, windows 10

Positiva
+ Ser renare och modernare ut
+ Det nya responsiva, kan minska sidan och layouten hänger med.

Negativa
- Går man in på tester sidan och tar upp ett test så får man dropdown meny istället för att direkt gå till den deler av artikeln man vill till.
- Ordningen på menyn längst upp att den börjar på forum istället för tester, guide etc. som den gamla gjorde
- Vart är guide delen? och tävling? Shop länken är bra att den finns med.
- På bredaste layouten så finns det mellanrum mellan reklamen och artiklarna
- Inne på galleri så syns ingen första bild när man klickar in på ett galleri, samt att ikoner för nästa bild när man är inne och förstorar en bild saknas.

Det var några punkter jag hittade. Tycker det är dags för en uppdatering av sidan, bra jobbat!

Skrivet av tintinj:

Swemobiltelefoners.com kunde ni lika gärna heta då, jag tycker det är tragiskt och att det låter som lathet att hemsidor "uppgraderar" till responsiv design då det bara gynnar mobiltelefonanvändare och inte oss som använder en riktig dator. Mobilanvändarna kan väl nu för tiden också få fram hemsidan som vi ser den så vad är problemet? Envisas de med att använda mobilen för att surfa så mycket så får de ha det jobbigt med att zooma in och ut konstant för att det är för litet för att se, gör som normala människor och surfa framför en dator med skärm stor nog för vanliga hemsidor.

Jag har lämnat vissa sidor för att stollarna gått över till ful responsiv design som bara funkar bekvämt på mobila enheter. Tio tummar ner (jag lånade tummar av hela familjen och en kompis)

Bye bye då!

Skämt åsido så anser jag att detta är 100% rätt beslut av SweClockers. Jag är en inbiten PC-nörd själv, men med handen på hjärtat kan jag enkelt säga att jag "surfar" mest på mobilen idag. Enda gången jag känner att en PC/Mac är skönare att sitta framför är om jag behöver multitaska med flera tabbar, skriver på ett skolarbete eller behöver skriva längre texter generellt (som detta inlägg).

Kan inte ens minnas senast jag öppnade en tidning (typ Aftonbladet) på datorn eller liknande på datorn, det sker endast genom mobilen nu för tiden då det både är smidigare och enklare i mångt o mycket. Kollar ofta YouTube o.s.v. på telefon/plattan i sängen eller genom Smart TV'n i soffan.

Och innan du säger att jag är utstick fall så kan jag säga bara rent av att jag har vänner och bekanta som inte ens äger en dator längre, utan 100% gått över till mobil eller mobil+iPad. Sambon min som exempel använder bara datorn att spela på väl hemma eller om hon behöver förnya sitt mobila BankID när hon bytt telefon - Använder t.o.m. telefonen för fotoredigering numera då dom mobila apparna och telefonerna i sig blivit så pass kraftfulla.

STATISTIK:
Och ska man gå efter Statista så är ca. 51.53% (exkl. surfplattor) mobila användare. Du menar alltså att SweClockers ska förkasta potentiellt 50%+ av sina läsare för att du av någon oförklarlig anledning inte uppskattar en responsiv design? Förstår inte ens varför du är så negativt inställd till det då det inte ens märks om hemsidan är responsiv eller inte om det är implementerat väl... Men nog fan märker man det på den mobila sidan om sidan inte är anpassad, garanterat.

Skrivet av UndaC:

I samband med att vi slagit "ihop" mobil- och skrivbordsversion har vi också gjort några designjusteringar. Men vi har också försökt hålla det så nära sin föregångare som möjligt. Den största skillnaden är navigeringen som nu ersatts av en meny.

Om det som avses är att t.ex. allt som hör till forum flyttats in i en rullgardinsmeny under "Forum" så är det det vad som direkt skaver rejält för mig.

Alternativen som hamnat där i rullgardinen under "Forum" är åtminstone för mig den enskilt mest använda navigationen på hela siten och är nu plötsligt jämförelsevis jobbig att nå.

Enhet: Desktop
Operativsystem: Windows (samt Linux, MacOS också för den delen)
Webbläsare: Chrome, Firefox
Upplösning: 2560x1440
Orientering: Landskap
Typ av problem: Försämrad navigation

Anser att de vanligaste navigationsalternativen bör prioriteras. För personer som är aktiva på forumet är det i mitt tycke en stor försämring att gömma undan all relevant forumnavigation i en meny där man måste peka och hålla på först. (Om det inte finns en baktanke att minska fokuset på forumet?)

OM man absolut vill gå den här vägen med bara ett forum-alternativ direkt åtkomligt kanske man kan göra en översiktssida som har relevant innehåll, typ något slags översikt som kombinerar info från aktiva, obesvarade, följda, skapade, citat (de mest relevanta navigationsalternativen i forumet; "Forumindex" är ju iaf i mitt tycke en relativt ointressant plats att hamna om man redan är varm i kläderna).

Edit: Kan tillägga att en specifik sak som gör det jobbigt är att ett ganska typiskt användningsmönster är att klicka typ följda, obesvarade, aktiva i följd, för att se vad som pågår.

Senast redigerat 2020-07-23 22:54

Kan man citera till flera på samma gång utifrån "mina citat" vore det en ganksa bra feature..

Skrivet av Lodisen:

Nej, fy.

Jag tycker ni bör behålla sidan som den är och ta bort mobilsidan.
Folk har så bra telefoner och surfplattor så vanliga hemsidan fungerar utmärkt i en mobil.

Laga inte något som inte är sönder som man brukar säga.

Tycker själv att det är hemskt att browsea på sidor som inte är anpassade för mobil. Får sitta och tvåfinger-zooma hela tiden. T.ex. Nordichardwares sida var länge obrukbar på mobil.

Jag gillar den nuvarande.

Nu testade jag även med min bärbara dator som har touch.
Flyttet när man scrollar och swipar är mycket bättre.
Gillar fortfarande designen. Min 1440p 14" skärm kör jag på 110% zoom så blir det bra.
Det jag gillar men samtidigt har åsikter om än så länge är headern.
Ge feedback raden kommer så klart försvinna, men det bör även raden med Sweclockers loggan och din personliga information. Den bör bakas in med navigationsraden för att frigöra med skärmyta.

* Lång text, hoppa till sista stycken om du inte orkar läsa

Nu har jag hunnit surfa runt lite till och första intrycket var positivt som jag skrev i min första post, men när jag testat sidan lite mer har jag nog upptäckt lite saker som jag tycker har missats med layouten. Bara på datorn kan tilläggas.

Förstasidan:
Låst meny är Noo, Noo fortfarande, Reklam under menyn förstör intrycket massor!
Att dela in nyheterna i olika färgade rutor gör att sidan blir svårare att läsa. På gamla sidan hade nyheterna en enhetlig bakgrundsfärg och sedan delas det in med en linje imellan. Det nya sättet gör att designen går före läsbarheten i nyhetsflödet. I nya galleriet fungerar det bättre, det är en grå ruta till hela.

Forumet:
Focus hamnar helt fel i en tråd. Man fäster blicken på sådant som sticker ut och i detta fall är det knapparna i varje inlägg. De ska vara en diskret del av varje inlägg, inte det som blicken fastnar på. Detta stör läsbarheten.

Nytt i forumet rutan:
Focus hamnar på hur många inlägg, inte på texten i fråga. Detta tack vare färgerna som sticker ut. Samma sak gäller Senaste privatannonserna.

Läsbarheten:
Läsbarheten och kontrast på en sida är viktigt. Med denna beta ni släpper så känns det som ni inte har tänkt på att många medlemmar kan sitta i flera timmar och läsa i forum och stora artiklar. Så att sänka intrycket av saker runt omkring och fokusera på att kunna gå igenom en tråd utan "avbrott" imellan (läs t.ex inlägg-knapparna).

Gammal design vs Ny modern design:
Det nya design-språket fungerar på andra sidor med mer luft mellan olika delar på sidan, men jag tycker att en nyhetssida/forum som SweC så blir hela sidan svårläst. På SweC där det finns många olika avdelningar på samma sida så blir den platta designen svårare att läsa, man behöver de här små linjerna/färgerna och olika nyanser på sidan. Med ett modern designspråk så flytar allt ihop mer och blir då svårare att läsa.

Responsiv:
En Responsiv sida får man läsa sig på utbildningar ska vara skalbar så den fungerar på mobil, plattor och datorer. Man utgår ifrån en bredd och när man läser på plattan/mobilen försvinner kolumner eftersom. Men eftersom en löpande text inte ska vara för bred så sätter man en fast max-width på sidan. Man kan då lösa det genom den andra kolumnen blir flera kolumnen (flex, grid). Den max-width som är nu tycker jag är för lite, den kan ni öka lite till, texten blir inte för lång ändå.

En direkt fråga till er som jobbat och bestämt denna design:
Varför arbetade ni inte bara under ytan och behöll skalet. Alltså det mesta av designen, färgerna, rutorna.
Sedan bara små ändringar som kanske menyn. Ni behövde ju inte ändra allt för att göra den responsiv.

Första intrycket:
"Oj va litet allt är", inser sen att jag har 130% zoom på sweclockers men nya siten hade jag förstås 100% på.

Annars så:
- Jag gillar inte riktigt att det är så mycket luft under bannern. (vid sidbredd 1201px och över) I mitt arbete hade jag rapporterat det som en bugg (jag jobbar som testare av hemsidor)
- Vid första anblick gillar jag inte att menyn flyttat upp över bannern, men det är förstås rätt trevligt att man kan se den även när man scrollar ner. Om det va mindre luft under bannern skulle jag inte störa mig på det så mycket, eller alls.
- De rundade kanterna på nyhetsblock och inläggsblock gillar jag inte. Det känns som en för stark separation av innehållet, som om de inte har något med varandra att göra ungefär som innehållet i högerkant har rundade kanter, där passar det bra eftersom det är helt olika saker.
- Det känns fortfarande som det finns bra liv och personlighet i innehållet och mestadels samma färgschema (svarta h2:or kommer dock ta ett tag att vänja sig vid). Tummen upp för att ni gör mindre justeringar istället för en påtvingad "ny visuell identitet".

Enhet: (Desktop) Operativsystem: (Windows 10,) Webbläsare: (Firefox, Edge) Upplösning: (2560x1440px) Orientering: (Landskap) Typ av problem: (Utseende, Buggar)

Browser m.m.
Skrivet av Yatagarasu:

Bye bye då!

Skämt åsido så anser jag att detta är 100% rätt beslut av SweClockers. Jag är en inbiten PC-nörd själv, men med handen på hjärtat kan jag enkelt säga att jag "surfar" mest på mobilen idag. Enda gången jag känner att en PC/Mac är skönare att sitta framför är om jag behöver multitaska med flera tabbar, skriver på ett skolarbete eller behöver skriva längre texter generellt (som detta inlägg).

Kan inte ens minnas senast jag öppnade en tidning (typ Aftonbladet) på datorn eller liknande på datorn, det sker endast genom mobilen nu för tiden då det både är smidigare och enklare i mångt o mycket. Kollar ofta YouTube o.s.v. på telefon/plattan i sängen eller genom Smart TV'n i soffan.

Och innan du säger att jag är utstick fall så kan jag säga bara rent av att jag har vänner och bekanta som inte ens äger en dator längre, utan 100% gått över till mobil eller mobil+iPad. Sambon min som exempel använder bara datorn att spela på väl hemma eller om hon behöver förnya sitt mobila BankID när hon bytt telefon - Använder t.o.m. telefonen för fotoredigering numera då dom mobila apparna och telefonerna i sig blivit så pass kraftfulla.

STATISTIK:
Och ska man gå efter Statista så är ca. 51.53% (exkl. surfplattor) mobila användare. Du menar alltså att SweClockers ska förkasta potentiellt 50%+ av sina läsare för att du av någon oförklarlig anledning inte uppskattar en responsiv design? Förstår inte ens varför du är så negativt inställd till det då det inte ens märks om hemsidan är responsiv eller inte om det är implementerat väl... Men nog fan märker man det på den mobila sidan om sidan inte är anpassad, garanterat.

Problemet är väl just att få har tillräckliga resurser att få upp allt på en jämnhög nivå och det oftast blir den mobila upplevelsen som prioriteras vid en sådan övergång. Allt annat tenderar då att bli lite halvdant eftersom "de flesta besökarna är ändå mobilanvändare".

Du har förstås rätt i att det KAN göras bra, problemet är att det rätt ofta inte blir så.

Och om du själv säger att du mest surfar på mobilen så hör du väl till gruppen som lider minst av problemet och därmed eventuellt får ta en liten reality-check i att du inte ser något problem.

Enhet: Desktop
Operativsystem: Windows 10 ver.2004
Webbläsare: Google Chrome
Upplösning: 2560x1440
Orientering: Landskap
Försvunnen funktion: Möjlighet att se antal kommentarer på annonser direkt i marknadsvyn.

Kommentar: Hemsidan känns väldigt "snappy" och fräsch i övrigt, riktigt bra jobbat!
PS: En inställningsmöjlighet för mellan- och vänstervy på sidan hade inte varit hel fel att få tillbaka som fanns förut, men bara en liten note.

Skrivet av Lagers:

En direkt fråga till er som jobbat och bestämt denna design:
Varför arbetade ni inte bara under ytan och behöll skalet. Alltså det mesta av designen, färgerna, rutorna.
Sedan bara små ändringar som kanske menyn. Ni behövde ju inte ändra allt för att göra den responsiv.

Håller 100% med.

Ställer mig också till skaran som inte gillar den fasta menyn. Är den fast ska den tillföra något vilket gen inte gör. Man kan lika väl scrolla upp. Ett tips kan vara en liten hänglåsknapp där man snabbt kan låsa den om man vill ha den där.

Använder knappen för "följda trådar" mycket. Nu ligger den i en rullgardin, vilket inte är trevligt. Men vid eftertanke finns den ju uppe till höger också. Men det känns som att jag vill ha knappen närmare forumet, vid "ny tråd" knappen kanske.

Vet inte om man skulle göra forumreglerna tydligare eller om de ska ligga i rullgardinen?

Som någon sa ska nog tummen upp bli orange vid ett visst antal tummar