Vilken film såg du senast?

Såg No Escape (2015) igår kväll. En spännande thriller om en familj som hamnar i en statskupp. Tiden gick snabbt. Bra popcorn film.

Dora and the Lost City En fullständigt urfånig film som helt klart är menad för yngre folk än mig.. Därför jag såg den med brorsans ungar. Den sänder inget bra budskap med att göra alla vuxna som sinnesslöa och budskapet verkar vara något som filmen verkligen vill framhäva. Ska vi bli politiska om det med så uppskattar man inte att dom tog med en vit unge bara för att göra han den fegaste kärringen någonsin. Men hursom mitt betyg blir 0.1 av 100.

The Legend of Billy Jean (1985)
Bra energi och stämning i denna. Man blir uppåt. Verkligen en 80-tals kult rulle.
Lite skojigt att Christian Slater och Helen Slater är syskon i filmen men inte släkt i verkligheten hehe (vad jag förstått).

The Equalizer 2
Helt okej, men ettan är bättre. Skulle ge den 6/10.
Produktionen kändes väldigt hollywood dussinactionrulle - man känner igen stilen från många andra filmer.
Den var lite väl förutsägbar och långdragen.

Avengement från 2019. Mycket våld men med en hel del svart humor. Enda filmen med huvudrollsinehavaren som jag gillar, trodde det skulle bli en dålig b film men blev positivt överraskad. Handlingen är enkel, han är ute efter hämnd på sin bror som grovlurat honom. Godkänd.

Fick lite "apokalyps"-känsla igår kväll. Satte först igång How It Ends från 2018, Theo James, Forest Whitaker m.m. Hyfsad film med bra känsla för apokalyps skulle jag säga. 6.5/10 får den av mig.

https://www.imdb.com/title/tt5246700/

Nästa film som sattes igång direkt efter på Netflix är Extinction med Michael Peña, Lizzy Caplan, Mike Colter m.m. Starkt skådespeleri och bra story för "invasion", för det är inte ens vanliga alien invasion som händer i filmen. Bra cliffhangers/twists m.m. Den här filmen får 8/10 av mig.

https://www.imdb.com/title/tt3201640/

Greyhound med Tom Hanks i huvudrollen
Den var riktigt bra 😀👍🏼
(Lite partisk kanske, gillar Ubåts filmer)

Ger den 8,5 av 10

The Host (2006)
https://www.imdb.com/title/tt0468492/

Börjar smågilla Sydkoreanska filmer, eller kanske bara Bong Joon Ho, sedermera har ju gjort några andra
minst sagt sevärda alster.

Får 3,5/5 eller 7/10 av mig. Klart sevärd!

Blev sentimental och såg Braveheart igen för typ femtioelfte gången eller nåt sånt.
En av filmerna jag fortfarande får gåshud av att titta på, en av de bästa Filmerna för min del och faktiskt inte långt ifrån fulländad.
9,25/10

The old guard - Action med Furiosa. Välgjord och med en hyfsad story. Det känns dock som man redan tänkt sig ett gäng uppföljare vilket kan vara bra eller dåligt beroende på resultatet. 7/10

Utan att ha läst alla miljoner inlägg så kan jag tipsa om en rysare för er som gillar detta, skulle dessutom tro att det är en budgetrysare och det är framför allt ingen slafsfilm med motorsågar m.m.
Dottern, då 18år, nu 19, var så skraj så hon halvstod bakom en vägg å kikade med ena ögat
Filmen heter The autopsy of Jane Doe.
Ha en god kväll

The Old Guard

Denna filmen var en positiv överraskning.
Intressant variant av action som blandar in lite existentialism och teologisk fantasy och därmed tänker lite utanför lådan och undviker att bli "en actionfilm i mängden", som dessutom lyckades göra mig lite förvånad vid ett antal tillfällen, något actionfilmer sällan lyckas med idag.
Ska även tillägga att jag är lite svag för Charlize Theron.

Kunde filmen varit bättre?
Absolut, framför allt soundtracket är ganska "meh", men jag ger ändå filmen en solid 7/10 svag 8/10.

Såg just Bloodshot

Vanlig B-Action med Vin Diesel. Helt ok underhållning.
Lamorne Morris räddade upp betyget till 6/10. Lite generöst kanske, men han är en riktig sköning.

Såg om en gammal favorit, Event Horizon. Jäkla bra rulle!

Blev några 90-tals filmer denna gång...

Independence day (1996), inget mästerverk men underhållande. Helt klart sevärd om man vill ha en trevlig blockbuster rulle. Har åldrats förvånansvärt bra. 4/5.

Mars attacks! (1996) tar sig ej på så stort allvar och detta är till filmens stora fördel. Är lite av en parodi på det amerikanska samhället samt en klar inspiration av 50-talets sci-fi. Blev många härliga skratt. 4/5.

Senast redigerat 2020-07-24 01:38

Requiem for adream - Shit vad glad jag är att jag inte är knarkare. Det verkar ju suga hårt. Men detta är en riktigt bra film . 8/10

The sword of doom - En gammal samuraj-film med ett lite udda tema. Huvudpersonen är em riktig skitstövel. Bra ovh välgjord. från 1968. 7/10

1917 är den senaste filmen jag såg och den var riktigt bra 9/10

The Mermaid 2016
Kinesisk komedi, var underhållande men inget jag ser om.

Metamorphosis 2019
Koreansk skräckfilm i stuk med Exorcismen. Inte skrämmande men rolig ide av film. Demoner på ett annat sätt.

Toy Story 3
Såg om denna med barnen, hade helt glömt av sista scenen i filmen.. helvete vad det var svårt att hålla sig för tårar.. (Lavan)

Såg Terminator: Dark Fate nyss. Den var rejält risig. Känns som att de överansträngt sig för att göra något nytt, men ändå blev det samma fast sämre på i princip alla sätt. Det fanns ett par aktionsekvenser som var bra, men alla andra var som att fysikens lagar inte existerade (i och för sig vanligt Hollywood-fenomen). Precis som med två andra franchiser, Predator och Alien, är de två första filmerna bra, resten är varierande nivå av dåliga. Jag är lite svag för Predator 2, tycker den är helt ok.

Greyhound, helt ok, lite överdrivet men då man spelat mycket World of warship under senaste tiden så är man lite biased.
Hoppades på lite mer från Tom Hanks, 6/10

Old Guard var OK actionrulle att kolla på när man inte har något annat att göra, 5/10.

Bloodshot kollade jag också på tyvärr, helt värdelös film. 1/10, vilken trött skådis han har blivit.

"Palm springs", romantisk komedi.
Modern version av "måndag hela veckan" (Groundhog day) eller lite som "Edge of Tomorrow".
Mycket smartare än de flesta romantiska komedier men inte super rolig eller jättebra romantik.

7/10 hade kul

Skrivet av killawife:

Requiem for adream - Shit vad glad jag är att jag inte är knarkare. Det verkar ju suga hårt. Men detta är en riktigt bra film . 8/10

The sword of doom - En gammal samuraj-film med ett lite udda tema. Huvudpersonen är em riktig skitstövel. Bra ovh välgjord. från 1968. 7/10

Requiem for a dream är en av de filmer som fortfarande ligger nära i minnet, trots att det var en herrans massa år sedan jag såg nu. Alla som inte sett den bör se, nu!

Kontakt från 1997 är riktigt bra. Den handlar om ett gäng signalspanare som snappar upp en signal från rymden i deras rymdteleskop.

Det visar sig vara instruktioner till att bygga en maskin, en trehjuling med varje hjul i rät vinkel till det andra och hjulen är monterade så att det näst minsta hjulet är inuti det största hjulet och det minsta hjulet är inne i det näst minsta hjulet.

Jag antar att de näst minsta hjulet är gjort av ett material med högre densitet än de största hjulet och att det minsta hjulet är gjort av ett material med högre densitet än det näst minsta hjulet.

De måste vara balanserade så att när de snurrar tillsammans så skapar de lika stora rörelsefält runt hjulen och ett rörelsefält som rör sig i alla riktningar i ett plan, så som ett snurrande hjul, simulerar ett statiskt fält i det planet.

De tre hjulen spänner upp rummets tre dimensioner och blir fixerat, när snurrhastigheten ökar blir det elektrostatiska fältet jättestort. I filmen såg maskinen ut som en stjärna när den var igång.

I utrymmet innanför hjulen så pekar rörelsefälten in mot den gemensamma mittpunkten för de tre hjulen, en person som befinner sig där inne utsätts för lika stora krafter från alla håll och känner därmed inte av någon kraft alls, även om farkosten stöts iväg upp ut ur atmosfären i nära ljusets hastighet så vore det som att färdas utan att röra sig.

God hjul.

Senast redigerat 2020-07-26 02:07

Sanjuro - Gammal samuraj-film med toshiro mifune. Ok. 6/10

Greyhound

Tycker den var riktigt bra. Hittills tycker jag att Apple TV+ är tusen gånger bättre än Netflix, där det enda jag sett på Netflix som kan anses vara bra är Mindhunter-serien, i övrigt producerar de ju total skit, inklusive nya Old Guard eller vad filmen hette.

The blade - klassisk kung-fu fighting från 95. Välgjord och med en duglig story. Fighterna är rätt speciella. Subsen är totalt värdelösa dock. Denna släpptes på DVD 2016 vilket bara det är lite sjukt. Jag hade den på VHs och den ligger nog nerpackad fortfarande nånstans. 8/10

Skrivet av hypermode:

Greyhound

Tycker den var riktigt bra. Hittills tycker jag att Apple TV+ är tusen gånger bättre än Netflix, där det enda jag sett på Netflix som kan anses vara bra är Mindhunter-serien, i övrigt producerar de ju total skit, inklusive nya Old Guard eller vad filmen hette.

Riktigt bra var den

Såg denna igår kväll, var bra med Inne på samma tema.

Skrivet av hypermode:

Greyhound

Tycker den var riktigt bra. Hittills tycker jag att Apple TV+ är tusen gånger bättre än Netflix, där det enda jag sett på Netflix som kan anses vara bra är Mindhunter-serien, i övrigt producerar de ju total skit, inklusive nya Old Guard eller vad filmen hette.

Finns så mycket mer än vad du tror. Problemet just nu är pandemin. Annars hade Netflix släppt ännu mer. En bra serie är Snowpiercer. Blandning mellan sci fi och drama. Miniserien stateless där jag har hunnit se 3 avsnitt, ruskigt skrämmande och väl skriven australiensisk serie. En riktigt dum film är Eurovision the story of fire saga. Några jag kom på. Du borde leta runt de olika kategorierna så kan jag lova dig att det finns många serier du kan komma att gilla.

Kommer inga bra filmer.
Såg på The Gentelmen
Så där. 3/5

Senast redigerat 2020-07-30 00:11

Såg om en indiefilm från 2009. Annorlunda minst sagt. Klart skönt att kunna se annat ibland.

Groundhog day - 8/10
Väldigt bra film, speciellt om man gillar filmer som har en anknytning till tid (alltså time-traveling / time-loops).