Permalänk
Medlem

Intellimouse 3.0 <3
För den som var/är frälst i denna mus kan jag rekommendera Zowie EC1A alt. Steelseries Rival 300. Närmre än 3.0an kommer man inte enl mig

Permalänk
Skrivet av medbor:

2mm LOD kan ju lätt moddas med 1.9mm distanser mellan skates och mus

Ja, det var hela tiden planen, men en trave fötter istället för att köra 0,5mm som borde ge god nog felmarginal... Själva siffran i mjukvaran är säkert bara en uppskattning.

Med en vanlig tygmatta sjunker fötterna ner så att LOD ökar. Jag har därför använt glasmattan.

Genom att endast minska LOD (med lite tunn tejp och ett extra lager PTFE-fötter) har jag nu fått ner ostkrokarna i storlek:

MS Paint, minskad LOD nertill. Mått i pixlar (800 DPI och Windowssens på standard 6/11).

Visa signatur

[4790k@4.6]+[RTX 3070 OC]+[16GB]+[4x SSD]+[NZXT+700W Gold]+[Win7]+[2x Samsung SA27950D <3]+[Topre TKL]+[G403 Hero wired]+[HyperX Cloud Alpha S]+[KingKong 2 Pro]. ZBook 17 G5, Quadro P3200, Win11.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av oztin:

Intellimouse 3.0 <3
För den som var/är frälst i denna mus kan jag rekommendera Zowie EC1A alt. Steelseries Rival 300. Närmre än 3.0an kommer man inte enl mig

Intellimouse pro är aningens närmare imo

Permalänk
Medlem

En mus som funkar frb bra med låg LOD är steelseries rival 600
Den har två sensorer en som enbart är till för att mäta LOD och slå av huvudsensorn när inställt LOD överstigs vilket funkar riktigt bra.

Tyvärr så är LOD inte så lågt som det troligen kunde varit dock, men är fortfarande bättre än 3st olika zowie/ett par olika logitech (av dom bättre/dyrare)/mionix sk avior/Dream Machines DM1 Pro/asus gladius (första versionen) som hade 3-8mm LOD beroende på yta (snacka om gigantiskt) och är säker på att jag glömt/förträngt 3-4st till.
Glömde att olika färg/tryck på musmatta kunde ändra LOD på gladius 1-2mm med, dvs sanslöst rutten mus som hade en bra sensor men asus lyckades fucka upp den så mycket det bara gick.
Och dom annonserade LOD under1mm på den med vilket bara gör skiten ännu värre.

Sen till det stora problemet med rival och vad jag läst en hel del av steelseries övriga möss med.
Limmet till gummi partierna är EXTREMT dåligt!
En del säger att det är handsvett som löser upp limmet och visst troligen sant, men för min del så tror jag inte det gjorde mer än några veckor då jag inte har handsvett.
Jag kan svettas så det rinner på hela kroppen/armar men INGEN handsvett om det inte rinner ner från armarna.
Utan det som gjorde det för min del var värme dvs förra året när det började komma upp i 25°+ så började limmet och klibba första veckan och det gick att använda i nästan 2 veckor innan det började kleta ner musmatta o allt och detta hände 5mån efter köp.

INGA andra möss har inte haft nåt sådant problem efter år.
I övrigt så var det den perfekta musen för mig och hade funderat på att kanske modda dvs lyfta LOD sensorn 1mm i chassit för att få lite lägre LOD men kladdet han börja först.

Har för mig att Steelseries hade 1-2 andra möss med två sensorer så kanske kan va nåt o kika på om ni bor i en igloo så limmet inte blir för varmt

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

Galet detaljerad post, jag gillar det. Har en Mamba wireless och kan rekommendera den. Verkar passa min spelstil.

Visa signatur

What evah! i'll do what i want! | Det stavas väl inte väll...såvida du inte ska skriva välling.
"Det var väl bra"