Veckans fråga: Vilken är den bästa versionen av Windows?

Att ha Windows server med som alternativ är ju bara märkligt.

  1. Windows 8.1

  2. Windows 10

  3. Vista 64

  4. W2k

Var aldrig förtjust i W95-WMe med sitt skruttiga DOS i botten, att gå till W2k var ett fint lyft, likaså till Vista 64, 8.1 har absolut bäst GUI.

Senast redigerat 2020-07-15 15:55

Windows 7, XP är så längesedan nu att jag minns inte det så bra längre men W7 var grymt bra. Windows 10 är avskyvärt och hade jag bara haft energi så hade jag bytt till Ubuntu för längesedan.

Skrivet av Spawnbadboy:

Vem rösta på windows me? Feltryck?

Tänkte säga det med... Och varför finns det ens med som val?
Tidernas sämsta OS.

Vad hände med Windows 98 SE!

Skrivet av Meantek:

1: Michaelsoft Binbows
2: Windows 7
3: Windows XP

Jag hade förvisso aldrig några problem med Vista, men i andra änden av skalan var Windows 8 den enda utgåvan jag aktivt undvikit.

Jag körde Win 8 med ett tillägg som hette Start8 som "återställde" startmenyn och viss annan funktionalitet så att det kändes precis som Win7. Utan det var det ju dock en mardröm. Som att få ett underutvecklat tabletinterface i ansiktet.
Men med Start8 hade jag aldrig några invändningar egentligen. Funkade hur fint som helst och än mer med 8.1 så lyckades de sista skavankerna rättas till.

Kostade typ 25-50 spänn har jag för mig, men tog Win8 från misär till business as usual.

Skrivet av Helionart:

Vad hände med Windows 98 SE!

Om du menar i omröstningen så står det förklarat:
"För att göra listan på svarsalternativ hanterbar har vi inte listat alla olika versioner såsom Home, Professional, SE, MCE, for Workgroups, och så vidare. Är det en ovanlig version du uppskattar allra mest får du gärna komplettera med den imformationen i den tillhörande forumtråden."

Vista har ändå fått en del oförtjänt kritik, tycker jag. Visst var det något av en katastrof i början, inte minst tack vare den nya drivrutinsmodellen som många tillverkare inte var redo för. Men Vista SP2 var riktigt stabilt och trevligt, inte alls så långt från "guldstandard" Windows 7.

@UndaC: Tack.

1. XP
2. W10
3. W7
4. W98
5. w95
9999. Windows ME.... usch och fy!

Windows XP hade man läääänge.

Senast redigerat 2020-07-15 15:54

Kul omröstning!

Ni som inte röstar på Vista har ju ingen aning om vad ni pratar om!

Skrivet av LeonHart:

Att ha Windows server med som alternativ är ju bara märkligt.

Njae, framförallt Windows Server 2003 och 2008 fick en liten publik i form av entusiaster som körde det på "vanliga" datorer. (Det var ett alternativ som lät en köra ett modernt och up-to-date Windows men som inte var Vista.)
På senare tid är det nog extremt ovanligt däremot så därför listade vi alla versioner (2003, 2008, 2012, 2016 och 2019) som ett gemensamt svar bara.

Windows 95 var början på mitt OS-äventyr.

Windows 2000 var riktigt mysigt.

Windows XP hade man länge och det var riktigt mysigt oxå.

Windows 7 och 10 är säkert bättre ur många aspekter.

Men XP vann min röst pga. mycket nostalgi.

Fanns fler saker jag irriterade mig på i Windows 7 än Windows 10.

Tog en del tänkande, men jämför man den slutgiltiga produkten (nuvarande Windows 10 versionen) mot de sista versionerna av Server 2003, XP, Win7 etc. Windows 10 vinner.

Windows 10 är mest stabilt av alla, räcker som anledning för mig

Win10 Enterprise > Win7 Ultimate/Enterprise > WinXP > Win98SE

Windows 10.

Skrivet av AplAy:

Windows 95 var början på mitt OS-äventyr.

Windows 2000 var riktigt mysigt.

Windows XP hade man länge och det var riktigt mysigt oxå.

Windows 7 och 10 är säkert bättre ur många aspekter.

Men XP vann min röst pga. mycket nostalgi.

Detta är nostalgi på högnivå.

Egentligen är jag nöjd med Windows 10 just nu men är kontroversiell och säger XP x64! Körde det under en tid bara för att få utnyttja de extra 750 MB ram minnet (4 GB ist för 3.25) i utbyte mot att allt annat var väldigt mycket jobbigare med kompatibilitet m.m.
Tror jag ännu inte träffat någon annan som körde XP x64 seriöst. Server 2003 x64 (vilket är nästan samma sak) har jag sett, men XP x64 verkar ha varit väldigt opopulärt.

Windows 10.
Saknar inte 7an nu när jag gått över till 10. XP var väl bra för sin tid, men tyckte det var slött på hårdvaran som fanns på den tiden. Och jag kan inte komma över den gräsliga designen.

95/98 kommer alltid ha en speciellt plats för mig, men som OS var de knappast perfekta.

Skrivet av emilakered:

Vista har ändå fått en del oförtjänt kritik, tycker jag. Visst var det något av en katastrof i början, inte minst tack vare den nya drivrutinsmodellen som många tillverkare inte var redo för. Men Vista SP2 var riktigt stabilt och trevligt, inte alls så långt från "guldstandard" Windows 7.

Vista fullt patchat var ganska likt W7, men det tog en jävla tid att patcha det.
Tror många minns XP via något Rosa töcken, när grafiken kraschade i XP vara det bara att starta om datorn, något man fick göra ganska ofta, när grafiken kraschade i Vista, startades bara grafikrutinen om igen.
Med XP behövde man också blåsa om datorn då och då, Vista degenererade inte alls lika snabbt.
Vista var ett mycket stabilare OS.

Senast redigerat 2020-07-15 16:14

7an tätt följt av XP.
Använder 10an för att man mer eller mindre måste och då fixad för att bli så lik 7an som möjligt

Man må vara nostalgisk över windows 95/98 och XP var med länge men bäst är windows 7. Allt det moderna man behöver men man slapp annonser och krånglande uppdateringar och spyware och annat från windows 10.

Tyckte XP var det mest revolutionära när man först såg och upplevde det 2001.
95 och 98 är ju bara nostalginonsens, användarupplevelsen var mycket sämre än XP.
Windows 7 och 10 är ju riktigt bra men det fanns inget som "WOW:a"-de mig så mycket som XP.

XP
Win 7
Win 10
ME
98
95
Vista

Windows 10.

Men finns något bra som man gillar i nästan varje version. Alltid trevligt att dra igång retro maskinen med Win 3.11.

1. Windows 10 (Är ju mest stabil)
2. Windows 7
3. Windows XP
Och till sist men inte minst (i hjärtat) Windows 95 och 98..

98SE all the way!

Nej men skämt å sido så är såklart nyare bättre i de viktiga aspekterna, men gamla var friare och mer nördiga att hålla vid liv. Jag själv missade nästan XP på grund av 2000SP4 som var fenomenalt väldigt länge.

Min nuvarande stationära är en uppgraderad longhorn-beta (longhorn beta->vista ultimate->w7 ultimate->w10 pro). Det hade aldrig varit möjligt förr att kunna säga att senast jag installerade om datorn helt var innan finanskrisen🙀

7 (Ultimate x64), lätt.

10:an (Pro x64) är helt ok, det som främst håller det under ytan är att många GPO-inställningar totalignoreras och det måste bökas en hel del för att få fanskapet som jag vill ha det (Sledgehammer för att placera Windows Update i strypkoppel och ShutUp10 för att strypa ned informationsläckaget). Fan ta Microsoft för att de vägrar låta användare bestämma själva, det är INTE ok i en Pro-version. Applefasoner.

Windows 2k var ju fantastiskt när det begav sig! NT-kärna i konsumet OS. ZAMG!
Efter lite drivrutinsstrul blev det absolut det OS som cementerade min fortsättning att lära mig och sedan jobba inom IT.
IT var alltid högt upp på listan men det spelade faktiskt roll att utveckligen gick åt det hållet som det gjorde just då.