Veckans fråga: Vilken är den bästa versionen av Windows?

Veckans fråga: Vilken är den bästa versionen av Windows?

Att köra den senaste versionen är inte alltid självklart. Vi undrar vilken version av Windows du tycker är bäst genom tiderna.

Läs hela artikeln här

XP
P

xD oj, menar XP såklart.

1: 7
2: 10
3: XP

Skulle säga XP, tätt efter kommer 7.

//C

10 > 7 > XP > 95. Vilket för övrigt är de enda jag haft så.

Tekniskt och funktionsmässigt - Windows 10

Designmässigt - Windows 7

7 > XP > 98 > 95

Jag gillade NT 5, men den kom ju aldrig ut... annars är det väl ingen som helst tvekan om att den nuvarande inte skulle vara den bästa... ( men för min del så tycker jag win10 gick som bäst INNAN man började förinstallera i bakgrunden och får en del saker att fungera högst besynnerligt fram tills man upptäcker att den ligger och väntar på omboot för uppdatering... gör det antingen mindre problematiskt med förhandsinstallerandet.... eller uppmärksamma en bättre på att det behövs... )

1• win7
2• win10
3• winxp

XP-7–2000-Vista-10.
Aldrig haft så mycket problem innan som jag har haft med 10.
Smått kul att installera om flera datorer pga att start menyerna och program ska sluta funka med 10an.
Kör hellre vista än 10 om jag hade kunnat. Det har iallafall inte krånglat alls och aldrig behövt installera om den datorn 😂

XP SP2 var nog den mest polerade versionen av Windows någonsin. Det var sällan saker slutade fungera och krascher som inte berodde på tredjepartsprogram eller hårdvara var väldigt ovanliga.

Gick nästan att fortsätta köra på samma maskiner genom hela operativsystemets livslängd om man höll systemet rent, dock hade XP stora problem med att smuts i register och windowsmappar gjorde systemet långsamt. SP1/SP2 hade några kompatibilitetsproblem men inget liknande vad vi har idag med Windows 10 och nästan varje stor uppdatering.

98SE var inte fel, men XP var 100% stabilt varje dag i veckan under många, många år. Efter det har det mest tillkommit lull-lull och onödiga finesser.

1. Windows Server
2. Windows 10
3. Vista

XP var/är det absolut sämsta någonsin från Microsoft, tätt följt av Windows 7.

1: Michaelsoft Binbows
2: Windows 7
3: Windows XP

Jag hade förvisso aldrig några problem med Vista, men i andra änden av skalan var Windows 8 den enda utgåvan jag aktivt undvikit.

XP (hårdvaru accelerat ljud, första NT kärnan till konsumenter), Win7 och 3e plats till Win10 (mer problem än XP och 7an räknat ihop).
Allt innan XP var eländigt, minns att Win98SE kraschade direkt efter ren installation. Något program kraschar? Tar med sig hela OS:et.

XP men tycker 10an fungerar ganska bra ändå

Windows 2000 och server 2003 är mina favoriter på skrivbordet, inte onödigt lullul etc.

Snabba och responsiva för sin tid och det du behövde la man till.

Skulle svara 10 om det inte vore för att sökfunktionen blev värdelös. Windows 7 hittade alltid filen jag sökte efter direkt, aldrig några problem. Windows 10 hittar aldrig någonting.

Måste säga att jag ändå är lite förvånad över att så många svarar Windows 10. Inte för att jag själv tycker att det är dåligt på något sätt (tvärt om, har aldrig haft problem med det).

Men jag trodde nog att det skulle vara betydligt fler som hoppade på XP/7 tåget. I alla fall att döma av vad man brukar läsa både på forumet här på Swec och på andra ställen. (Kanske att en del inte riktigt läser frågan och bara klickar på det de använder just nu iofs.)

Vem rösta på windows me? Feltryck?

Windows 7... Visst har.man kört XP längre tid men hade också mer problem med XP, 7an har alltid bara funkar för mig och inte massa krimskrams som i 10an

What is not to like?

NT 4.0 Workstation, första "riktiga" (som i, inte enbart fokus på spel) datorn jag byggde, med SCSI för HDD och CD-RW, hängde med riktigt länge. Hade ett Telia ISDN Duo-abbonemang också. Så här snackar vi e-peen.

10 > 2000 > XP

Windows XP vill jag minnas kändes som en rejäl modernisering och ett lyft. Så får bli en röst på det..

Lista enligt det som har gett minst strul för mig (första versionen jag körde var 3.1):
1. Windows 10
2. Windows 7
3. Windows XP
4. Windows 98SE

Värsta versionerna (värsta först) för mig var:

1. Windows ME (blå skärm efter installation av drivrutin för ljudkortet jag hade då, direkt efter byte från Windows 98SE)
2. Windows 95 (många "Windows har utfört en förbjuden åtgärd...)
3. Windows 3.1 (jagandet av kompatibla ljud/grafikdrivrutiner, pillande i dos)
4. Windows Vista (bara långsamt, annars inga större problem)

Windows 95 av två anledningar.
1. första Windows operativsystem som jag upplevde då föräldrarna skaffade vår första stationära dator 1996 (Compaq) har för mig farsgubben även hade en bärbar som var vit vid samma tillfälle..... var inte ens 6 fyllda so minnet sviker mig hehe.

2: SAAB 95......Need i say more?

Windows 95 vinner för mig totalt sett för det var så sjukt stort steg ifrån windows 3.11.

Det Windows som varit 100% mest stabilt för mig och där jag haft väldigt låg latency etc är Win 8.1 Pro.
Gick att tweaka ner det till så sjukt låg latency med 100% stabilitet.

XP är nog det OS som jag använde längst och varit helt nöjd med. win 10 har jag dock alldrig kört på en hemma dator då jag inte anväder windows längre så den kan jag inte yttra mig om.