Nvidia går om Intel i börsvärde

Skrivet av korda:

Man ska aldrig underskatta kraften i en snygg skinnpaj.

Eller baka grafikkort hemma i ugnen!!

Skrivet av Dumbullen:

Nja, enligt deras senaste kvartalsrapport är ju gaming det största segmentet så det väger absolut rätt tungt. Däremot har datacenter mer tillväxtpotential och står säkerligen för största delen av aktiens värdeökning på senare tid (förhoppningar dvs). Men man ska nog inte räkna bort gaming för det.

Skrivet av korda:

Jag vet inte om jag håller med dig där. Att äga toppsegmentet kanske inte inbringar så mycket cash, men det blir lättare för deras säljare att kränga deras lägre prissatta grafikkort. Sen är NVIDIA ett så "tryggt" märke för många, och det gör att valet blir enkelt för dem när de ska köpa ett nytt kort. Jag hoppas verkligen att AMD lyckas med sin nya line-up nu i höst så att priserna går ner lite. Så här kan det inte fortsätta. 15 lax för ett 2080Ti?

Tänk er att NV återigen slår AMD med 50% i 4K med sitt 3080Ti VS "Bamse-Navi", då är vi rökta igen. Att ännu en gång behöva betala över 15 tusen papp för det det bästa marknaden har att erbjuda, det klarar ingen normal familj.

Jo, kanske, om ungarna får leva på flingor och mjölk i två månader. Ge ungarna näringsbrist eller ha en cool signatur på sweclockers, your pick.

Grafikkorten har sin del i pusslet och varumärkesnärvaro är klart en viktig del, men produkter till privata slutkunder står inte för en särskilt stor del av den värdeökning som skett för Nvidias aktier enligt vad jag tror.

Grafikkort för privata konsumenter kontra AI och fordonsautomation som dessutom är under explosiv utveckling just nu gör att jag lutar mot det senare som orsak till värdeökningen.

Skrivet av RekiN:

Mycket intressant med tanke på att 2000-serien "floppade" försäljningsmässigt.

Vad är orsaken till det? Är det pga det höga priset?

Skrivet av MrPlow:

Vad är orsaken till det? Är det pga det höga priset?

Nvidia skyllde det bland annat på att minskat intresse för brytning av kryptovalutor och att inte tillräckligt många spel har stöd för strålspårning ännu och att det därför inte motiverade kunderna att köpa då många av deras grafikkort såldes över MSRP, så priset verkar de medvetna om till en del i alla fall.

Skrivet av sKRUVARN:

Informationen från intel har väl varit att få ut 7nm produkter i slutet av 2021 (som ska vara likvärdig med TSMC 5nm), och att dom ska ta tillbaka "ledningen" med 5nm (som jag tolkar som att dom siktar på att få ut innan TSMC:s 3nm eller att det ska vara en bättre nod innan TSMC har börjat med nästa).

https://www.tomshardware.com/news/intel-process-tech-lag-comp...

Kanske dags att köpa lite Intel aktier i början/mitten av 2021 då...

Med risk för att hamna lite OT, så finns det ett teknikföretag till som precis gått om Intel i börsvärde. Även Nvidia med för den delen. Det är Tesla som gått om båda dessa i börsvärde och ligger just nu på 17 plats på listan. För att inte hamna väldigt snett i diskussionen, så har ju faktiskt Tesla utvecklat och producerar egna processorer som ska ta Tesla till level 5 i autonom körning. Analytiker som jobbat på Nvidia (för Ark Invest), menar att dessa chip är 3-5 år före konkurrenterna i utvecklingen. Ingenjörer från Toyota säger samma sak.

Men innan det blir forumstorm om hur usla Tesla är, så är jag fullt medveten om att aktievärdet varierar väldigt kraftigt på Tesla. Kommer med all säkerhet gå ner lite ett tag nu, för att sedan efter 22 Juli och 15 September snabbt stiga igen. Men det, det är en helt annan historia.

Nu e skinnjackan nöjd alltså 😁

Intel som alltid varit det där stora CPU företaget....att lilla Nvidia (en gång i tiden) kunde gå om självaste Intel....